Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεγαλύτερα σώματα σε δισωλήνιο σύστημα


Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα, σε διαμέρισμα 60 τμ με ατομική θέρμανση αερίου και δισωλήνιο σύστημα, ανά δύο σώματα, θα ήθελα να αντικαταστήσω ένα- δύο σώματα με μεγαλύτερα. Ο λόγος είναι γιατι ο χώρος δεν πιάνει εύκολα θερμοκρασία, δεν έχει τη ζέστη που θα ήθελα και εκτιμώ οτι πληρώνω αρκετά χρήματα. Το σαλόνι είναι ανατολικό, ενώ η κουζίνα, ενιαίος χώρος σε γάμα με το σαλόνι, και το υπνοδωματιο βορεινά  Το διαμέρισμα είναι στο δεύτερο όροφο και εκτός απο εναν τοίχο στο σαλόνι που εφάπτεται με το διπλανό διαμέρισμα ολο οι τοίχοι ειναι ακάλυπτοι. Τώρα έχω δύο σώματα στο σαλόνι, 22/70/90 και 22/50/90 που ανάβουν διαδοχικά, ένα στην κουζίνα 21/60/90 που δίνει μετα στο υπνοδωμάτιο 21/50/90 (11τμ και βορινο). Ο τεχνικός που το είδε πρότεινε να αλλάξω το πρώτο και μεγαλύτερο σώμα του σαλονιού και να βάλω ενα 33/90/90 ενώ αυτό που θα βγάλω (21/70/90) να το μεταφέρω στο υπνοδωμάτιο. Μπορείτε να μου προτείνετε τι είναι καλύτερο να κάνω? Διαβάζω για τις ιδιαιτερότητες του δισωλήνιου συστήματος και δεν θα ήθελα να κάνω κάτι βιαστικό. Από την άλλη, δε ξέρω αν για ένα δύο σώματα θα άξιζε να φέρω μηχανικό.

Επίσης, παίζει ρόλο η μάρκα στα σωματα ή πάνω κάτω όλα αποδίδουν το ίδιο? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο δημοσίευσης και τίτλου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

 

Edited by Σοφια Κουτσογιαννιδου
Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, Σοφια Κουτσογιαννιδου said:

.... θα άξιζε να φέρω μηχανικό.

Να όμως που ρωτάτε μηχανικούς!

Όμως κανείς μηχανικός δεν μπορεί να σας απαντήσει αν δεν δεί, μετρήσει, πιάσει μολύβι, χαρτί, υπολογιστή κλπ (και αν δεν πάρει και μερικά χιλιάρικα!!!😃 για αμοιβή)

Ο υδραυλικός (θα φανεί ότι) το κάνει δωρεάν, αλλά με τη μέθοδο δοκίμασε-άλλαξε και ...αν έχεις τύχη διάβαινε!

Πληροφοριακά, το σύστημά σας είναι μονοσωλήνιο και όχι δισωλήνιο, και το μονοσωλήνιο είναι που, οπωσδήποτε θέλει όλα τα παραπάνω.

Η μάρκα των σωμάτων δεν παίζει ρόλο, αλλά η απόδοση, που λέει ο κατασκευαστής

 

Υ.Γ. Πιστεύω ότι είναι αρκετά ορατός ο smiley... μετά τα χιλιάρικα!!!

Edited by antloukidis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.