Jump to content

pirsogiannis

Core Members
 • Content Count

  906
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

pirsogiannis last won the day on May 27

pirsogiannis had the most liked content!

Community Reputation

270 Πολύ καλή

3 Followers

About pirsogiannis

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,393 profile views
 1. Αν σου είναι εύκολο ανέβασε καλύτερες φωτογραφίες: να φαίνεται από απόσταση και όλο το δομικό στοιχείο και κοντινή της ρωγμής.
 2. Ετοίμασα το εξής μειλ: Καλημέρα Με το παρόν μήνυμα ταχυδρομείου θα ήθελα να σας ενημερώσω για το εξής θέμα: Το καλοκαίρι του 2015 το ΤΕΕ έθεσε υπόψιν των μελών του προσφορές από τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, που αφορούσαν προσφορές των τραπεζικών ιδρυμάτων προς τα μέλη του ΤΕΕ-μηχανικούς σε ότι αφορά την αγορά και την χρήση τερματικού POS. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, από την τράπεζα ........... από την οποία και αγόρασα το εν λόγω τερματικό POS μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να μου επιβληθεί μηνιαία χρέωση για την κατοχή του εν λόγω τερματικού. Κάτι τέτοιο σαφώς και δεν προβλέπεται από την σύμβαση που υπέγραψα κατά την αγορά του POS, και ούτε προβλεπόταν στην προσφορά που είχε θέσει η εν λόγω Τράπεζα υπόψιν του ΤΕΕ. Όταν τους το υπενθύμισα η απάντηση τους ήταν πως "οι όροι της σύμβασης μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προηγούμενα να ενημερώσει η Τράπεζα τον έτερο συμβαλλόμενο"... Μαθαίνω κι από πολλούς άλλους συναδέλφους ότι έχουν δεχθεί παρόμοιες οχλήσεις κι από άλλα Τραπεζικά Ιδρύματα. Είναι ενήμερο το Τεχνικό Επιμελητήριο γι'αυτό το θέμα? Προτίθεται να κάνει κάτι? Με εκτίμηση Σκέφτομαι να το στείλω στις διευθύνσεις που βλέπω εδώ και ειδικότερα: [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] Αν έχει κανείς πρόταση για το πού αλλού να σταλεί ας την κάνει. Αν σταλεί μαζικά μπορεί και να πετύχουμε κάτι. Στο παραπάνω τυποποιημένο μειλ αναφέρομαι στην τράπεζα Πειραιώς. Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω τί προβλεπόταν από τις άλλες τράπεζες ωστόσο από την εν λόγω είναι σαφές ότι δεν προβλεπόταν και παραβαίνουν τους όρους της σύμβασης.
 3. Έκανα ένα παράδειγμα υπολογισμού μήκους αγκύρωσης διαμήκων ράβδων δοκού σε στύλο με βάση τον EC2 και ανεβάζω την πορεία και ένα σκαρίφημα. Συγκεντρώνω κάποιες απορίες γιατί για κάποια πράγματα δεν είμαι σίγουρος: 1. Τα πρώτα 5Φ εντός του κόμβου δεν μετράνε στο μήκος αγκύρωσης. Αυτό ισχύει μόνο για ΚΠΥ ή και για ΚΠΜ? 2. Όταν μετά την καμπύλωση το μήκος που απαιτείται για να πιάσεις επαρκές μήκος αγκύρωσης είναι παραπάνω από 5Φ, τότε πρέπει να υπολογίσεις διάμετρο τυμπάνου κάμψης ίση με Φm,min = Fbt * (1/ab +1/2Φ) / fcd. (εξίσωση 1) . Σε αυτόν τον τύπο για την εφελκυστική δύναμη αστοχίας ράβδου στην αρχή της καμπύλωσης Fbt, βλέπω στην βιβλιογραφία ότι υπάρχει η συντηρητική