Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελάχιστο πλάτος βαθμίδας σκάλας


Recommended Posts

καλημέρα, θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει στο εξής: σε κτίριο με μικτή χρήση γραφείων και κατοικιών, επιτρέπεται η σκάλα να είναι τύπου ΙΙ όπως περιγράφεται στον κτιριοδομικό (δηλαδή ελάχιστο πλάτος βαθμίδας 0,90μ, κλπ όροι του πίνακα)? από την πολεοδομία δεν πήρα σαφή απάντηση, δεδομένου ότι στην αρχή του άρθρου περιγράφει ότι το ελάχιστο πλάτος πρέπει να είναι 1,20μ. εννοείται ότι έλαβα υπόψην μου ότι πρέπει να δημιουργηθούν πλατύσκαλα.

να σημειώσω τέλος, ότι δεν απαιτείται στο κτίριο παθητική πυροπροστασία, λόγω προσθήκης καθ' ύψος σε υφιστάμενο προ του 1955.

Link to comment
Share on other sites

σε περιπτωσεις οπου εχεις κοινοχρηστη σκαλα τοτε πας με 1.2 .στις αλλες περιπτωσεις πας με 0.9. ΔΕΝ πρεπει να ξεχνας να υπολογιζεις το πλατος σαν διαδρομη εξοδου κινδυνου (πυροπροστασια ) . ετσι ενω σε μια μαιζονεττα αρκει 0.90 σαν εσωτερικη σκαλα σε περιπτωση γραφειων υπολογιζοντας το αριθμο ατομων να μην επαρκει το πλατος 0.90και να πας σε 1.2. το ιδιο και με τις οδευσεις διαφυγης στις σκαλες κινδυνου.

Link to comment
Share on other sites

δεν διαφωνώ με αυτό που μου λες, αλλά εφόσον ο πίνακας δεν διαχωρίζει εσωτερικές σκάλες από τις κοινόχρηστες, εκτός και αν μου διαφεύγει.

Link to comment
Share on other sites

giorgos_cv, πληροφοριακά χωρίς να έχω κάνει εφαρμογή

Άρθρο 13

Κλίμακες

1.

2.

...

8. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού δεν έχουν υποχρεωτική εφαρμογή στη καθ' ύψος προσθήκες κτιρίων που έχουν ανεγερθεί με προγενέστερες του παρόντος διατάξεις, οπότε εφαρμόζονται οι διατάξεις αυτές

Link to comment
Share on other sites

erling σε ευχαριστώ, μου είχε διαφύγει τελείως η τελευταία παράγραφος, σύμφωνα με την οποία μάλλον δεν χρειάζονται και πλατύσκαλα (από ότι καταλαβαίνω τουλάχιστον)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.