Jump to content

pirsogiannis

Core Members
 • Content Count

  1,317
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

pirsogiannis last won the day on January 9

pirsogiannis had the most liked content!

Community Reputation

435 Πολύ καλή

5 Followers

About pirsogiannis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,678 profile views
 1. Η παρέμβαση που θέλετε να κάνετε, αν καταλαβαίνω καλά είναι σε ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Άρα από την στιγμή που δεν έχει συσταθεί κάθετη ιδιοκτησία και δεν έχουν δωθεί δικαιώματα χρήσης επί του οικοπέδου που να περιγράφουν το πού και σε ποιον, δεν νομίζω να μπορείτε να φτιάξετε αυτό το στηθαίο. Ας δούμε όμως και οι εμπειρότεροι επί των πολεοδομικών συνάδελφοι μην τυχόν και έχουν άλλη άποψη..
 2. Ερώτηση άγνοιας: τί είναι η "ανάληψη υποχρέωσης"? Οκ καταλαβαίνω τί σημαίνουν οι λέξεις, αλλά εννοώ επί της ουσίας τί ακριβώς προυποθέτει η διαδικασία και πώς γίνεται να ξεχαστεί ? (προς Θεού δεν υποννοώ κάτι για τον συνάδελφο, ρωτάω καλόπιστα και κυριολεκτικά).
 3. Από ένα γκουγκλάρισμα βλέπω ότι το εν λόγω έγγραφο μνημονεύεται στην σελ 24 αυτού του εγγράφου (παλαιό σεμινάριο του ΤΕΕ). Κρίσιμο μάλλον για τον φίλο που ρωτά είναι το Ν.Δ. 690/1948 άρθρο 3, το οποίο αντικαταστάθηκε νομίζω από το άρθρο 302 με τίτλο προσκύρωση οικοπέδων, του Π.Δ. 14/1999 με αριθμό ΦΕΚ 580Δ/1999. Ίσως εκεί, δλδ σε αυτό το άρθρο 302 βρει αυτό που ψάχνει. Λογικά κάτι σχετικά με αρτιότητα ?
 4. ...την οποία θα στεγανώσεις οπωσδήποτε και θα τσεκάρεις τις κλίσεις που έχουν οι ποδιές...
 5. Θα χυτευτεί ξανά σκυρόδεμα (υποθέτω πως η ταράτσα έχει πλάκα από μπετόν) και θα υγρομονωθεί. Αγκαζέ με μηχανικό που θα σας υποδείξει συνεργείο, υλικά και τεχνική για να γίνει το παραπάνω με ασφάλεια και επιτυχία.
 6. Η XC1 αφορά σε σκυρόδεμα σε εσωτερικό κτιρίων, επομένως δεν είναι κατηγορία που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτοτελώς σε μελέτη, πρέπει να συνδυάζεται με άλλη. Στην Ελλάδα οι πλέον διαδεδομένες κατηγορίες είναι οι XC3 και XC4 με την προυπόθεση ότι δεν αναφερόμαστε σε παραθαλάσσιο περιβάλλον (κατηγορίες XS), σε περιβάλλον με παγετό (κατηγορίες XF) , χημική προσβολή (κατηγορίες XA) ή ύπαρξη χλωριούχων εκτός θαλασσινού νερού (κατηγορίες XD). Για αποστάτες παίζουν ανά 5mm γενικά, από τα 25 έως 50mm. Για τα κατακόρυφα στοιχεία υπάρχουν και οι μαργαρίτες που είναι λίγο πιο δυσεύρετοι και ακριβοί, εκ
 7. Προσωπικά θα κατέβαζα την επένδυση, δεν υπάρχει νόημα να υπάρχει μια λιθεπένδυση πίσω από μια θερμομόνωση. Κανένα νόημα όμως. Τώρα αν για θεωρητικούς λόγους έπρεπε το ζήτημα να αντιμετωπιστεί με την επένδυση να μείνει ως έχει , υπάρχουν 4-5 πράγματα που πρέπει να κοιτάξει κανείς ώστε να σιγουρέψει την δουλειά και τα οποία επιγραμματικά τα προανέφερα. Όμως δεν είναι τόσο απλά. Εγώ ξεκινάω από το ότι πρέπει να διερευνηθεί ο τρόπος στήριξης της επένδυσης και αν αυτός είναι σωστός, και ο έλεγχος αν θα συμβεί υγροποίηση πίσω από την επένδυση, ο οποίος είναι ο πλέον κρίσιμος για το όλο "σύστημα" κα
 8. Βασικός λόγος για να πέσει η επένδυση είναι η συμπύκνωση υδρατμών από πίσω της, ΑΝ (με κεφαλαίο) θεωρήσουμε ότι έχει στερεωθεί σωστά στο υφιστάμενο υπόστρωμα. Το ζήτημα δεν είναι καθόλου απλό.
