Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

pirsogiannis

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.732
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    14

Everything posted by pirsogiannis

  1. Μωσαικό πάχους 2,5-3cm βάρους 80κγρ/μ2 λέει ο κανονισμός. Άρα για πάχος 2,5εκ το ειδικό βάρος του μωσαικού είναι: 0,80kN/m2 / 0,025m = 32kN/m3 Για πάχος 3εκ το ειδικό βάρος του μωσαικού είναι: 0,80kN/m2 / 0,03m = 27kN/m3 Ας θεωρήσουμε λοιπόν ένα ειδικό βάρος περί τα 30kN/m3. Άρα ένα μωσαικό πάχους 5εκ, εύλογο είναι να έχει ένα βάρος 30kN/m3 * 0.05m = 1.5kN/m2 δηλαδή 150kgr/m2. Για τις τσιμεντοκονίες τα πράγματα ποικίλουν πολύ. Ας πούμε ο κανονισμός φορτίσεων δίνει φαινόμενο βάρος τυπικού τσιμεντοκονιάματος 2100kgr/m3, άρα στα 5cm πάχος είναι 2100*0.05 = 105kgr/m2.
  2. Μια από τις εταιρείες που προωθούν τέτοιου είδους λογισμικό γράφει στον ιστότοπο της αυτό. Προφανώς είναι κάποια απόφαση ευρωπαικού δικαστηρίου που αφορά σε άδειες esd (ηλεκτρονικές). Κάποιος νομικός θα βοηθούσε να μας έλεγε την γνώμη του.
  3. Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου ερμηνεία.Σ'ευχαριστώ, είδομεν.
  4. Το λεκτικό του ΠΔ 219/2006 είναι: Ο συνολικός χώρος του γυμναστηρίου ή της αθλητικής σχολής είναι τουλάχιστον εκατό (100) τετραγωνικά μέτρα, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται οι τυχόν υπαίθριοι και ημιυπαίθριοι χώροι, καθώς και οι βοηθητικοί χώροι (όπως οι αποθηκευτικοί χώροι, χώρος του λεβητοστασίου και ο χώρος του ανελκυστήρα). Ο συνολικός ωφέλιμος χώρος του γυμναστηρίου ή της αθλητικής σχολής που χρησιμοποιείται από τους εκγυμναζόμενους προς εκγύμναση ή εκμάθηση του αθλήματος είναι τουλάχιστον εβδομήντα (70) τετραγωνικά μέτρα. Το ελάχιστο ύψος κάθε χώρου ορίζεται σε δύο μέτρα και εξήντα εκατοστά (2,60). Αιτιολογική έκθεση όσο έψαξα δεν βρήκα.
  5. Καλησπέρα. Ιδιοκτήτης κάθετης ιδιοκτησίας έχει δόμηση στην κάθετη του 100τμ. Αυτή την επιφάνεια ορίζει το ΠΔ 219/2006 ως ελάχιστη για την κατασκευή γυμναστηρίου. Υπάρχει περίπτωση ο νομοθέτης να εννοεί 100τμ καθαρής επιφάνειας χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι τοιχοπληρώσεις? Ή 100 τμ είναι η "μεικτή" επιφάνεια?
  6. Στον ευρωκώδικα 1 αναφέρει. Πιστεύω πρέπει να πας με την κατηγορία F ή G (αναλόγως το μέγεθος των οχημάτων) που αφορά "χώρους οδικής κυκλοφορίας και στάθμευσης σε κτίρια". πχ η κατηγορία F αφορά μικρά οχήματα (βάρους έως 30kN και μέχρι 8 καθίσματα) και μπορείς να πας με ομοιόμορφο 1.5-2.5Kn/m2 και προσομοίωση συγκεντρωμένου φορτίου 10-20kN, όπου προσομοιώνεις τους τροχούς (έχει σχήμα). Για μεγάλα οχήματα (κατηγορία G) είναι άλλες τιμές, για περονοφόρα ανυψωτικά άλλες.
