Jump to content

pirsogiannis

Core Members
 • Posts

  1,565
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

pirsogiannis last won the day on February 19 2021

pirsogiannis had the most liked content!

6 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

6,014 profile views

pirsogiannis's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

607

Reputation

 1. "Ενημερώνουμε ότι οι ψηφιακές υπογραφές οι οποίες έχουν εκδοθεί μέχρι την 17η Ιανουαρίου 2022 και λήγουν μέχρι την 30η /4/2022 θα λήξουν χωρίς να γίνει ενέργεια από τον χρήστη αυτόματα βάσει της ημερομηνίας λήξης τους."
 2. Πόση διαφορά έχει στην τιμή σε σχέση με το να παρασκευάσεις C25/30 ή C20/25, που είναι και by the book με βάση τον ΚΤΣ2016? Για το C25/30 έχω αναλογία. (απ'ότι θυμάμαι και για το 20/25).
 3. Σωστό. Για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες, από 17/1/2022 τα πράγματα άλλαξαν. Όσοι έχουν ψηφιακή υπογραφή θα πρέπει πρώτα να δουν αν το στικάκι τους είναι συμβατό με την νέα απέδ.Το πρώτο που πρέπει να κάνουν. Τα υπόλοιπα είναι κιντερ έκπληξη. Έχει ανέβει θέμα και στο φόρουμ από εδώ και κάτω και φυσικά υπάρχει και η σελίδα της απεδ.
 4. Λογικά (προσωπική γνώμη και με μεγάλη επιφύλαξη) τώρα η διαδικασία installation των δύο πραγμάτων που απαιτούνται είναι πολύ ευκολότερη. Έχει τα βήματα μέσα στο σαιτ της απεδ. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι είναι απλό install δύο πραγμάτων και όχι όλη εκείνη η παραμετροποίηση με τον internet explorer κλπ που έκανες κανά δυο μέρες να την κάνεις.
 5. Να επιβεβαιώσω τα δυσάρεστα νέα για όσους έχουν το token safenet 5110 fips, ότι δεν είναι συμβατό με τις νέες αρχές της απεδ. Σήμερα το πρωί μου απάντησε η απεδ σε μειλ, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα αρχικά από τις εταιρείες που τα εμπορεύονται. Πάντως και η εταιρεία με την οποία είχα μιλήσει στις αρχές της εβδομάδας, τελικώς επιβεβαίωσε ότι το εν λόγω token πλέον δεν είναι συμβατό.
 6. Σου έστειλα πμ. Έστειλα κι ένα μειλ στην απεδ, να μας πούνε.
 7. Καταρχήν η απεδ αναφέρει το 5110cc, όχι 5100cc. Κατά δεύτερον η εταιρία που μου το πούλησε (το 5110fips) μου είπε ότι είναι συμβατό. Κοντός ψαλμός αλληλούια, θα μάθουμε τις επόμενες μέρες.
 8. Καλησπέρα. Σε εκτός σχεδίου, αν γίνει διάσπαση όγκου με βάση το άρθρο 22 του ν4258/2014 για να γίνει προσθήκη κατ΄επέκταση σε υφιστάμενο, αφήνοντας σύνδεση πλάτους 1,20μ όπως λέει ο ν.4258 ανωτέρω, η οποία και θα μετρήσει σε δόμηση/κάλυψη: για την απόσταση ανάμεσα στα δύο κτίρια (δλδ ουσιαστικά για το μήκος της ζώνης σύνδεσης) αποφασίζει το Σ.Α. και μόνο , από την στιγμή που καταργήθηκε το 2Δ με το άρθρο 155 του 4495/2017? Αναφέρομαι σε ένα υφιστάμενο κτίριο όπου ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει προσθήκη αλλά όχι εφαπτόμενη, για αρχιτεκτονικούς λόγους. Το κτίριο θα είναι ενιαίο λειτουργικά αλλά θα αποτελείται ουσιαστικά από δύο κτιριακούς όγκους που θα συνδέονται.
 9. @JohnnyHoliday απ'ότι είδα στα "κλεισμένα" μου ραντεβού: ναι στο υποκατάστημα μη μισθωτών όπου ανήκω και αν θυμάμαι καλά στην κατηγορία έσοδα-ασφάλιση, επέλεξα την επιλογή "βεβαίωση χρόνου ασφάλισης-προυπηρεσία" ή "ασφαλιστική ενημερότητα μη μσθωτού" αναλόγως τί ήθελα. Έχει και πεδίο για κειμενάκι από κάτω αν θες να τους γράψεις τα σώψυχα σου. Πχ τους έγραφα να μου σταλεί στο μειλ μου.
 10. Η αλήθεια είναι ότι έπεσες σε μη σχετικό. Δύο φορές έχω χρειαστεί, κλείνω ηλεκτρονικό ραντεβού και ταυτόχρονα γράφω και το όνομα της υπαλλήλου που ξέρω ότι δούλευε στο πρώην τσμεδε-νυν εφκα και σημειώνω υπόψιν τάδε, γιατί ξέρω ότι περαιώνει όλες τις υποθέσεις των μηχανικών πολύ γρήγορα. Και τις δύο φορές η βεβαίωση χρόνου ασφάλισης ήρθε την άλλη μέρα στο μειλ. Τα καλά της επαρχίας.Γενικά όμως η λογική αυτή που περιγράφεις είναι. Για ασφαλιστική ενημερότητα από το σαιτ του εφκα όπου συμπληρώνεις αιτιολογία. υγ: για το θέμα της ψ.υ. που συζητάγαμε στο άλλο νήμα, έκανα την υπ.δήλωση υπέβαλα και αίτημα στον απεδ και όταν πήγα στο κεπ όλο χαρά να τσεκάρουν την ταυτοπροσωπία μου είπαν να πάω την άλλη βδομάδα γιατί "περιμένουν οδηγίες"
