Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή επίβλεψης Η/Μ


Recommended Posts

Εγώ πάντως θέλω να σταθώ όχι στο οικονομικό θέμα, αλλά στο θέμα της υπογραφής. Αν και νέος κι εγώ (πραγματικά νέος, πλάκα κάνω!), δε συνηθίζω να αναλαμβάνω δουλειές επίβλεψης που δεν έχουν περάσει από τα χέρια μου, είτε ως μελετητής μηχανικός, είτε ελέγχοντάς τες προσεκτικά...Η υπογραφή μας πηγαίνει ταμείο, αλλά όλα τα υπόλοιπα μας κάνουν μηχανικούς!

Και για να πω και τη γνώμη μου, το forum δεν αποτελεί μέρος αντιπαραθέσεων σε τέτοιο έντονο ύφος. Όμως, φίλε redbayron2006, ο τρόπος που πλάσαρες το θέμα ήταν λίγο κάπως..και ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο το συνέχισες λέγοντας για τα πτυχία σου κλπ είναι λίγο αδόκιμος...αν είναι να ανοίξουμε ένα forum να γράφουμε ο καθένας τα προσόντα του και την προϋπηρεσία του και να το κάνουμε και site εύρεσης εργασίας!

Ο καθένας δουλεύει όπως επιθυμεί και έχει όποιους στόχους επιθυμεί...

Το σάπιο σύστημα δεν μπορούμε να το αλλάξουμε από έξω, όμως μέσα σε αυτό παλεύοντας καθημερινά ο καθένας στο μικρό ποσοστό που του αναλογεί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά (έστω και μικρή) που θα κάνει τη συνείδησή μας πιο ήσυχη, έστω και αν τα 30000 ευρώ δεν τα κάνουμε 33000..

Και για να εξηγούμαι, δεν έχω καμία διάθεση να αντιδικήσω!Απλά λέω τη γνώμη μου...ελπίζω με τρόπο που να μη θίγει..Ευχαριστώ!

 

Συμφωνώ με όσα λες και έτσι είναι τα πράγματα, απλά ένιωσα άσχημα με το χαρακτηρισμό που μου απέδωσε ο συνάδελφος αρχικά και πέρασα στην αντεπίθεση. Μάλλον δεν έπρεπε να γίνει καθόλου αυτή η συζήτηση.

 

Πάντως απο οτι το έψαξα και με άλλους συναδέλφους που εργάζονται στον χώρο η πρόταση είναι πολύ καλή. Γενικά μια καλή πρόταση για να απαντήσω στο θέμα που ξεκίνησα μόνο για υπογραφή επίβλεψης Η/Μ κυκλοφορεί το εξής πακέτο

Περί το 20% της συνολικής αμοιβής + ΦΠΑ + ΦΕΜ (υπάρχει περίπτωση και για το 100% της αμοιβής της μελέτης του αερίου μιας και θα κληθείς στην αυτοψία απο την ΔΕΠΑ)

 

Απο οτι έμαθα το ΦΕΜ σου προπληρώνει ουσιαστικά το φόρο που θα καταβάλεις στο τέλος του χρόνου οπότε το 20% είναι ακέραιο το κέρδος σου.

 

Επίσης έμαθα ότι εκεί που πρέπει να υπάρχει προσοχή απο μέρους του μελετητή είναι η ενεργητική και το αέριο να γίνουν by the book.

 

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας και όποιος συνάδελφους ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες θα χαρώ, στείλτε μου ένα pm.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

το ΦΕΜ ειναι το 10% της συγκεκριμενης αμοιβης. Απο τα 15.000 λοιπον θα παρεις 1500 στο ΦΕΜ.

 

Ο φορος που θα καταβαλεις στο τελος του χρονου ειναι οπως καταλαβαινεις συμβατος με τα συνολικα σου εισοδηματα. Απλα για να μην τα μπερδεψεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.