Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπέρδεμα με παλιό τοπογραφικο


Recommended Posts

siradrab φοβαμαι πως δεν ειναι δυνατη η χαραξη του οριου κατατμησης καθως αυτο υλοποιηθηκε στο σχεδιο με βαση το παλιο τοπογραφικο οποτε δεν μπορω να το φερω με τις υπαρχουσες διαστασεις του σχεδιου.Αν το φερω συμφωνα με το παλιο τοπογραφικο το ενα οικοπεδο θα βγει μη αρτιο Ε<1000 τ.μ.

Μια λυση που σκεφτηκα ειναι να γινει χωρικη μεταβολη και των 2 γεωτεμαχίων μετακινώντας το ενδιαμεσο οριο κατατμησης ετσι ωστε να τηρείται το προσωπο και η αρτιοτητα.Επειτα να γινει διόρθωση στο συμβόλαιο και τέλος να παει για αναθεωρηση με τα νεα σχεδια...

Τι λέτε???Το θεμα ειναι πολυ περιπλοκο και οι ιδιοκτητες πιεζουν σχεδον καθημερινα...

Link to comment
Share on other sites

βασικά αν ήμουν στην θέση σου θα έστελνα την αποτύπωση στον εκδότη της άδειας και θα περίμενα στο ακουστικό μου.

Είναι ζημιογόνα για σένα κάθε άλλη ανάμειξη....

Η έστω ενημέρωσε τον μηχανικό και μιλα μαζί του για λύσεις. Με τίποτα τον ιδιοκτήτη.

Αν θες να στο κάνω πιο ωμό αυτός πήρε για την άδεια κανα 10ρικο και σου πετάει και το μπαλάκι. Εσύ τι θα πάρεις που θα μπεις στο μπλέξιμο?

ξέρεις τι στοιχίζει σε χρόνο και χρήμα αυτή η πρόταση που λες? είσαι βέβαιος πως θες να μπεις στην μέση? για να πληρωθείς τι? το τοπογραφικό σου+τι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχως ο μηχανικος καταλαβε την πατατα που εχει κανει και με καθοδηγει εκεινος,οσον αφορα τις διαδικασιες.Του εχω στειλει επιτοπου τη νεα αποτυπωση και αναμενω...Ο ιδιοκτητης πιεζει εμενα και το μηχανικο της αδειας και τραβαει τα μαλλια του...Ξεκαθαρισα οτι δεν εχω καμμια αναμειξη με το ολο θεμα του λαθους τοπογραφικου (εξαλλου εγω ανακαλυψα το προβλημα,εκεινοι δεν ειχαν ιδεα,καθως οταν το αγοραζαν δεν εβγαλαν νεο τοπογραφικο!!!) και οτι δουλεια μου ειναι να συνταξω καθε σχεδιο που θα μου ζητηθει ωστε να βρεθει καποια λυση.Εν τελει θα πληρωθω για τα τοπογραφικα που θα κανω καθως και για τα διαγραμματα των χωρικων μεταβολων...Με ευτυχη καταληξη την χαραξη των κτιριων στα 2 οικοπεδα.

 

Ο θεος μαζι μας!!!

Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτητης πηγε στο κτηματολογιο και του ειπαν οτι η δημοτικη οδος στην οποια εχει προσωπο το ενα οικοπεδο ειναι μεσα στην ιδιοκτησια του!!!κι οτι το πραγματικο εμβαδο ειναι αυτο που εμφαινεται στο παλιο τοπογραφικο!!!εγω του ειπα οτι ισως εγινε λαθος στο κτηματολογιο κι οτι ενα μερος του δρομου το εβαλαν στη δικη του ιδιοκτησια!!!αρνειται να το καταλαβει...δρομος και οικοπεδο εχουν ξεχωριστους κωδικους στο κτηματολογιο!!!Επιμενει...Του ειπα να παρει το δικηγορο του και να κοιταξει συμβολαια και να παει και στο κτηματολογιο καθως και στο υποθηκοφυλακειο!!!ελεος...Τοσο ασχετοι ειναι αυτοι στο κτηματολογιο???

του εξηγησα οτι μαλλον μετα την πραξη εφαρμογης εγινε καποιο λαθος και στο κτηματολογιο δεν δηλωθηκε το τελικο εμβαδο του οικοπεδου μετα τη ρυμοτομηση!!!Δεν βγαζω ακρη.δε ξερω τι να κανω...

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν ψυχραιμία φίλε Μίχο.

 

Τα συμβόλαια (κυρίως τα παληά) εσύ πρέπει να τα διαβάσεις και να κάνεις άμεσα εφαρμογή τίτλων (χρέωσέ την τους)

 

Το 1ο πράγμα που θα ψάξεις είναι η ενδεχόμενη αναφορά οτι συνορεύει το ακίνητο με δρόμο. Αν τέτοια αναφορά σε δρόμο λείπει (σε συνδυασμό με το μειωμένο σήμερα εμβαδό) τότε σίγουρα ο δρόμος αφέθηκε σε κοινή χρήση από τον δικαιοπάροχο των πελατών σου και θα πρέπει να κινηθούν διαδικασίες (αν είναι νομικά/χρονικά εφικτό) για να συνυπολογιστεί στο εμβαδόν σας, πράγμα πιθανότατο αν κρίνω από τα μισόλογα που εισέπραξε ο πελάτης σου στο γραφείο Κτηματολογίου. Στη συνέχεια κοίτα και τις πλευρές και τους όμορους.

 

Όρμα τους και μη σκιάζεσαι κανένα...

Link to comment
Share on other sites

Εγω υπεθεσα οτι οταν εγινε κυρωση της πραξης εφαρμογης στην περιοχη απλα δε δηλωθηκε σωστα στο κτηματολογιο κι ετσι φαινεται ενα κομματι του ενος οικοπεσδου να δινεται στο δρομο.Οχι ομως σαν παραχωρηση καθως το οικοπεδο ρυμοτομηθηκε.Απλά ο προηγουμενος τοπογραφος πηρε τα στοιχεια χωρις να μετρησει (ελεος!!!) απο το κτηματολογιο (με συντεταγμενες σε ΕΓΣΑ) κι ετσι δημιουργηθηκε το λαθος τοπογραφικο που ειχε ως συνεπεια ολα τα αλλα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.