Jump to content

pirsogiannis

Core Members
 • Posts

  1,711
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

pirsogiannis last won the day on June 7

pirsogiannis had the most liked content!

7 Followers

About pirsogiannis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

6,930 profile views

pirsogiannis's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

721

Reputation

 1. Αυτό που είπε ο john και επίσης ως άνοιγμα πλάκας δεν παίρνεις την καθαρή απόσταση των υποστυλωμάτων αλλά το Lθεωρητικό που περιλαμβάνει και το πάχος των στηρίξεων. Θα σας το έχουν δώσει στο τυπολόγιο σας πιστεύω.
 2. Αν ο λόγος των πλευρών είναι μεγαλύτερος του 2, τότε η πλάκα είναι αμφιέρειστη και ο κύριος οπλισμός της πλάκας τοποθετείται στην διεύθυνση την παράλληλη με την μικρή πλευρά, ενώ στην άλλη διεύθυνση μπαίνει κατασκευαστικός οπλισμός από τον κανονισμό σκυροδέματος. Φαντάζομαι αυτό εννοείς... Μεμονωμένη είναι η πλάκα που δεν έχει συνέχεια με άλλες. Υπάρχει και η περίπτωση να έχει συνέχεια με άλλη τόσο μικρότερη όμως (δεν θυμάμαι απ'εξω το όριο διαστάσεων που βάζει ο κανονισμός) που να μην θεωρείται ότι υλοποιείται πάκτωση, δηλαδή συνέχεια, αλλά απλή έδραση. Αυτό βέβαια μάλλον για την άσκηση δεν θα σας απασχολήσει.
 3. Ακραία,σημαίνει ότι κατά την εξεταζόμενη διεύθυνση (x ή y) η πλάκα έχει συνέχεια με άλλη πλάκα μόνο από την μία πλευρά. Μεσαία, και από τις δύο πλευρές.
 4. Δυστυχώς το παρακολούθησα μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα γιατί μετά είχα δέσμευση. Το πρώτο -μεγάλο- κομμάτι με τους χαιρετισμούς, τον ελοτ και το ιστορικό πλαίσιο των ευρωκωδίκων θα μπορούσε κάλλιστα -κατά την γνώμη μου- να έχει αποφευχθεί.... Μετά, όταν μπήκαν στο τεχνικό ζουμί, δηλαδή στο ποιες θα είναι οι βασικές αλλαγές, δυστυχώς υπήρχε βιασύνη....Αν ανέβει το βίντεο κάπου, θα προσπαθήσω να το ξαναδώ, το τεχνικό σκέλος μόνο.
 5. Δεν ξέρω ακόμη κάτι. Αν πέσει κάτι στην αντίληψη μου θα το ανεβάσω εδώ.
 6. Για να συνεχίσω κι εγώ το ερώτημα: Σε περιοχή με αναρτημένο δασικό χάρτη, που δεν έχει κυρωθεί ακόμη: Καταρχήν, η υπεύθυνη δήλωση που καλούμαστε να συμπληρώσουμε επάνω στο τοπογραφικό σε περίπτωση αγροτεμαχίου που δεν έχει κανένα τμήμα δασικό, είναι με βάση τον ν4483/2017 (άρθρο 142,παράγραφος 3), και με βάση τον ν4685/2020 (άρθρο 48, παράγραφος 8β). Σωστά ? Γιατί βλέπω ότι είναι σε ισχύ και οι δύο νόμοι που μνημονεύουν την εν λόγω υπ. δήλωση. Σε αγροτεμάχιο που έχει τμήμα δασικό, η υπεύθυνη δήλωση γίνεται βάσει του ν4483/2017(άρθρο 142,παράγραφος 4), ορθά? Εκεί μνημονεύουμε τα δασικά τμήματα με τον χαρακτηρισμό τους και τα εμβαδά τους, όπως μνημονεύουμε και τον αριθμό πρωτοκόλλου (και ΑΔΑ) της απόφασης ανάρτησης του δασικού χάρτη της περιοχής και ως πιο βασικά τμήματα της ισχύουσας δασικής νομοθεσίας βρήκα τα "΄άρθρο 28 του ν2664/1998", τον "ν.3889/2010" και τα άρθρα 48,50 του ν4685/2020...
 7. Καλημέρα @george08. Δε νομίζω πως είσαι ο μόνος που έχει το πρόβλημα. Η αναζήτηση φαίνεται πως δεν λειτουργεί με κανέναν τρόπο. Ακόμη κι αν δώσεις τον κωδικό καταχωρημένου τριγωνομετρικού βγάζει μήνυμα ότι ο κωδικός δεν βρέθηκε. Κρίμα, γιατί είναι πολύ καλή προσπάθεια.
 8. Διαδικτυακή παρουσίαση Ευρωκώδικα 8
 9. Ναι, το ερώτημα είναι θα πρέπει να δηλώνεται ως "άλλη κατοικία" από τον μηχανικό(ελευθ.επαγγελμ) ? να το πούμε απλά: πατέρας μπορεί τμήμα του εξοχικού του (του πατέρα) να το "μισθώσει" ως έδρα στον γιο ελευθ.επαγγ?