  7. Αν το νερό στάζει με τον ίδιο ρυθμό που έσταζε πριν προφανώς και δεν μπορεί να είναι από το απλο στέγνωμα του δομικού στοιχείου. Και πάλι όμως υπάρχουν υλικά κατάλληλα που επιταχύνουν την αφύγρανση του δομικού στοιχείου. Μην μπλέξετε όμως σε πολλά τεχνικά θέματα. Κινηθείτε με δικηγόρο.
  8. Καλησπέρα και χρόνια πολλά @tanya . Αύριο που είναι ξανά "εργάσιμη", απευθύνσου σε δικηγόρο. Να ετοιμάσει ένα εξώδικο. Τα υπόλοιπα σιγά-σιγά θα δρομολογηθούν. Δεν υπάρχει κανένα site παγκοσμίως που να μπορεί να βρει και να λύσει αιτία διαρροής.
  9. Τα περισσότερα παίζουν στις 16-20 ώρες χωρισμένα σε 4-5 μέρες. Υπάρχει ένα elearning του κεδιβιμ του παπει το οποίο είναι 3μηνο με ασύγχρονη εκπαίδευση και μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Η χρήση είναι μεσαίου/μεγάλου εύρους έργα κυριώς οικιστικά αλλά και δημόσια έργα.
  10. Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τα έχω υπόψιν όλα αυτά όπως επίσης και καλά βιβλία που κυκλοφορούν. Τα τελευταία χρόνια η αγορά έχει γεμίσει με σεμινάρια για το ms project. Επίσης πολλά ελληνικά πανεπιστήμια μέσω των κεδιβιμ τους προσφέρουν ολοκληρωμένες ενότητες. Η ερώτηση είναι αν κάποιος έχει κάνει κάτι απ'όλα αυτά και να έχει μείνει ικανοποιημένος, με την έννοια ότι βελτίωσε την χρήση του λογισμικού και παρακολούθησε μέσω του προγράμματος ένα ολοκληρωμένο case study που πήγε την σκέψη του στην διαχείριση των έργων λίγο παραπέρα.
  11. Έχει παρακολουθήσει κάποιος συνάδελφος κάποιο από τα -ομολογουμένως- πολλά σεμινάρια/e learning που κυκλοφορούν για το ms project να μας πεί ιδέες/εντυπώσεις?
  12. Μετέτρεψε το στην επιθυμητή έκδοση εδώ
  13. Καλημέρα συνάδελφε. Στο παραπάνω, ας υποθέσουμε ότι έχεις μια θεμελίωση του 1μ ύψους και τοιχία υπογείου με ύψος σκυροδέτησης περί τα 2,50μ (όλα ψιλοτυπικές διαστάσεις στα κτίρια που υπάρχουν γύρω μας). Άρα καλείσαι να σκυροδετήσεις περί τα 3,50μ ύψος: α) πώς εξασφαλίζεις την σκυροδέτηση σου και την μη απόμιξη του σκυροδέματος/δημιουργία φωλιών, από την στιγμή που ο ΚΤΣ απαγορεύει σκυροδετήσεις με ύψος στοιχείων άνω των 2,50 ?ας μην πιάσουμε αυτοσυμπυκνούμενο σκυρόδεμα κλπ. Ας πούμε ότι μιλάμε για ένα τυπικό και τίμιο C25/30 που σου έρχεται με μια κάθιση S2 -S3 στην οικοδομή και που στην μία ώρα από την αποχώρηση από το εργοστάσιο έχει μια κάθιση <10cm. Δεν είναι case study , είναι η τυπική περίπτωση του 90% των οικοδομών της ελληνικής επικράτειας. β)πότε σκυροδετείς δάπεδο υπογείου? πώς μπαζώνει και συμπυκνώνει το μηχάνημα αν δεν έχεις άνοιγμα για γκαραζόπορτα? γ) πού κοντράρεις καλουπώνοντας τα τοιχία υπογείου, αφού η θεμελίωση δεν είναι σκυροδετημένη? δ) αναγκαστικά οδηγείσαι σε ίδιες διαστάσεις (πλάτος) τοιχίων υπογείου και συνδετηρίων δοκών θεμελίωσης. διότι αν δεν γίνει αυτό , απλά τα καλούπια των τοιχίων δεν γίνεται να σταθούν στον.... αέρα....είναι δόκιμο κάτι τέτοιο? ε) πόσο δόκιμο είναι να μην υγρομονώνουμε σωστά τα κτίρια μας (δεν λέω για εσένα, λέω γενικά τί γίνεται), δηλαδή να μην κατασκευάζουμε drainage ή έστω υγρομόνωση με επαλειφόμενα τσιμεντοειδή θεωρώντας ότι ο αρμός σκυροδέτησης στο δάπεδο του υπογείου είναι ο μόνος εχθρός έναντι της υγρασίας?
