Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε ποια σύμβαση υπάγομαι ?


Recommended Posts

καλησπέρα. κατευθείαν στο θεμα μας.

Είμαι Μηχ. Μηχανικός και δουλεύω σε μια εταιρεία που ασχολείται με ηλεκτρομηχανολογικές κατασκευές.

Ανήκουμε σε ένα μεγάλο όμιλο.

Νόμιζα τόσο καιρό πως για το μισθό μου, πρέπει να ανατρέξω στη Διαιτητική Απόφαση 46/2008 - άρθρο 3 (Μισθός Μηχ. μηχανικών στη Βιομηχανία). Έχω παρατηρήσει όμως πως δεν πληρώνομαι σύμφωνα με τον πίνακα της παραπάνω σύμβασης.

Μου είπαν απο την εταιρεία πως μάλλον (!!!) δεν είμαστε βιομηχανία, και πληρωνόμαστε βάση άλλης σύμβαση. Θα το ψάξουν και θα με ενημερώσουν. Μήπως ανήκω στη σύμβαση :"ΜΙΣΘΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ" ?

Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του ?

Μπορώ να κάνω κάτι? κάποια καταγγελία? και σε ποιόν?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Για δες εδώ http://www.somtechnik.gr αν και αφορά Αθήνα, δες ενδεικτικά τις τιμές γιατί αντίστοιχη είναι η σύμβαση που ισχύει για όλη την Ελλάδα (νομίζω του ΣΤΥΕ). Αν έχεις πρόβλημα στείλε π.μ. να μιλήσουμε

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό site με αρκετές πληροφορίες που αφορούν στα μισθολογικά και γενικότερα στα δικαιώματα. Βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουμε λίγες φορές τηρείται το γράμμα του νόμου από τους εργοδότες, ενώ από τους εργαζομένους και ιδιαίτερα τους νέους λίγες φορές απαιτούνται τα δικαιώματά τους, λόγω φόβου άλλα και άγνοιας του τι γίνεται στην αγορά. Πάντως η πλήρης γνώση των δικαιωμάτων σιγά σιγά σε οδηγεί στη διεκδίκησή τους, ιδιαίτερα όταν καταλαβαίνεις ότι αυτά που δικαιούσαι απέχουν πάρα πολύ από αυτά που πρέπει να έχεις...

Όπως και να έχει ευχαριστούμε Νίκο!:)

Link to comment
Share on other sites

Στην αρχή κάθε μίας από τις δύο συμβάσεις, αφενός της σύμβασης μηχανικών βιομηχανίας και αφετέρου της σύμβασης μηχανικών του ιδιωτικού τομέα, αναγράφεται με ποιό άλλο αντισυμβαλλόμενο μέλος (δηλαδή εργοδοτικό φορέα) συμφωνείται η κάθε σύμβαση. Οπότε κοίτα ο εργοδότης σου σε ποιόν από τους δύο εργοδοτικούς φορείς ανήκει (ή θα μπορούσε να ανήκει).

 

http://steb.gr/

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

θα μελετησω τις σελιδες που στειλατε, και οταν εχω καποιο νεο απο εδω θα σας ενημερωσω.

Δεν ειμαι νεος στη δουλεια. Πριν τελειωσω το στρατο ειχα πιασει δουλεια. Απο την αρχη της επαγγελματικης μου καριερας ξεκινησα να ενημερωνομαι για τα δικαιωματα μου , αλλα και για τις υποχρεωσεις μου. Εκανα ελευθερος επαγγελματιας 3 χρονια και τωρα ειμαι μισθωτος. Το ξερω πως ο εργοδοτης προσπαθει να κοψει απο οπου μπορει. Οπως εγω ομως ειμαι κυριος και σηκωνομαι στις 6 το πρωι και γυρναω στις 6 το απογευμα, ετσι θελω και αυτοι να ειναι κυριοι μαζι μου. Αλλιως κανω μια καταγγελια και παιρνω το καπελακι μου και φευγω.

Κύριε Φύττα, αν εχω καποιο πρόβλημα θα σας στειλω pm.

Κυριε CostasV , νομιζω πως ειχα υπογραψει σύμβαση μηχανικών βιομηχανίας, καπου εχω κρατησει το χαρτι. θα το βρω και θα σας πω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.