Jump to content

pirsogiannis

Core Members
 • Posts

  1,719
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

pirsogiannis last won the day on June 7 2022

pirsogiannis had the most liked content!

8 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

7,438 profile views

pirsogiannis's Achievements

Community Member

Community Member (4/15)

 • Helpful Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare

Recent Badges

732

Reputation

 1. Μετέτρεψε το στην επιθυμητή έκδοση εδώ
 2. Καλημέρα συνάδελφε. Στο παραπάνω, ας υποθέσουμε ότι έχεις μια θεμελίωση του 1μ ύψους και τοιχία υπογείου με ύψος σκυροδέτησης περί τα 2,50μ (όλα ψιλοτυπικές διαστάσεις στα κτίρια που υπάρχουν γύρω μας). Άρα καλείσαι να σκυροδετήσεις περί τα 3,50μ ύψος: α) πώς εξασφαλίζεις την σκυροδέτηση σου και την μη απόμιξη του σκυροδέματος/δημιουργία φωλιών, από την στιγμή που ο ΚΤΣ απαγορεύει σκυροδετήσεις με ύψος στοιχείων άνω των 2,50 ?ας μην πιάσουμε αυτοσυμπυκνούμενο σκυρόδεμα κλπ. Ας πούμε ότι μιλάμε για ένα τυπικό και τίμιο C25/30 που σου έρχεται με μια κάθιση S2 -S3 στην οικοδομή και που στην μία ώρα από την αποχώρηση από το εργοστάσιο έχει μια κάθιση <10cm. Δεν είναι case study , είναι η τυπική περίπτωση του 90% των οικοδομών της ελληνικής επικράτειας. β)πότε σκυροδετείς δάπεδο υπογείου? πώς μπαζώνει και συμπυκνώνει το μηχάνημα αν δεν έχεις άνοιγμα για γκαραζόπορτα? γ) πού κοντράρεις καλουπώνοντας τα τοιχία υπογείου, αφού η θεμελίωση δεν είναι σκυροδετημένη? δ) αναγκαστικά οδηγείσαι σε ίδιες διαστάσεις (πλάτος) τοιχίων υπογείου και συνδετηρίων δοκών θεμελίωσης. διότι αν δεν γίνει αυτό , απλά τα καλούπια των τοιχίων δεν γίνεται να σταθούν στον.... αέρα....είναι δόκιμο κάτι τέτοιο? ε) πόσο δόκιμο είναι να μην υγρομονώνουμε σωστά τα κτίρια μας (δεν λέω για εσένα, λέω γενικά τί γίνεται), δηλαδή να μην κατασκευάζουμε drainage ή έστω υγρομόνωση με επαλειφόμενα τσιμεντοειδή θεωρώντας ότι ο αρμός σκυροδέτησης στο δάπεδο του υπογείου είναι ο μόνος εχθρός έναντι της υγρασίας?
 3. Το δάπεδο το βάλατε πάνω σε γέμισμα που φτιάξατε τώρα (και αν ναι, τί γέμισμα ήταν αυτό?) ή σε προυφιστάμενο γέμισμα?
 4. @tetris έχεις πολύ γούστο που λες στον Ηλία ότι δεν έχει πάρει χαμπάρι από δεοντολογία!! Πραγματικά πολύ γούστο όμως!! Επίσης, αν και μεγάλος και έμπειρος όπως δεν χάνεις την ευκαιρία να δηλώσεις εμμέσως ή και σαφώς στην συντριπτική πλειοψηφία των μηνυμάτων σου, υπέπεσες σε βασικό σφάλμα "απειρίας" : "Ό,τι κι αν λέει κανείς, τον ΕΑΥΤΟ του δείχνει πρώτα απ'όλους" . Αυτό, αναφορικά με τον χαρακτηρισμό εμμονικός..
 5. Οικοδομική άδεια που είναι σε ισχύ (έχει εκδοθεί το 2013 και παρατάθηκε με το άρθρο 50 του 4495/2017 έως 31/12/2024) έχει ακόμα εργοταξιακό ρεύμα. Ο επιβλέπων μηχανικός πέθανε πρόσφατα. Για να συνεχίσει την εργοταξιακή παροχή,χρειάζεται καταρχήν αναθεώρηση της αδείας λόγω αλλαγής επιβλέποντα μηχανικού και επίσης συνοδεύεται από αυτοψία της υδομ?