 9. Εγώ αντιθέτως βλέπω και μάλιστα πολλά: βύσματα, είδος και πάχος κόλλας για την επιπεδότητα της θερμοπρόσοψης, συμπύκνωση υδρατμών πίσω από την θερμοπρόσοψη, υφιστάμενο -άγνωστο ? - υπόστρωμα πίσω από την πέτρα.
 10. Εφόσον τώρα τοποθετήθηκαν δεν έχει μάλλον κανένα νόημα να υπάρξουν ερωτήματα γιατί έγινε αυτό με τα μάρμαρα κλπ. Οπότε με αυτό ως δεδομένο (δηλαδή ότι η τοποθέτηση είναι δεδομένη και δεν αλλάζει) θα έβαζα στο κενό φιλέτο σκληρής πολυστερίνης (πχ EPS 200) και από μπροστά του θα πάταγα-κούμπωνα ειδκό τεμάχιο αλουμινίου που προφανώς θα ζήταγα να μου το φτιάξει ο αλουμινάς (από το ίδιο χρώμα, το ίδιο προφίλ για να μην είναι παράταιρο με το υφιστάμενο κούφωμα κλπ) το οποίο στην διεπιφάνεια του με το μάρμαρο (εκεί δλδ που πατάει) θα στεγάνωνα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ με μαστίχη pu επώνυμη και δοκιμασμένη. Επίσης θ
 11. Ισχύει το ΦΕΚ 350Β/2016 για τις αλλαγές χρήσης,μετατροπές,προσθήκες. Ο ΚΑΝΕΠΕ με την αναθεώρηση Αυγούστου 2017 για το σκυρόδεμα και για την φέρουσα υπάρχει το προσχέδιο του ΚΑΔΕΤ που όμως δεν είναι ακόμη νόμος.
 12. Αν εννοείς ότι στους ορόφους έχει υπνοδωμάτια ξενοδοχείου (κατηγορία Α) και στο ισόγειο τους χώρους συνάθροισης (κατηγορία C3) τότε ναι : 2kN/m2 και 5kN/m2 αντιστοίχως έκαστο το επιβεβλημένο κινητό φορτίο.
 13. Τα φορτία του ανωτάτου ορόφου μπορεί να είναι λίγα έτσι όπως τα λες, με την προυπόθεση ότι το δομικό στοιχείο διαστασιολογήθηκε και υλοποιήθηκε όπως έπρεπε. Αυτό δεν το ξέρεις. Κι επειδή κανείς δεν μπορεί να στο εγγυηθεί σύμμαχος σου είναι τα τεστ. Εντάξει δεν θα πάρεις την καροτιέρα να πάρεις πυρήνες αύριο το πρωί, αλλά σίγουρα θα αποκαλύψεις επίχρισμα, θα μελετήσεις υφιστάμενο θεωρημένο ξυλότυπο και τεύχος μελέτης, και θα συγκεντρώσεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς από ιδιοκτήτη-επιβλέποντα, ενδεικτικά πότε σχηματίστηκε η ρωγμή, αν έχει τιμολόγια και δοκίμια ώστε να δεις με τί μπετό
 14. Χρειάζεται διερεύνηση μακροσκοπικά και μικροσκοπικά.Εξηγούμαι: παίρνεις στατική μελέτη στα χέρια σου και κοιτάζεις αν καταρχήν έχει εφαρμοστεί η γεωμετρία του φ.ο. και αν υπάρχουν τροποποιήσεις, αύξηση των φορτίων κλπ. Γενικά το μελετάς με χειρουργική ακρίβεια. Κατεβάζεις σοβά, παίρνεις πυρήνες, σκανάρεις οπλισμό, επικοινωνείς με τον επιβλέποντα και πάει λέγοντας. Κατεβάζοντας τον οπλισμό σοβά () θα έχεις μια πρώτη εικόνα αν υπάρχει θέμα με το μπετόν, αν έχεις εκτίναξη οπλισμού,αν υπάρχει λυγισμός διαμήκων, αν υπάρχει θέμα με συνδετήρες, αν δεν έχουν τηρηθεί οι επικαλύψεις πολλά αν. Είναι πιθ
 15. Τα κουφώματα μετριούνται και μπαίνουν 10mm μικρότερα ανά πλευρά, από το υπάρχον άνοιγμα για ευνόητους λόγους, δεν μπορούν να μπουν σπρωχτά, φρακαριστά. H παραπάνω ανοχή των 10mm μπορεί να γίνει 15-20mm όταν μιλάμε για πολύ μεγάλο άνοιγμα. Στην περίπτωση σας η ανοχή είναι 10mm ανά πλευρά, δηλαδή max 20mm, γιατί το κούφωμα δεν είναι πολύ μεγάλο. Στερεώνονται είτε πάνω σε ψευτόκασα (μεταλλική κοιλοδοκός που βοηθάει τον σοβατζή να γωνιάσει το σοβάτισμα και δημιουργεί σωστό υπόστρωμα για να πατήσει το αλουμίνιο) είτε πάνω στο υφιστάμενο υπόστρωμα της τοιχοποιίας. Στερεώνονται με αγκύρια στερέωσης κ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.