Μετάβαση στο περιεχόμενο

pirsogiannis

Core Members
 • Περιεχόμενα

  830
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  6

pirsogiannis last won the day on Μάρτιος 6

pirsogiannis had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

254 Εξαιρετική

3 Ακόλουθοι

Σχετικά pirsogiannis

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.013 profile views
 1. Αναδρομικά ξεκινήσαμε να πληρώνουμε από το Β 2011. Έχουμε ήδη πληρώσει για Α και Β 2012, Α 2013 και χθες εκδόθηκε το Β 2013. Αν δεν κάνω λάθος είναι συνολικά 9 εξάμηνα? Δηλαδή υπολείπονται ακόμη τα Α,Β 2014 και Α,Β 2015?
 2. Δεν πρέπει να κάνεις λάθος...Στις ασκήσεις του δρίτσου εδώ στην άσκηση αυτή στην σελίδα 13 που ελέγχει τον αναρτήρα χρησιμοποιεί τον τύπο Ts = 20 Αs/hs δλδ τον τύπο 30 σελ 241 του βιβλίου του. Η άσκηση είναι 2014-2015...Λογικά του ΚΑΝΕΠΕ είναι πιο συντηρητικός ο τύπος.. Μήπως αυτό το 10 (του κανεπε) ή το 20 του δρίτσου "μετατρέπει" σε όρους δύναμης το γινόμενο? Ας πούμε στην 241 ο δρίτσος δίπλα από την σχέση 30 γράφει ότι με mm στα Αs, hs παίρνεις αποτέλεσμα δύναμης σε kN.
 3. pirsogiannis

  Εξοικονομώ ΙΙ-Μικρή κλίμακα

  Τα όσα γράφω είναι πολύ απλά. Δεν μπορεί ο ελέγχων (ενεργειακός επιθεωρητής β ΠΕΑ) να είναι ταυτόχρονα και ο ελεγχόμενος (αυτός που έχει αναλάβει να τοποθετήσει μια α.θ ή να φτιάξει μια θερμοπρόσοψη κλπ). Αυτό είναι το ασυμβίβαστο, αν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις υπάρχει ασυμβίβαστο. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τί γράφει η ανάθεσης/ανάληψης. Γιατί δεν ρωτάς τον μηχανικό σου να στα ξεδιαλύνει? Τόσα λεφτά δεν τον πλήρωσες?
 4. pirsogiannis

  Εξοικονομώ ΙΙ-Μικρή κλίμακα

  Στην δήλωση ανάθεσης-ανάληψης τί θα αναγράφεται? Ότι ο μηχανικός που θα εκδόσει την ΕΕΜΚ είναι αυτός που θα αναλάβει και την τοποθέτηση της α.θ.? Και στην συνέχεια αν ο ίδιος μηχανικός κάνει και το Β ΠΕΑ, θα έχουμε ελεγχόμενο (τον τοποθετητή της α.θ) και ελέγχων (αυτόν που διενεργεί την αυτοψία του Β ΠΕΑ) το ίδιο πρόσωπο?
 5. pirsogiannis

  Δημόσια Έργα

  Έχει διάθεση κανένας συνάδελφος να ποστάρει κάποιο πρότυπο έγγραφο (ΠΠΑΕ, ΑΠΕ, επιμέτρηση κλπ) με σβησμένα επίμαχα στοιχεία, ώστε να πάρουμε μυρωδιά κι εμείς οι νεοσσοί των δημοσίων έργων πώς φτιάχνονται αυτά τα έγγραφα και να έχουμε έναν μπούσουλα να κάνουμε ορθή δουλειά?
 6. pirsogiannis

