Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μείωση του ποσοστού κάλυψης κατά άρ.10 σε συνδυασμό με άρ.15


Recommended Posts

Καλησπέρα. Ξέρετε αν μπορεί να συνδυαστεί η μείωση επιτρεπόμενης κάλυψης που προκύπτει από την εφαρμογή του άρ.10 με τη μείωση επιτρεπόμενης κάλυψης κατά 5% που περιγράφεται στο άρ.15 πργ.8 για τον σκοπό της αύξησης του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους; Και επίσης σε περίπτωση που μπορούν να εφαρμοστούν αυτές οι διατάξεις ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει ότι μπορεί η ίδια μείωση του συντελεστή κάλυψης να χρησιμοποιηθεί και για τις δύο περιπτώσεις, ή θα πρέπει κάθε μία μείωση να εφαρμοστεί ανεξάρτητα (άρα η συνολική μείωση θα είναι το άθροισμα των δύο μειώσεων);

Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 10

Παράθεση

Σε κάθε περίπτωση δίνεται κίνητρο προσαύξησης του επιτρεπόμενου ύψους, έως το ανώτατο επιτρεπόμενο κατά το άρθρο 15 ύψος, για τον προσαυξημένο συντελεστή δόμησης. Όταν το ύψος ορίζεται από ειδικές πολεοδομικές διατάξεις, οι οποίες ισχύουν στην περιοχή, δίνεται κίνητρο προσαύξησης του επιτρεπόμενου ύψους κατά ένα (1) μέτρο σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις του παρόντος και επιπλέον κατά ένα (1) μέτρο εφόσον ισχύει μία από τις προϋποθέσεις των περ. α΄, β΄, γ΄, δ΄ της παρ. 8 του άρθρου 15. Εξαιρούνται της ανωτέρω εφαρμογής οι περιοχές που βάσει προεδρικών διαταγμάτων ή υπουργικών αποφάσεων έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ειδικής προστασίας (ως αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, παραδοσιακοί οικισμοί και παραδοσιακά τμήματα πόλης) ή το ύψος τους που έχει καθοριστεί με γνώμονα την αντιμετώπιση της σεισμικής επικινδυνότητας, λόγω ασφάλειας εναέριας κυκλοφορίας, πλησίον αεροδρομίων, ή αφορούν σε περιπτώσεις διατηρητέων κτιρίων και μνημείων.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.