 6. Σχεδιασμός ισουψών (contour) από αρχείο .csv: Καταρχήν έχω φορτώσει το plugin με την ονομασία contour στο qgis. plugins - Manage and install plugins - contour και το κάνω εγκατάσταση. το αρχείο .csv πρέπει να είναι της μορφής: 1 -easting -northing-elevation (οι στήλες σε excel). Επίπεδο - data source manager - επιλογή οριοθετημένο κείμενο (delimited text) - εισάγω το αρχείο csv και κοιτάζω να αντιστοιχίσω τις συντεταγμένες Χ,Υ,Ζ και να βάλω το σωστό σύστημα ΕΓΣΑ 87. Μετά πάω Διανύσματα (vector)- contour. Επιλέγω data value - elevation. Στην μέθοδο: fixed contour interval, και ως interval την επιθυμητή ισοδιάσταση. Επιλέγω χρώμα , κάνω add και περιμένω να κάνει τον τριγωνισμό (triangulation). Πηγαίνω στο κάθε layer - δεξι κλικ properties - labels (ετικέτες) και επιλέγω sinlge label και τιμή το υψόμετρο (elevation). Στην ισοδιάσταση των ισουψών στην μορφοποίηση κειμένου επιλέγω δύο δεκαδικά.
 7. Ισουψείς μπορείς να φτιάξεις και με το qgis που είναι free λογισμικό. Αν χρειαστείς βοήθεια για το πώς να τις κάνεις γράψε εδώ για να σου ανεβάσω σύντομες οδηγίες που έχω σημειώσει για να θυμάμαι πώς να τις κάνω. Η τελική τους απόδοση είναι αρκετά καλή και το qgis γενικά έχει αρκετές δυνατότητες.
 8. ΦΕΚ 1198Β 1975 επίπλησμα-ειδικά βάρη.pdf
 9. Νέα έκδοση Σεπτέμβριος 2022, με μια γρήγορη ματιά προστέθηκε το κεφάλαιο των επεμβάσεων (8).
 10. Αυτό που είπε ο john και επίσης ως άνοιγμα πλάκας δεν παίρνεις την καθαρή απόσταση των υποστυλωμάτων αλλά το Lθεωρητικό που περιλαμβάνει και το πάχος των στηρίξεων. Θα σας το έχουν δώσει στο τυπολόγιο σας πιστεύω.
 11. Αν ο λόγος των πλευρών είναι μεγαλύτερος του 2, τότε η πλάκα είναι αμφιέρειστη και ο κύριος οπλισμός της πλάκας τοποθετείται στην διεύθυνση την παράλληλη με την μικρή πλευρά, ενώ στην άλλη διεύθυνση μπαίνει κατασκευαστικός οπλισμός από τον κανονισμό σκυροδέματος. Φαντάζομαι αυτό εννοείς... Μεμονωμένη είναι η πλάκα που δεν έχει συνέχεια με άλλες. Υπάρχει και η περίπτωση να έχει συνέχεια με άλλη τόσο μικρότερη όμως (δεν θυμάμαι απ'εξω το όριο διαστάσεων που βάζει ο κανονισμός) που να μην θεωρείται ότι υλοποιείται πάκτωση, δηλαδή συνέχεια, αλλά απλή έδραση. Αυτό βέβαια μάλλον για την άσκηση δεν θα σας απασχολήσει.
 12. Ακραία,σημαίνει ότι κατά την εξεταζόμενη διεύθυνση (x ή y) η πλάκα έχει συνέχεια με άλλη πλάκα μόνο από την μία πλευρά. Μεσαία, και από τις δύο πλευρές.
 13. Δυστυχώς το παρακολούθησα μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα γιατί μετά είχα δέσμευση. Το πρώτο -μεγάλο- κομμάτι με τους χαιρετισμούς, τον ελοτ και το ιστορικό πλαίσιο των ευρωκωδίκων θα μπορούσε κάλλιστα -κατά την γνώμη μου- να έχει αποφευχθεί.... Μετά, όταν μπήκαν στο τεχνικό ζουμί, δηλαδή στο ποιες θα είναι οι βασικές αλλαγές, δυστυχώς υπήρχε βιασύνη....Αν ανέβει το βίντεο κάπου, θα προσπαθήσω να το ξαναδώ, το τεχνικό σκέλος μόνο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.