  Ετήσια συνδρομή στο ΤΕΕ

  Εγώ για τον φίλο που θεωρεί το ΤΕΕ καλό επιμελητήριο, θα παραθέσω τα εξής γεγονότα. Είμαι μηχανικός από το 2007. 11 χρόνια δεν τα λες πολλά , δεν τα λες και λίγα. Σε αυτά τα 11 χρόνια είδα τις εξής αλλαγές: σύστημα αμοιβών , ευρωκώδικες, ΚΑΝΕΠΕ, ΚΕΝΑΚ,ενεργειακοί επιθεωρητές, ΝΟΚ, σύστημα ηλεκτρονικών αδειών, αλλαγή νομοθεσίας δημοσίων έργων με τον 4412/2016, νόμοι αυθαιρέτων 4014,4178,4495. κοινώς το επάγγελμα αλλιώς ήταν όταν μπήκα, κι αλλιώς είναι τώρα.Μπορεί να ξεχνάω κι άλλες αλλαγές που συντελέστηκαν. Είμαι από μια μικρή πόλη της Ηπείρου. Σε αυτά τα 11 χρόνια, για όλες τις παραπάνω αλλαγές, το ΤΕΕ στην πόλη μου διοργάνωσε μία (1) ημερίδα παραμονές του 2015 αναφορικά με τις e αδειες, όπου ήρθε ο Σπίρτζης κι έλεγε στον κόσμο τί να μην ψηφίσει. Για να μην νομίσεις ότι το πρόβλημα είναι τοπικό (της πόλης μου), στην πρωτεύουσα της περιφέρειας (Ιωάννινα) δεν έχει γίνει καν παρουσίαση-επιμόρφωση-σεμινάριο για ΚΑΝΕΠΕ και κάνανε μία (1) παρουσίαση το 2009 για ευρωκώδικες. Τους παρακαλάγαμε να μας δώσουν καμία σημείωση, κάνα pdf. Τους καθηγηταράδες που τα χαν αρπάξει χοντρά για να φτιάξουν τα προσαρτήματα. Ένα επιμελητήριο χρειάζεται να προασπίζει τα συμφέροντα των μελών του, που αποδεδειγμένα το ΤΕΕ δεν το έχει κάνει ή το κάνει ως Πόντιος Πιλάτος αλλά πρώτα απ'όλα πρέπει να επιμορφώνει τα μέλη του. Εγώ ξέρεις τί ΤΕΕ θέλω? Ένα που να μου κάνει σεμινάρια ΚΑΝΕΠΕ, e αδειων, ευρωκωδίκων, NOK ,μετά θα με εξετάσει κι αν αποτύχω να μου πει ξέρεις κάτι το τάδε δεν μπορείς να το υπογράψεις. Αλλά σεμινάρια ****δάτα με γνώση και τριβή με το αντικείμενο.
 7. Παναγιώτη Σταθούλη καταρχήν οι ιδιώτες ποστάρουν στα θέματα των ιδιωτών και μόνο. Επίσης, η γνωστοποίηση 48 ωρών προ των εργασιών έχει καταργηθεί όπως σου λένε και παραπάνω. Στο άρθρο 30 του Ν.4495/2017 το εδάφιο για τις εξωτερικές θερμομονώσεις είναι: "τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης ή παθητικών ηλιακών συστημάτων στις εξωτερικές όψεις". Δηλαδή σε αυτή την περίπτωση απαιτείται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Να θυμίσω ότι ο 4495/2017 έχει αναθεωρηθεί με τους 4546/2017 και 4513/2018. Αντίστοιχα στο εδάφιο των εργασιών που δεν απαιτείται έγκριση μικρής κλίμακας διαβάζουμε: " εργασίες τοποθέτησης παθητικών ηλιακών συστημάτων ή αντικατάστασης εξωτερικών κουφωμάτων ή τοποθέτησης ή αντικατάστασης καμινάδων στις εξωτερικές όψεις υφιστάμενων κτιρίων, χωρίς χρήση ικριωμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», καθώς και εργασίες τοποθέτησης παθητικών ηλιακών συστημάτων ή αντικατάστασης εξωτερικών κουφωμάτων ή τοποθέτησης ή αντικατάστασης καμινάδων στις εξωτερικές όψεις υφιστάμενων κτιρίων χωρίς χρήση ικριωμάτων". Εγώ καταλαβαίνω ότι αν ο νομοθέτης ήθελε να εξαιρέσει την θερμομόνωση χωρίς ικριώματα από μικρής κλίμακας, θα την είχε βάλει εδώ. Όμως δεν το έχει κάνει. Την βάζει στο από πάνω εδάφιο που σου παρέθεσα χωρίς να διακριτοποιεί ικριώματα ή μη. Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο που οι θερμοπροσόψεις γίνονται από μη εστεγασμένα επαγγέλματα. Αν την κάνεις χωρίς μικρής κλίμακας , πώς βάζεις ΙΚΑ?...