 11. Κάνε κλικ στο εικονίδιο του φλασακίου σου στο pc σου. Εκεί κοιτάζοντας ρυθμίσεις, εργαλεία ή κάτι τέτοιο ανάλογα το φλασάκι σου θα δεις πότε λήγει. Λογικά 9/2022. Αν μπεις από το σαιτ του ερμης (με κωδικούς ταξις πάνω αριστερά στο σύνδεση) και μετά επιλέξεις λειτουργίες πύλης, πίνακας ελέγχου,διαχείριση προσωπικών ψηφιακών πιστοποιητικών, θα σε πετάξει στο καινούριο σαιτ του απεδ όπου κάνεις έλεγχο των πιστοποιητικών σου. Εβαλα και τους δύο τρόπους να υπάρχουν.
 12. Ναι , μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα. Έχεις καταλάβει αν οι drivers και το λογισμικό υπογραφής είναι απλώς download-install για όσους είχαν ψ.υ. ή είναι κάτι πιο σύνθετο?
 13. Απαντάω με όσα βρήκα ως τώρα. Η ψηφιακή υπογραφή είναι πλέον τριετής (για όσες εκδοθούν από 17/1 και μετά για να μην υπάρχει παρανόηση). Τα safenet είναι συμβατά με τις νέες προδιαγραφές, αρκεί να έχουν το safenet 5110 με ανάγλυφο επάνω στο στικάκι. Αν κάποιος έχει στικάκι η πληρωμή για έκδοση ψ.υ. από τρίτο (από κάποια από τις εταιρείες που αναλαμβάνουν να το κάνουν δηλαδή) είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με το να πας να εκδόσεις τώρα για πρώτη φορά ψ.υ και να αγοράσεις το φλασάκι. Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμη είναι αν πρόκειται για μια διαδικασία τόσο απλή όσο το download και install δύο πραγμάτων από το site της απεδ, δηλαδή των drivers του φλασακίου και του λογισμικού της υπογραφής. Αν είναι κάτι τόσο απλό, προφανώς και αξίζει κανείς να το κάνει μόνος του αν έχει φλασάκι και ήδη παλιότερα είχε εκδόσει ψ.υ.
 14. Σημειώνω κάποιες απορίες από το σαιτ της απεδ το οποίο σημειωτέον αναβαθμίστηκε από την προηγούμενη φορά που το επισκέφτηκα: 1. έχω το Safenet 5110FIPS token όπως προείπα. Στην λίστα της απεδ αναφέρει το Safenet 5110cc... Αυτό σημαίνει ότι αυτο που είχα δεν κάνει πλέον?..ή το "cc" είναι ένας γενικός κωδικός που καλύπτει όλα τα 5110? 2. Εδώ αναφέρει τους οδηγούς που πρέπει να κατέβουν για κάθε token και το λογισμικό υπογραφής. Δηλαδή κάποιος που ήδη έχει token ακόμη κι αν έχει λήξει η υπογραφή του, μπορεί να κάνει την διαδικασία μόνος του (οκ και με την υπ.δήλωση μέσω κεπ) και να ανανεώσει την υπογραφή του απλά κατεβάζοντας τα δύο λογισμικά (οδηγούς για token και λογισμικό υπογραφής) χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάτι άλλο? 3. Η υπογραφή πλέον είναι τριετής? ps η υποστήριξη στην απεδ δεν λειτουργεί ακόμη...όποιος μάθει κάτι ας ποστάρει εδώ.
 15. Στον ΕΚΩΣ ισχύει αυτό: 18.6 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΩΣ 18.6.1 Περιμετρικά τοιχεία υπογείων Το ελάχιστο πάχος των στοιχείων αυτών είναι γενικώς 200m. Οι οπλισμοί πρέπει να είναι υψηλής συνάφειας και να σχηματίζουν δύο εσχάρες, μία κοντά σε κάθε όψη του τοιχείου, οι οποίες να συνδέονται με εγκάρσιο σιγμοειδή οπλισμό τουλάχιστον 408/m2. Το ποσοστό του κατακόρυφου και του οριζόντιου οπλισμού δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 0.002 για κάθε κατεύθυνση. Σε κάθε εσχάρα, η απόσταση δύο γειτονικών ράβδων κατακόρυφων ή οριζόντιων θα είναι s <= 200 mm. Η μέγιστη διάμετρος όλων των ράβδων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1/10 του πάχους του τοιχώματος. Η ελάχιστη διάμετρος των ράβδων, σε περίπτωση χρησιμοποίησης δομικών πλεγμάτων, είναι 5 ή 6 mm, για κατηγορία περιβάλλοντος 1/2 ή 3/4 αντιστοίχως (παρ. 5.1). Σε περιπτώσεις ελεύθερων άκρων τοιχωμάτων, θα γίνεται διαμόρφωση κρυφοϋποστυλωμάτων. Τα πέδιλα των τοιχείων υπογείου, εάν δεν αποτελούν στοιχεία γενικότερης θεμελίωσης υποστυλωμάτων και τοιχωμάτων, θα έχουν πλάτος τουλάχιστον 3.bw ή 600 mm και ύψος τουλάχιστον 1.5.bw ή 300 mm, και θα οπλίζονται με εσχάρα οπλισμού min. *12 (S400 ή S500) ανά max. 150 mm. Στον ευρωκώδικα 8 θυμάμαι δεν υπάρχει αναφορά. Νομίζω και εκεί τα 20εκ είναι οκ, αν θυμάμαι από παρουσιάσεις του ευρωκώδικα που έχω διαβάσει.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.