 10. Θα πρέπει να είναι έστω και δευτερεύουσα κατοικία (εξοχική) του ατόμου που ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα? Αν είναι εξοχική κατοικία συγγενή του και του μισθώσει τμήμα της κατοικίας για να το χρησιμοποιήσει ως έδρα υπάρχει πρόβλημα φαντάζομαι....(?)
 11. Δεν χρειάζεται να σε απασχολεί-στην παρούσα φάση- η αναλογία σιδήρου/μπετόν. Αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί όταν έχουμε να κάνουμε προμέτρηση και προυπολογισμό. Γενικά όταν έχουμε μια δουλειά μπροστά μας καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε: Ξέρω να την κάνω? Αν ναι προχωράω. Αν όχι υπάρχουν δύο διέξοδοι-υποερωτήματα: έχω τις δυνατότητες/χρόνο να διαβάσω/ασχοληθώ και να μάθω?Αν ναι πάλι προχωράω. Αν όχι, τότε ή δεν κάνω την δουλειά ή συνεργάζομαι με συνάδελφο που ξέρει και αν έχω το μεράκι/διάθεση του ζητάω κι εγώ να μάθω ώστε την επόμενη φορά να είμαι πιο σίγουρος και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Στο δια ταύτα οι δεξαμενές (για τους στατικούς) δεν είναι ούτε ουρανοξύστες αλλά ούτε και κάτι ήσσονος σημασίας. Οι διατομές τοιχίου και πλάκας θεμελίωσης μπορούν να λυθούν και με το χέρι (ως γραμμικά μέλη) σε μερικές σελίδες Α4 ώστε κάποιος να έχει προεκτίμηση πάχους δομικών στοιχείων και οπλισμών. Όμως αυτό που κάνει πιο σύνθετη την κατάσταση και δυσχερή την επίλυση με το χέρι είναι οι συνδυασμοί φορτίσεων (γράφονται αναλυτικά στις προηγούμενες σελίδες του θέματος ποιοί είναι) και έτσι προτάσσονται οι επιλύσεις με πεπερασμένα στοιχεία που είναι και πιο αναλυτικές. Κάποιες παρατηρήσεις: στις δεξαμενές μιλάμε για κατ'εξοχήν διαβρωτικό περιβάλλον άρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις επικαλύψεις τοιχίων και πλάκας. Δεν θα ξεκίναγα τοιχία με πάχος 25εκ - και δεν εννοώ ότι θα "αστοχήσει επειδή ειναι 25εκ...". Πολλές φορές κρίσιμος έλεγχος δεν είναι η κάμψη αλλά ο περιορισμός των ρωγμών στην ΟΚΛ. Χρειάζεται σωστή εκλογή σκυροδέματος (C30/37 min), προσοχή στην διαμόρφωση του οπλισμού στην συναρμογή πλάκας θεμελίωσης-πέλματος τοιχίου. Τέλος, κατασκευαστικά η δεξαμενή έχει κάποια μυστικά που δεν εξαντλούνται στον αρμό σκυροδέτησης τοιχίων-πλάκας. Θέλει καταρχήν σωστή παραγγελία σκυροδέματος, πρόσμικτα, water stops και κατάλληλη υγρομόνωση μετά το πέρας της σκυροδέτησης και πριν την επένδυσή και πλήρωσή της.
 12. Για το fedra (στο tab του προγράμματος βοήθεια-προσθήκες 2018, τελευταία σελίδα)
 13. Εγώ θα προσέθετα ότι αν τελικά κρίνεις ότι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στην δουλειά και αποφασίσεις να την δώσεις σε κάποιον συνάδελφο που ξέρει να την κάνει, θα μπορούσες να του ζητήσεις να παρακολουθήσεις ποια τα βήματα αντιμετώπισης αυτής της μελέτης. Έτσι την επόμενη φορά θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να μάθεις να κάνεις μόνος σου παρόμοιες μελέτες, εάν σε ενδιαφέρει. Ο σκοπός του φόρουμ πάντως δεν είναι να αποτρέψει κανέναν από το να κάνει μελέτες, κατασκευές κλπ, αλλά να τον προβληματίσει εάν μπορεί να ανταπεξέλθει και σε περίπτωση που δεν μπορεί τί πρέπει να κάνει. Προφανώς το ερώτημα "για το πρόγραμμα" δεν ήταν το κατάλληλο στην αλληλουχία των βημάτων που πρέπει να γίνουν. Προγράμματα υπάρχουν πολλά. Το βασικό είναι τί στατικός φορέας θα είναι αυτός (το πατάρι-όροφος εννοώ....είναι ένα πατάρι?...είναι ημιώροφος?....) , τί φορτία θα φέρει και πόσο επηρεάζει την απόκριση του συνολικού φορέα που λες ότι είναι σύγχρονη κατασκευή από μπετόν.
 14. Εμείς καταρχήν τα λέμε όλα γκόρτσα . Και μετά άμα θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες θα πούμε ότι είναι κρυστάλλια, κοντούλες και πάει λέγοντας
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.