Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψυκτικός σε σχέση με ιατρικά αέρια


Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς εάν Ψυκτικός με το κατώτατο πτυχίο Τεχνίτη μπορεί να αναλάβει χρήση ιατρικών αερίων δηλαδή να αλλάζει ροόμετρα έλεγχο πίεσης κλπ απλά πράγματα δηλαδή. Αν ναι που μπορώ να βρω την νομοθεσία?

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικά, η λειτουργία και συντήρηση δικτύου ιατρικών αερίων μοιάζει σε πολλά σημεία με την λειτουργία και συντήρηση δικτύων άλλων ρευστών όπως νερού, ατμού, αζώτου, co2 κ.α. Φυσικά υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες, όπως απαίτητηση για υψήλότατου επιπέδου υγιεινή και καθαριότητα, απαίτηση για αξιοπιστία κτλ. Εάν τηρούνται αυτές οι ιδιαίτερες συνθήκες, πράγμα που μπορεί να ελεγχθεί, δεν βλέπω τον λόγο, γιατί δεν μπορεί ένας ψυκτικός να δουλέψει τα ιατρικά αέρια.

Link to comment
Share on other sites

Οι ψυκτικοί που κάνουν εγκαταστάσεις ιατρικών αερίων είναι ψυκτικοί με αυτή την ειδικότητα - ιατρικών αερίων, είναι η τρίτη ειδικότητα που δίνει το υπουργείο ανάπτυξης (μαζί με ατμό και καύσιμα)

 

Τέτοιας ειδικότητας οφείλουν να είναι και αυτοί που κάνουν την συντήρηση (ή τουλάχιστον έτσι λένε οι οδηγίες συντήρησης που δίνουν οι δύο μεγαλύτεροι εγκαταστάτες ιατρικών αερίων στην Ελλάδα).

 

Όχι βέβαια πως είναι δύσκολο για κάποιον ψυκτικό να αλλάξει ένα μανόμεντρο ή να αντικαταστήσει κάποιον μειωτή...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

έχω το εξής πρόβλημα. Είμαι δοκιμη σε νοσοκομείο με ειδικότητα Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ. Υπάρχει το εξής φεύγει ο υδραυλικός και δεν θα υπάρχει αντικαταστάτης του για τα αέρια. Ο ψυκτικός αρνείται και φυσικά επειδή έχει πλάτες δεν θα μπει ως αντικαταστάτεις. Οι από πάνω θέλουν να με βάλουν εμένα ως χρήστη των αερίων, υποτίθεται ότι με έχουν προσλάβει ως μηχανολόγο για την οργάνωση και διοίκηση του τμήματος. Θέλω να ξέρω εάν μπορούν να το κάνουν , αν όχι που μπορώ να βρω την νομοθεσία για τις υποχρεώσεις του προσωπικού?

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική άποψη: Για τέτοιου είδους προβλήματα, το εργαλείο δεν είναι είναι η νομοθεσία. Το εργαλείο είναι η σωστή οργάνωση μιάς ομάδας (οι εργαζόμενοι σε μία εταιρεία ή ένα νοσοκομείο) και φυσικά η κοινή λογική. Το να ψάχνεις εσύ εάν μπορούν να σε υποχρεώσουν ή όχι, δεν είναι δείγμα σωστής οργάνωσης - θα έπρεπε να ήταν ξεκάθαρο πολύ πριν αποχωρήσει ο υδραυλικός. Δεν λέω ότι φταις εσύ. Το αντίθετο, εσύ είσαι νέος στο χώρο, και προσπαθείς να οσμηστείς τι "παιχνίδι παίζεται".

 

Φιλική συμβουλή : ασχολήσου με ό,τι βρίσκεται στο αντικείμενό σου και σε ενδιαφέρει. Μην αφήσεις το αρνητικό κλίμα που επικρατεί να σε πάρει από κάτω.

Link to comment
Share on other sites

Ο CostasV τα είπε πολύ ωραία...

 

Μην πανικοβάλλεσαι! Ακόμα και σε εσένα να αναθέσουν την συντήρηση του δικτύου, πίστεψέ με δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Στο κάτω κάτω γιατί να αρνηθείς;;;..

Για το κάθε δίκτυο, σας έχουν δοθεί οδηγίες. Ακολουθείς αυτές για την προληπτική συντήρηση. Καθαρισμό φίλτρων, έλεγχο μειωτών, έλεγχο μανομέτρων... άντε και κανένα τσεκάρισμα στις φωτοσημάνσεις...

Τα δίκτυα ΙΑ δεν βγάζουν ζημιές. Όχι σημαντικές τουλάχιστον...

Δες μόνο πως να γυρνάς στις εφεδρικές συστοιχίες και μόνο αυτό αρκεί για να αντιμετωπίσεις το όποιο πρόβλημα θα σου παρουσιαστεί.

Κεντρική φωτοσήμανση υπάρχει στο δίκτυο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.