θεώρηση ότι Fbt = As*fyd αλλά είδα και τον τύπο Fbt = As*fyd – π*D*fbd*l available, όπου lavailable = πλάτος στύλου – επικάλυψη – Φ/2 – D/2. Γνώμες? Στην παραπάνω εξίσωση 1 υπολογισμού του Φm,min , βρήκα ότι ab = min (s1,s2)/ 2 όπου s1,s2 είναι οι κεντροβαρικές αποστάσεις των ράβδων οπλισμού και έτσι το υπολόγισα για τις κάτω ράβδους και ab=c+Φ/2 όταν η ράβδος είναι κοντά στην επιφάνεια του στοιχείου και έτσι το υπολόγισα για τις πάνω ράβδους. Ισχύουν? 3. Στον τύπο του μήκους αγκύρωσης σχεδιασμού lb = a1*a2*a3*a4*a5*lb rqd, ο συντελεστής a1 = 0,70 για αγκύρωση καμπυλωμένης εφελκυόμενης ράβδου όταν cd>3Φ , όπου cd=min (α/2 , c1) όπου α η απόσταση των ράβδων και c1 η απόσταση της ράβδου από εξωτερική παρειά στοιχείου.Σωστά? μήκος αγκύρωσηςec.pdf μήκη αγκύρωσης Model (1).pdf
 4. Ξανά μανά ερωτήσεις που αφορούν γνώμες για βιβλία (έχουμε λεφτά για ξόδεμα για το "αλκοολίκι" μας 😂😂): 1.έχει κάποιος αυτό ή/και αυτό ? ομολογώ ότι δεν γνωρίζω τον συγγραφέα, αλλά από τα περιεχόμενα καταλαβαίνω ότι έχει γίνει δουλειά...γνώμες?αξίζει? 2.αυτό εδώ τί περιλαμβάνει?(ναι ξέρω ότι πλέον είμαστε σε ετεπ, οι οποίες υπάρχουν κανονικότατα ελεύθερες σε πολλές ιστοσελίδες) από την περιγραφή καταλαβαίνω ότι μάλλον έχει ανεπτυγμένες τις προδιαγραφές που αφορούν επισκευές από σκυρόδεμα/τοιχοποιία? περιλαμβάνει επιπλέον κάτι άλλο ή το κείμενο των προδιαγραφών των ετεπ 14-....... ? 3. έχει κανείς αυτό? ο συγγραφέας υπήρξε σπουδαίος ναοδόμος. με ιντρίγκαρε αυτό που διάβασα στην περιγραφή ότι " Διερευνάται η τυπολογία και εξετάζεται το σύστημα μεταφοράς των δυνάμεων από τον τρούλλο στη βάση του ναού ". όντως γίνεται και στατικός σχολιασμός του θέματος? 4. τέλος, γνώμες για αυτό?
 5. Ναι, Νέο Μπιζάνι είναι η σημερινή ονομασία του οικισμού. 400 είναι η ελάχιστη της περιφερειακής ενότητας? Μήπως σου είναι εύκολο να δεις την εντός του οικισμού τ.ζ? ενημερωτικά.. και σόρρυ που σε βάζω σε κόπο. εδιτ: το γράφεις ότι είναι η ελάχιστη σόρρυ που ξαναρωτάω. σε αυτή την περίπτωση (που είναι εκτός του οικισμού) πάω με την ελάχιστη?
 6. Η παραπάνω εφαρμογή είναι πολύ καλή. συγχαρητήρια στον/στην συνάδελφο που την μοιράστηκε. Το ότι εφόσον η αυθαιρεσία σε περιοχή εντός natura, έχει συντελεστεί προ της κύρηξης της περιοχής σε natura, μπορεί να τακτοποιηθεί με τον 4495/2017 είναι κάτι που συνεχίζει να ισχύει, ορθά?
 7. Για αυθαίρετο εκτός ορίων του οικισμού Μπιζάνι στα Γιάννενα, πάω με ελάχιστη τιμή ζώνης περιφερειακής ενότητας (Ιωαννίνων)? κι αν ναι ξέρει κάποιος ποια είναι αυτή?Ευχαριστώ και καλημέρες!
