Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαγνωστικό Κέντρο


 
nikosr6

Recommended Posts

Γειά σε όλους και όλες.

Εχει συναντήσει κανείς ποτέ αλλάγη χρήσης κατοικίας σε διαγνωστικό κέντρο? Τι θα ισχύσει για τα νέα φορτία? Ο κανονισμός φορτίσεων αναφέρει . Θάλαμοι νοσοκομείων και παρεμφερών καταστημάτων και διάδρομοι αυτών . 300 χγ/μ2 ενώ οι κατοικίες 200.Νομίζεται οτι το διασγνωστικό κέντρο πρέπει να θεωρηθεί παρεμφερές κατάστημα ή πρέπει να υπαχθεί σε άλλη κατηγορία? Επίσης θεωρώ οτι σε συντελεστή σπουδαιότητας πρέπει να είναι σ2 σαν τις κατοικίες. Κάθε βοήθεια δεκτή.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν στο διαγνωστικό αυτό κέντρο δεν υπάρχουν κλίνες παρά μόνο γραφεία ιατρών, εξεταστήρια και εργαστήρια τότε η κατηγορία για κινητά φορτία είναι αυτή των γραφείων που επειδή είναι ίδια με το φορτία σε κατοικίες δεν θα έχεις πρόβλημα.

Σ2 επίσης είναι η κατηγορία σπουδαιότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ. το πρόβλημα είναι στο κλιμακοστάσιο/α. Πρέπει να έχουν πλατύσκαλα και όχι σφηνοειδές μορφή, γιατί για λόγους πυροπροστασίας δεν μπορει να γίνει η αλλαγή χρήσης αυτή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αν έχουμε αγροτικό ιατρείο χωρίς κλίνες??

 

Και αυτό σύμφωνα με το άρθρο 3 της Αποφ 3046/304/89 του Κτιριοδομικού Κανονισμού, αν δεν διαθέτει νοσηλευτική κλίνη κατατάσσεται στα Γραφεία....

 

Όμως ο ΟΑΣΠ στο έγγραφο με ΑΠ 225/7-2008 που παρουσιάζει αναλυτικά τις κατηγορίες σπουδαιότητας, κατατάσσει τα ιατρεία σε Σ2 ενώ τα αγροτικά ιατρεία σε Σ4.

 

Επίσης αναφέρει ότι "Επισημαίνεται ότι το πνεύμα των δύο Κανονισμών - Αντισεισμικού και Κτιριοδομικού - είναι εντελώς διαφορετικό και τυχόν κοινές έννοιες, όπως για παράδειγμα η έννοια του όρου "συνάθροιση κοινού" δεν ταυτίζονται"

 

Άρα δεν είναι το σωστό Σ4?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.