Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση σε γήπεδο εντός συνεκτικού τμήματος


Recommended Posts

Σε περίπτωση που γίνει κατάτμηση σε γήπεδο συνολικού εμβαδού 2700 τ.μ το οποίο βρίσκεται σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων με όριο αρτιότητας 900 τ.μ το τμήμα του γηπέδου που παραχωρείται για την δημιουργία κοινόχρηστης οδού προσμετράται στο εναπομέιναν γήπεδο?

Το εναπομέιναν τμήμα του γηπέδου είναι κάτω απο το όριο της αρτιότητας και το παραχωρηθέν τμήμα είναι περί το 30% των (3;;;;) γηπέδων που μπορεί να προκύψουν.

 

Σύμμφωνα με τις διατάξεις του 24/5/85 προσμετράται.

 

Δεν υπάρχει μέγιστο όριο παραχώρησης?

Link to comment
Share on other sites

Κάτι γίνεται με τα 300 μ2 . Λέω κάτι διότι ποτέ δεν πήρα σαφείς διευκρινήσεις . Κοίτα το άρθρο 6 παράγραφο 4 (αναφέρομαι στην μέγιστη παραχώρηση) .

Σχετικά με τη προσμέτρηση ή όχι του παραχωρημένου τμήματος στις πολεοδομίες μου έχουν πει πως δε μετράει και πως θεωρείται το οικόπεδο ως απομένει . Δεν το έχω δει πουθενά ξεκαθαρισμένο αυτό , αλλά λογικό μου φαίνεται καθώς ακόμα και μικρό να είναι το οικόπεδο , αν είναι πριν του '85 παραμένει άρτιο ούτως ή άλλως . Θα μου πεις , τι γίνεται σε περίπτωση που μιλάμε για οικόπεδο που δημιουργείται μετά το '85 το οποίο ενώ είναι μια χαρά με τις σύγχρονες αρτιότητες , πέφτει κάτω από το όριο λόγω της παραχώρησης (όπως εδώ ...) ; ; ;

Link to comment
Share on other sites

Δεν τη γνωρίζω την 1828/08. Τι είναι; Τι ακριβώς αναφέρεται εκει; Απο την πολεοδομία έχω πάρει 2 διαφορετικές απαντήσεις. Η μια οτι προσμετράται ανεξάρτητα του εμβαδού του τμήματος που παραχωρείται και η άλλη οτι το εναπομείναν τμήμα πρέπει να είναι και αυτό άρτιο και οικοδομήσιμο με την δικαιολογία οτι μπορεί μετά την παραχώρηση τμήματις να μην τηρούνται οι αποστάσεις με τα όμορρα.

Link to comment
Share on other sites

σύμφωνα με το έγγραφο 80744/8394/25-7-1991 με θέμα ερώτημα για κατατμήσεις στην παρ. 2 γράφει ότι για να γίνει κατάτμηση οικοπέδου εντός οριοθετημένου οικισμού θα πρέπει αρχικά να μεταβιβασθούν τα νεα οικόπεδα σε τρίτους και στην συνέχεια για την οικοδομησιμότητα του καθενός απ αυτά να εξασφαλιστούν η απαραίτητη δίοδος προσπέλασης το απαιτούμενο πρόσωπο κλπ Οπότε η έκταση που τελικά θα παραχωρηθεί για την δημιουργία κοινόχρηστου χώρου προσμετρείται στην αρτιότητα των νέων οικοπέδων

νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για την παραχώρηση λωρίδας (περιλαμβάνεται στο κλπ του εγγράφου)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.