 8. Ερώτηση για ΠΕΑ. Δεν σχετίζεται με ΠΕΑ εξοικονομώ. Στο παρακάτω σκαρίφημα το ισόγειο διαμέρισμα Ι1 ανήκει σε αυτοτελές κατασκευαστικά κτίριο (από λιθοδομή και επικάλυψη με την δική του στέγη). Τα ισόγεια διαμερίσματα Ι2,Ι3 βρίσκονται σε κτίριο που εφάπτεται στην μία πλευρά με το κτίριο του Ι1 όπως στο σκαρίφημα, αλλά είναι επίσης αυτοτελές κατασκευαστικά ως προς το προηγούμενο κτίριο με την δική του φέρουσα τοιχοποιία και στέγη. Όλα τα κτίρια ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη και έχουν κοινόχρηστη θέρμανση από λέβητα πετρελαίου που βρίσκεται στο λεβητοστάσιο του σκαριφήματος. Χρήση κατοικίες. Πόσα ΠΕΑ εκδίδονται? α. Τρία ΠΕΑ, ένα για κάθε διαμέρισμα. Το ΠΕΑ του Ι1 ως μονοκατοικία, τα δύο ΠΕΑ των Ι2 και Ι3 ως "τμήμα κτιρίου" σε πολυκατοικία. β. Δύο ΠΕΑ: ένα για το διαμέρισμα Ι1 ως μονοκατοικία , και ένα ΠΕΑ για τα διαμερίσματα Ι2 και Ι3 ως πολυκατοικία. γ. Ένα ΠΕΑ για όλα τα διαμερίσματα με χρήση πολυκατοικία. Τείνω να σκεφτώ ως ορθές τις λύσεις α,β. Νομίζω η λύση β είναι ορθότερη θερμομονωτικά γιατί αντιμετωπίζει κάθε "κέλυφος" ξεχωριστά αλλά και η λύση α είναι ορθή και ίσως "πιο βολική" καθώς κάθε ιδιοκτησία έχει το δικό της ΠΕΑ. Με κολλάει λίγο αυτός ο κοινόχρηστος λέβητας. Δεν υπάρχει σύσταση ιδιοκτησίας. Τα κτίρια είναι αυθαίρετα και τώρα θα τα νομιμοποιήσει άλλος συνάδελφος. skarifima.pdf
 9. μπορείς να μου δείξεις που είναι το free pos της viva και μια σύντομη επεξήγηση του τί είναι?
 10. Δεν θα εμφανιστεί σε όλους όπως σωστά έχει αναφέρει πολλές φορές ο george galeos. Κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική. Κάποιοι είχαν πληρώσει το Α' 2014, ό,τι προεβλέπετο. Και θα αναμένουν αναδρομικά για Α' και Β' 2015. (Το Β' 2014 δεν έχει αναδρομικά).
 11. άρα αν πάει κανείς στην viva θα έχει το κόστος αγοράς του τερματικού μόνο?απ' ότι βλέπω το φτηνότερο τους είναι στα 193ευρώ https://store.vivawallet.com/el/gr/ φτού κι απ'την αρχή δηλαδή?
 12. ναι το ξέρω αυτό για την άττικα, αλλά όπως σωστά είπες είναι δωρεάν για τον ΠΡΩΤΟ χρόνο, μετά είναι κανά 4ευρω+φπα μηνιαίως νομίζω. τουλάχιστον αυτοί στο ξεκαθαρίζουν από την αρχή. ιάσονα σε ευχαριστώ για την παραπομπή. θα την μελετήσω, ωστόσο δεν έχω ιδέα τί είναι το viva...
 13. Να κάνω μια ερώτηση και διορθώστε με αν θυμάμαι λάθος: Όταν γεννήθηκε η υποχρέωση αγοράς pos το ΤΕΕ θυμάμαι πως είχε κάνει μια συνολική συμφωνία με κάθε μία από τις τράπεζες, για την αγορά pos από μηχανικούς. Και κάθε τράπεζα όριζε τί πληρώνεις για ασύρματο/ενσύρματο, τί χρεώνει ανά συναλλαγή κλπ κλπ... Αγόρασα τότε από μία τράπεζα, ωστόσο το pos δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. ας μην κοροιδευόμαστε ο τζίρος είναι μικρός και κανείς ιδιώτης δεν μπαίνει στην διαδικασία να πληρώσει με κάρτα. με πήραν από την τράπεζα τηλέφωνο πριν λίγες μέρες και μου λένε να επιβληθεί ένα πάγιο 3ευρώ/μήνα +ΦΠΑ για το pos. Τους ρώτησα εάν προβλέπονταν κάτι τέτοιο στην αρχική μας σύμβαση και μου λένε όχι, αλλά υπήρχε το πεδίο που λέει ότι η τράπεζα δύναται να αλλάξει τους όρους της παρούσας χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση μου.. ακούω πως και σε άλλους συναδέλφους έπεσαν τηλέφωνα. γενικώς πώς το αντιμετωπίζετε?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.