Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιότητα σκυροδέματος


Kostas Daskalopoulos

Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Έριξα πλάκα και κολόνες σε καινούργια οικοδομή C 25/30 και δεν είμαι ευχαριστημένος. Ειναι πολύ μαλακό, καρφώνονται οι ατσαλόπροκες πολύ εύκολα. Θελω να ρίξω από πάνω άλλη μια πλάκα. Τι ποιότητα να τη ρίξω και τι πρέπει να κάνω για αυτά που δε μου αρέσουν; Στην άδειά μου το 2011 ο μηχανικός μου είχε C 20/25. Τι μπορώ να κάνω τώρα;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ως ιδιώτης μπορείτε να γράφετε μόνο στην ενότητα των ιδιωτών.

Ο επιβλέπων μηχανικός τί λέει για όλα αυτά? Ήταν παρών στην σκυροδέτηση? Προδιέγραψε έντυπο παραγγελίας σκυροδέματος? Πήρατε δοκίμια ως οφείλατε?

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά. Το μόνο που κάναμε είναι ότι έχουμε πάρει δοκίμια αλλά δεν έχουν περάσει 28 μέρες ακόμα για να τα σπάσουμε.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, Kostas Daskalopoulos said:

Όχι δεν ήταν παρών στη σκυροδέτηση. Σε πόσες μέρες μπορούν να σπάσουν τα δοκίμια. Μας λένε να τα βάλουν σε ειδικό θάλαμο για 28 μέρες και μετά να σπάσουν. Πράγμα που δε μπορούμε να βάλουμε το κτίριο σε θάλαμο.

 

Link to comment
Share on other sites

Μέγα σφάλμα από πολλές απόψεις το γεγονός ότι έγινε η σκυροδέτηση. Δεν θα τις αναλύσουμε τώρα. Καταρχήν (υποπίπτω στον πειρασμό το παραδέχομαι) από πού κι ως πού να δέχεται κάποιος να γίνεται σκυροδέτηση απουσία υπευθύνου?..Τεράστια αφέλεια και το λήγω εδώ. Τα δοκίμια θραύονται και στις 7 ημέρες (κατόπιν σωστής συντήρησης ε?....) και αναλόγως τί θα "βγάλουν" μπορούμε να δούμε αν είμαστε σε καλό δρόμο ως προς το αν θα πιάσουν το επιθυμητό στις 28 ημέρες... Η συμβουλή μου είναι να τα βρείτε με τον μηχανικό (αν τυχόν τα έχετε...χάσει για τον οποιονδήποτε λόγο) και να τον συμβουλεύεστε και ακούτε για το κάθε τί που συμβαίνει στην οικοδομή στην οποία αυτός είναι επιβλέπων και εσείς δαπανάτε χρήματα.. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχετε πάρει εξτρα δοκίμια (κάτι που πολύ το φοβάμαι..., μιας και τα δοκίμια 7 ημερών είναι εξτρα της συνήθους παρτίδας των 6 που παίρνουμε για σκυροδετήσεις έως 150μ3), ίσως θα ήταν φρονιμότερο να περιμένετε τις 28 ημέρες. Μήπως ξεκαλουπώσατε πολύ νωρίς και δεν είχε σκληρυνθεί ακόμη το μπετόν?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.