Jump to content

pirsogiannis

Core Members
 • Content Count

  897
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

pirsogiannis last won the day on May 27

pirsogiannis had the most liked content!

Community Reputation

269 Πολύ καλή

3 Followers

About pirsogiannis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,315 profile views
 1. μπορείς να μου δείξεις που είναι το free pos της viva και μια σύντομη επεξήγηση του τί είναι?
 2. Δεν θα εμφανιστεί σε όλους όπως σωστά έχει αναφέρει πολλές φορές ο george galeos. Κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική. Κάποιοι είχαν πληρώσει το Α' 2014, ό,τι προεβλέπετο. Και θα αναμένουν αναδρομικά για Α' και Β' 2015. (Το Β' 2014 δεν έχει αναδρομικά).
 3. άρα αν πάει κανείς στην viva θα έχει το κόστος αγοράς του τερματικού μόνο?απ' ότι βλέπω το φτηνότερο τους είναι στα 193ευρώ https://store.vivawallet.com/el/gr/ φτού κι απ'την αρχή δηλαδή?
 4. ναι το ξέρω αυτό για την άττικα, αλλά όπως σωστά είπες είναι δωρεάν για τον ΠΡΩΤΟ χρόνο, μετά είναι κανά 4ευρω+φπα μηνιαίως νομίζω. τουλάχιστον αυτοί στο ξεκαθαρίζουν από την αρχή. ιάσονα σε ευχαριστώ για την παραπομπή. θα την μελετήσω, ωστόσο δεν έχω ιδέα τί είναι το viva...
 5. Να κάνω μια ερώτηση και διορθώστε με αν θυμάμαι λάθος: Όταν γεννήθηκε η υποχρέωση αγοράς pos το ΤΕΕ θυμάμαι πως είχε κάνει μια συνολική συμφωνία με κάθε μία από τις τράπεζες, για την αγορά pos από μηχανικούς. Και κάθε τράπεζα όριζε τί πληρώνεις για ασύρματο/ενσύρματο, τί χρεώνει ανά συναλλαγή κλπ κλπ... Αγόρασα τότε από μία τράπεζα, ωστόσο το pos δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. ας μην κοροιδευόμαστε ο τζίρος είναι μικρός και κανείς ιδιώτης δεν μπαίνει στην διαδικασία να πληρώσει με κάρτα. με πήραν από την τράπεζα τηλέφωνο πριν λίγες μέρες και μου λένε να επιβληθεί ένα πάγιο 3ευρώ/μήνα +ΦΠΑ για το pos. Τους ρώτησα εάν προβλέπονταν κάτι τέτοιο στην αρχική μας σύμβαση και μου λένε όχι, αλλά υπήρχε το πεδίο που λέει ότι η τράπεζα δύναται να αλλάξει τους όρους της παρούσας χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση μου.. ακούω πως και σε άλλους συναδέλφους έπεσαν τηλέφωνα. γενικώς πώς το αντιμετωπίζετε?
 6. Ανοίγω αυτό το θέμα για να ποστάρει όποιος θέλει προτάσεις για όργανα μη καταστροφικού ελέγχου (πεχάμετρο, υγρασιόμετρο, half cell, ανίχνευση οπλισμού κλπ). Ξεκινάω ρωτώντας για υγρασιόμετρο. Έχει κανείς πρόταση για υγρασιόμετρο σκυροδέματος καλό και οικονομικό? Έχω της general tools, το mmd4e ( εδώ ) και ψάχνω και για κάτι καλύτερο. Γενικώς τα υγρασιόμετρα ακίδων νομίζω πως μετράνε έως βάθος 20mm, είναι ακριβές κάτι τέτοιο για περιπτώσεις συνήθων επισκευών σκυροδέματος (ενανθράκωση, χλωριόντα) ή πρέπει οπωσδήποτε να πάει κανείς σε υγρασιόμετρα μαγνητικού πεδίου? Ευχαριστώ.
