Jump to content

pirsogiannis

Core Members
 • Content Count

  958
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

pirsogiannis last won the day on September 18 2019

pirsogiannis had the most liked content!

Community Reputation

289 Πολύ καλή

3 Followers

About pirsogiannis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,605 profile views
 1. Μπορεί να μην είναι το καταλληλότερο σημείο για να κάνω την ερώτηση αλλά ας το τολμήσω: κτίσμα περίπου 120 ετών που δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ και -προφανώς- ούτε κατοικείται ούτε ηλεκτροδοτείται σήμερα, έχει υποχρέωση δήλωσης στον οικείο ΟΤΑ έως 31/12/2019? υπόκειται σε πληρωμή δημοτικών τελών? βρίσκεται σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων, εντός του οικισμού. οικισμός προυφιστάμενος του 1923.
 2. ούτε εμένα μου εμφανίζει - ακόμα - αναδρομικά Β' 2019. Ενδεχομένως να ισχύει για την περίπτωση μας αυτό που γράφει ο george εδώ (στην προηγούμενη σελίδα είναι αυτή η δημοσίευση)
 3. τα αρχεία του george έτσι λένε. και τα αρχεία του george δύσκολα κάνουν λάθος.
 4. Άδεια που εκδόθηκε την 24/12/2012 βάσει του άρθρου 50 του Ν.4495/2017 και όπως αυτό (το άρθρο) συμπληρώθηκε με τον Ν.4612/2019, έχει ισχύ έως την 31/12/2021?
 5. χρησιμοποιώ αυτό που έχει και free έκδοση. όπως είπε και ο συνάδελφος είναι μια χαρά για να περιστρέψεις, να κάνεις ένωση, διαχωρισμό, extract συγκεκριμένες σελίδες κλπ από pdf αρχεία.
 6. Δεν νομίζω ότι το υποστηρίζει.
 7. Να επιβεβαιώσω ότι κάνοντας αυτό που έλεγε ο paktomenos δηλαδή με κοντά μέλη στα άκρα των πλαισίων της στέγης, άπειρης δυσκαμψίας πακτωμένα στην βάση, έτρεξε το σενάριο σεισμού δυναμικής με EC.
 8. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Θα τα δοκιμάσω.
 9. Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το δοκιμάσω. Κάποιες ερωτήσεις (είπαμε έχω χρόνο και λέω να παίξω με το πρόγραμμα : 1. Αυτά τα άκαμπτα μέλη πόσο κοντά να είναι? Λιγότερο πχ από 3 μέτρα? και να είναι από χάλυβα ή φαντάζομαι δεν παίζει ρόλο? 2. Την στροφή γύρω από ποιον τοπικό άξονα δεν χρειάζεται να απελευθερώσω? Φαντάζομαι εννοείς για την περίπτωση που έδωσα αρθρώσεις σε όλες τις στηρίξεις που ανέφερα παραπάνω (dx=dy=dz=0 και ελεύθερες οι στροφές). 3. Όταν θέλω να τρέξω μόνο στατικά σενάρια για έναν φορέα (όπως την στέγη για την οποία μιλάμε) τα οποία περιλαμβάνουν άνεμο,χιόνι, μόνιμα,κινητά. Δημιουργώ τα σενάρια ανάλυσης , όλα static και πιο συγκεκριμένα: άνεμος 0, άνεμος 90, άνεμος 180, άνεμος 270, χιόνι, και ένα static που έχει μόνιμα και κινητά. Τα τρέχω και στην συνέχεια πώς δημιουργώ τους συνδυασμούς φόρτισης απ'όλα? Με ενεργό το απλό static , μπαίνω στην καρτέλα των συνδυασμών και επιλέγω την εντολή "άνεμος-χιόνι" ? Δηλαδή όπως λέει το μανουαλ στην περίπτωση που θέλω να ενώσω σενάρια σεισμού και άνεμου-χιονιού ή πρέπει να γίνει χειροκίνητα? 4. Ενα ακόμα παράδειγμα: έστω ένα πατάρι μεταλλικό με δύο κύριες δοκούς ανά 4μ και εγκάρσιες διαδοκίδες ανά 1μ. Μια εσχάρα δοκών δηλαδή. Πρακτικά πώς είναι ασφαλέστερο να μοντελοποιούνται οι κόμβοι του? Όλοι αρθρωτοί?