 8. Καλημέρα. Σωστή η παρατήρηση για το πλέγμα, ο λεγόμενος και "ελαφρύς κατασκευαστικός οπλισμός". Επίσης παραγγέλνουμε σκυρόδεμα με κατηγορία κάθισης S2 (5-9cm) και ο μάστορας προφανώς (αν και τίποτα δεν είναι προφανές στην οικοδομή) τραβάει πήχη προς τα πλάγια,δηλαδή όχι κατά την κλίση της στέγης... Μην γελάτε, το έχω δει να συμβαίνει...
 9. την αγκύρωση στον κορφιά εννοείς? είναι σε cad2010 λεπτομέρεια πλάκας στέγης.dwg
 10. Τα σύμμικτα που έχει το steel της runet είναι απλοικά. Πρακτικά ένα σύμμικτο δάπεδο ενός ανοίγματος, όπου ελέγχει μόνο την δοκό, ούτε καν χαλυβδόφυλλο, ήλους κλπ. Εν γένει πάντως χρησιμοποιώ προγράμματα τους. Θα δω το πρόγραμμα της tekla που αναφέρεις, αν και υποψιάζομαι πως δεν είχα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου. Σε ευχαριστώ θερμά πάντως για την διάθεση να βοηθήσεις.
 11. Το έχω δει. Το consteel όμως είναι πλήρες, για την ανάλυση+διαστασιολόγηση ενός σύμμικτου κτιρίου. Εγώ αναφέρομαι σε module συγκεκριμένων πραγμάτων που θα είναι και πιο οικονομικό.
 12. Καλησπέρα έχει να προτείνει κάποιος κάποιο module για σύμμικτες κατασκευές? Αναφέρομαι σε module γιατί έχω στο μυαλό μου ως κύριο όγκο εργασιών που προκύπτει πχ ένα σύμμικτο πατάρι και όχι την ανάλυση και διαστασιολόγηση ενός σύμμικτου κτιρίου. Έχω κατά νου το symdeck designer που δίνει free η έλαστρον για την επίλυση του χαλυβδόφυλλου της, και τα επίσης free προγράμματα της arcelormittal που αναφέρονται σε διάφορες περιπτώσεις σύμμικτων δοκών. Υπάρχει όμως κάτι πιο ολοκληρωμένο , χαλυβδόφυλλο και δοκάρι μαζί? Αυτές τις μέρες κοιτάζω ένα demo του ec4 composite της ccs. Θέλω να το κοιτάξω περισσότερο αναλυτικά, αλλά η πρώτη επαφή δεν με ενθουσιάζει. Εάν έχει κάποιος κάτι κατά νου (ξένο ή ελληνικό) και θέλει να μοιραστεί τις εντυπώσεις του για το λογισμικό, την τιμή του κλπ, τα λέμε.
 13. Σε τί σωληνώσεις αναφέρεσαι? υδρορροές?όχι, δεν έχω κρύψει ποτέ και δεν θα το έκανα. είναι αρκετά επισφαλές από τον κίνδυνο υγρασιών. εξάλλου οι υδρορροές κάλλιστα μπορούν να γίνουν ορθό μορφολογικό στοιχείο του κτιρίου.
 14. Για δώσε κάποιες παραπάνω πληροφορίες. Μπαίνουμε σε πιο ειδικά θέματα, τί είναι αυτό το αξιόποινο που έγινε, αν τηρείται ημερολόγιο μέτρων ασφαλείας κλπ κλπ. Μπορεί να βοηθηθείς λέγοντας κάποια πράγματα.Ας πούμε ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο: ο ιδιοκτήτης αναθέτει μια φάση εργασιών (πχ σκυροδέματα) σε γνωστό του εργολάβο (καλουπατζή). Αυτός (και με δόλο ενδεχόμενα) δεν ενημερώνει επαρκώς τον επιβλέποντα για το πότε θα ξεκινήσει να δουλεύει. Συμβαίνει μια στραβή, ένας εργάτης χτυπάει... Πώς φέρει ευθύνη ο επιβλέπων αφού τον έχουν "πετάξει" έξω από το έργο? Ή μήπως μπορεί ένας μηχανικός να κόβει βόλτες συνέχεια για να τσεκάρει εάν σε οικοδομή ευθύνης του εργάζεται κάποιος? Πολλά πράγματα ξεκινάν και τελειώνουν με το ημα. Είναι πολύ σημαντικός σύμμαχος για τον μηχανικό.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.