 7. Γράφεις σε τεχνικό σάιτ επιστημόνων. ούτε σε σάιτ της 7 ούτε της 13. σεβάσου τους συνομιλητές σου ό,τι πολιτικής απόχρωσης κι αν είναι εκτός και αν είναι φασίστες - a priori δεν σέβονται τον διάλογο γι'αυτό και αξίζουν διαφορετικής αντιμετώπισης. στο κάτω κάτω αυτός ο σεβασμός στον διάλογο και στον "ηττημένο" δείχνει την δική μας ταυτότητα... ο ρεβανσισμός και οι κραυγές μετά τα αποτελέσματα δείχνουν και ποια ήταν και είναι η στόχευση των "νικητών": "εμείς να κερδάμε και οι υπόλοιποι να ....". Και για να σε προλάβω σε τυχόν ερώτημα ούτε ψήφιζα ούτε ψηφίζω σύριζα.
 8. Εδώ περίπου στο μέσον της σελίδας και δεξιά . Χρειάζεσαι ΑΜ ΤΕΕ, αριθμό δύναμης ΤΣΜΕΔΕ και ΑΜΚΑ
 9. οκ φίλε, no need to worry!
 10. οι εισφορές του 2019 δεν έχουν να κάνουν με τον νόμο των 120 δόσεων. ο νόμος αυτός (είναι ο Ν.4611/2019) αφορά οφειλές ληξιπρόθεσμες έως την 31/12/2018. το αν πρέπει να πληρώσει κανείς ή όχι τα αναδρομικά ΕΤΕΑΕΠ 2017-2018 ή να τα εντάξει στις 120 δόσεις είναι θέμα δικής του απόφασης. αυτή την στιγμή τα αναδρομικά ΕΤΕΑΕΠ είναι 21,49*2 = 42,98 μηνιαίως. Αν, θεωρητικά, κάποιου αυτή είναι η μόνη του οφειλή δεν βλέπω τον λόγο να τα εντάξει στις 120 δόσεις γιατί η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 50άρικο. Μία η άλλη δηλαδή. Πότε είπαν Ghostrider ότι θα βγάλουν το σύνολο των αναδρομικών ΤΣΜΕΔΕ ? εγώ βλέπω μας έχουν κάθε εξάμηνο έμπα ψυχή έβγα ψυχή. Ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει τί ακριβώς οφείλει από αναδρομικά τσμεδε.
 11. Όπως βλέπω εδώ στις οφειλές υπάγονται και το ΕΤΕΑΕΠ 2017-2018 που μας ήρθε καπέλο φέτος. Η απορία μου είναι, τα αναδρομικά του ΤΣΜΕΔΕ (αυτά που ξεκίνησαν με το Β' 2011) αφού δεν έχουν εκκαθαριστεί και, πολύ περισσότερο, δεν τα βλέπουμε εμείς κάπου συγκεντρωτικά να ξέρουμε τί χρωστάμε, υπάγονται στις διατάξεις των 120 δόσεων?
 12. 48 σελίδες ΦΕΚ, τί κουράγιο να έχει ένας άνθρωπος να διαβάζει τέτοια πρωινιάτικα αν βγάλει κάποιος άκρη ας ενημερώσει σ'αυτό το νήμα αν θα μπορούν να υπαχθούν τα αναδρομικά 2017/2018 του ΕΤΕΑΕΠ καθώς και τα αναδρομικά του ΤΣΜΕΔΕ
 13. Για τις μπασκέτες δες και εδώ στο πεδίο καλαθοσφαίριση (προφανώς ) Τώρα για τους ιστούς, δεν έχω εμπειρία πάνω στο θέμα και δεν ξέρω τί είδους ιστό θέλεις να κατασκευάσεις. Ρίξε αν θες μια ματιά εδώ στην ετεπ 05-07-02-00 που είναι εδώ . ελπίζω να βοήθησα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.