 10. Νομίζω καλά το καταλαβαίνεις, γιατί και μένα μου πέρασε από το μυαλό ότι πιθανώς το κόλλημα να οφείλεται στο ότι δεν μπορεί να αποδώσει σεισμό στην στέγη. Έκανα και μια πονηριά εκεί: όρισα ότι η μελέτη (παρότι όπως είπα την έφτιαξα από τυπικές κατασκευές) έχει δύο στάθμες μία στο 0 και μία στο +1.70 εκεί όπου είναι ο κορφιάς. Και έβαλα στις παραμέτρους της δυναμικής ότι ο σεισμός κατανέμεται στο +1.70. Όταν τρέχω το σενάριο υπολογίζει μάζες-ακαμψίες και κανονικότητα και μετά κολλάει στην ανάλυση..πιθανώς να μην μπορεί να κατανείμει σεισμό όπως λες..δεν θα έπρεπε όμως? εδιτ: δεν το έχω δοκιμάσει χωρίς την χρήση των τυπικών κατασκευών (για το ερώτημα που μου κάνεις). μια ερώτηση σύντομη ακόμη: όταν πρωτοδημιουργείς ένα σενάριο ανάλυσης, μπαίνεις στο πεδίο "μέλη". Εκεί οι "πολλαπλασιαστές τιμών ιδιοτήτων γραμμικών μελών" παίρνουν διάφορες τιμές αναλόγως αν αναφερόμαστε σε μέλη από σκυρόδεμα ή μεταλλικά και επίσης αναλόγως αν λύνουμε με ΕΑΚ ή EC και λοιπά. Εκεί πρέπει να ορίσουμε εμείς τί θέλουμε (π.χ. σιδηρά με EC) ή παίρνει τιμές αυτόματα? π.χ. έστω ότι λύνω κατασκευή από σκυρόδεμα με EC. Φτιάχνω ένα σενάριο ec8 greek dynamic, πατάω "μέλη" και επιλέγω "σκυρόδεμα" και ενημερώνονται οι πολλαπλασιαστές ή θα πρέπει να ανοίγω το αναδυόμενο παράθυρο και να επιλέγω κανονισμό EC?
 11. Καλησπέρα. Έχει δοκιμάσει κανείς με το module των μεταλλικών να λύσει μεταλλική στέγη? Εννοώ μόνον την στέγη (δλδ χωρίς στύλους,πέδιλα, μηκίδες) και να την δημιουργήσει μέσα από το πεδίο των τυπικών κατασκευών? Έκανα το παραπάνω που περιγράφω και πείραξα όλους τους κόμβους (και της στέγης αλλά και αυτούς στους οποίους εδράζεται η στέγη) σε αρθρωτούς (dx,dy,dz =0 και ελεύθερες όλες οι στροφές). Η στέγη είναι δικτύωμα (αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό) και όπως είπα την δημιούργησα μέσα από τις τυπικές κατασκευές. Στο πεδίο των ελέγχων μοντέλου δεν παίρνω κανένα μήνυμα σφάλματος. Ακολούθως έβαλα φορτία (μόνιμα,κινητά,άνεμο, χιόνι κατά ec) τα οποία απ'ότι βλέπω αποδόθηκαν σωστά και στα μέλη. Στην ανάλυση έφτιαξα σενάρια για άνεμο και χιόνι (static αυτά τα δύο) και ένα για σεισμό (ec8 dynamic). Τα στατικά σενάρια τρέχουν κανονικά. Το σενάριο του σεισμού όχι, βγάζει μήνυμα σφάλματος. Υποψιάζεται κανείς κάτι? Ξέρω ότι είναι πολύ γενικό αυτό που ρωτάω. Αλλά δεδομένου ότι αυτή την περίοδο έχω χρόνο και ότι το πρόγραμμα καταλαβαίνω ότι έχει πολλές δυνατότητες πειραματίζομαι και το ψάχνω... κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
 12. Ο κάθε κλάδος της σκάλας είναι διερειστη πλάκα.στο ελεύθερο άκρο της εννοώ να μπει οπλισμός ,συνήθως από τσερκοπλεγμα, διατομής π όπως ο οπλισμός ελεύθερου άκρου στις παρειές των προβολων π.χ. με αυτό τον τρόπο είσαι πιο κοντά και στην όπλιση του μπετόν καλεντερ που για τις στριφογυριστες σκάλες προτείνει και συνδετήρες αν θυμάμαι καλά.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.