  14. Το δάπεδο το βάλατε πάνω σε γέμισμα που φτιάξατε τώρα (και αν ναι, τί γέμισμα ήταν αυτό?) ή σε προυφιστάμενο γέμισμα?
  15. @tetris έχεις πολύ γούστο που λες στον Ηλία ότι δεν έχει πάρει χαμπάρι από δεοντολογία!! Πραγματικά πολύ γούστο όμως!! Επίσης, αν και μεγάλος και έμπειρος όπως δεν χάνεις την ευκαιρία να δηλώσεις εμμέσως ή και σαφώς στην συντριπτική πλειοψηφία των μηνυμάτων σου, υπέπεσες σε βασικό σφάλμα "απειρίας" : "Ό,τι κι αν λέει κανείς, τον ΕΑΥΤΟ του δείχνει πρώτα απ'όλους" . Αυτό, αναφορικά με τον χαρακτηρισμό εμμονικός..
  16. Οικοδομική άδεια που είναι σε ισχύ (έχει εκδοθεί το 2013 και παρατάθηκε με το άρθρο 50 του 4495/2017 έως 31/12/2024) έχει ακόμα εργοταξιακό ρεύμα. Ο επιβλέπων μηχανικός πέθανε πρόσφατα. Για να συνεχίσει την εργοταξιακή παροχή,χρειάζεται καταρχήν αναθεώρηση της αδείας λόγω αλλαγής επιβλέποντα μηχανικού και επίσης συνοδεύεται από αυτοψία της υδομ?
  17. Σχεδιασμός ισουψών (contour) από αρχείο .csv: Καταρχήν έχω φορτώσει το plugin με την ονομασία contour στο qgis. plugins - Manage and install plugins - contour και το κάνω εγκατάσταση. το αρχείο .csv πρέπει να είναι της μορφής: 1 -easting -northing-elevation (οι στήλες σε excel). Επίπεδο - data source manager - επιλογή οριοθετημένο κείμενο (delimited text) - εισάγω το αρχείο csv και κοιτάζω να αντιστοιχίσω τις συντεταγμένες Χ,Υ,Ζ και να βάλω το σωστό σύστημα ΕΓΣΑ 87. Μετά πάω Διανύσματα (vector)- contour. Επιλέγω data value - elevation. Στην μέθοδο: fixed contour interval, και ως interval την επιθυμητή ισοδιάσταση. Επιλέγω χρώμα , κάνω add και περιμένω να κάνει τον τριγωνισμό (triangulation). Πηγαίνω στο κάθε layer - δεξι κλικ properties - labels (ετικέτες) και επιλέγω sinlge label και τιμή το υψόμετρο (elevation). Στην ισοδιάσταση των ισουψών στην μορφοποίηση κειμένου επιλέγω δύο δεκαδικά.
  18. Ισουψείς μπορείς να φτιάξεις και με το qgis που είναι free λογισμικό. Αν χρειαστείς βοήθεια για το πώς να τις κάνεις γράψε εδώ για να σου ανεβάσω σύντομες οδηγίες που έχω σημειώσει για να θυμάμαι πώς να τις κάνω. Η τελική τους απόδοση είναι αρκετά καλή και το qgis γενικά έχει αρκετές δυνατότητες.
  19. Νέα έκδοση Σεπτέμβριος 2022, με μια γρήγορη ματιά προστέθηκε το κεφάλαιο των επεμβάσεων (8).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.