Μετάβαση στο περιεχόμενο

sger

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sger

  1. Πολύ καλό site με αρκετές πληροφορίες που αφορούν στα μισθολογικά και γενικότερα στα δικαιώματα. Βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουμε λίγες φορές τηρείται το γράμμα του νόμου από τους εργοδότες, ενώ από τους εργαζομένους και ιδιαίτερα τους νέους λίγες φορές απαιτούνται τα δικαιώματά τους, λόγω φόβου άλλα και άγνοιας του τι γίνεται στην αγορά. Πάντως η πλήρης γνώση των δικαιωμάτων σιγά σιγά σε οδηγεί στη διεκδίκησή τους, ιδιαίτερα όταν καταλαβαίνεις ότι αυτά που δικαιούσαι απέχουν πάρα πολύ από αυτά που πρέπει να έχεις... Όπως και να έχει ευχαριστούμε Νίκο!
  2. Εγώ πάντως θέλω να σταθώ όχι στο οικονομικό θέμα, αλλά στο θέμα της υπογραφής. Αν και νέος κι εγώ (πραγματικά νέος, πλάκα κάνω!), δε συνηθίζω να αναλαμβάνω δουλειές επίβλεψης που δεν έχουν περάσει από τα χέρια μου, είτε ως μελετητής μηχανικός, είτε ελέγχοντάς τες προσεκτικά...Η υπογραφή μας πηγαίνει ταμείο, αλλά όλα τα υπόλοιπα μας κάνουν μηχανικούς! Και για να πω και τη γνώμη μου, το forum δεν αποτελεί μέρος αντιπαραθέσεων σε τέτοιο έντονο ύφος. Όμως, φίλε redbayron2006, ο τρόπος που πλάσαρες το θέμα ήταν λίγο κάπως..και ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο το συνέχισες λέγοντας για τα πτυχία σου κλπ είναι λίγο αδόκιμος...αν είναι να ανοίξουμε ένα forum να γράφουμε ο καθένας τα προσόντα του και την προϋπηρεσία του και να το κάνουμε και site εύρεσης εργασίας! Ο καθένας δουλεύει όπως επιθυμεί και έχει όποιους στόχους επιθυμεί... Το σάπιο σύστημα δεν μπορούμε να το αλλάξουμε από έξω, όμως μέσα σε αυτό παλεύοντας καθημερινά ο καθένας στο μικρό ποσοστό που του αναλογεί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά (έστω και μικρή) που θα κάνει τη συνείδησή μας πιο ήσυχη, έστω και αν τα 30000 ευρώ δεν τα κάνουμε 33000.. Και για να εξηγούμαι, δεν έχω καμία διάθεση να αντιδικήσω!Απλά λέω τη γνώμη μου...ελπίζω με τρόπο που να μη θίγει..Ευχαριστώ!
  3. Από το μικτό σου μισθό, ο εργοδότης σου αφαιρεί τις συνολικές κρατήσεις. Οπότε εσύ παίρνεις στα χέρια σου τα καθαρά σου χρήματα, χωρίς να έχεις περεταίρω οφειλές προς οποιονδήποτε. Τουλάχιστον έτσι πρέπει να γίνεται. Οπότε ρώτησέ το και διασαφήνησέ το. Σε περίπτωση που η επιχείρηση είναι ΝΠΙΔ μπορείς παράλληλα να δουλεύεις και έξω από αυτή με ΑΠΥ. Αν δε θέλεις, τότε τελειώνοντας η σύμβασή σου, μπορείς να κάνεις ο,τιδήποτε ( είτε άλλη σύμβαση, είτε εργασία με ΑΠΥ). Όσο για το τρίτο σου ερώτημα, έχω την εντύπωση ότι το επίδομα το δικαιούσαι για τη χρονιά που κάνεις έναρξη επιτηδεύματος (π.χ. το επίδομα για το 2009, το δικαιούσαι αν ανοίξεις βιβλία στην εφορία το 2009)...
  4. Για εργασία στη βιομηχανία με σύμβαση και όχι με δελτίο παροχής υπηρεσιών, φαντάζομαι δεν χρειάζεται το άνοιγμα βιβλίων στην εφορία, έτσι?
  5. Εργάζομαι σε μια επιχείρηση με σύμβαση και έχω καθαρές απολαβές 1150euro/μήνα. Μου έτυχε μια βιοτεχνία που ζητά ως εξωτερικό συνεργάτη με ΔΠΥ Τεχνικό Ασφαλείας. Για τις ώρες απασχόλησης υπάρχει η νομοθεσία. Απορίες έχω όμως ως προς την τιμή: 1)Πόσα πρέπει να ζητήσω ανά ώρα?(τι παίζει δλδ στην πιάτσα) 2)Τι φορολόγηση επιπλέον θα έχω από αυτή την πρόσθετη απασχόλησή μου?Αξίζει τον κόπο να το κάνω ή θα μου τα παίρνει όλα η εφορία? Ευχαριστώ!
  6. Όλα είναι αλληλένδετα...Κατηγορώ και τους 2 όπως κατηγορώ και το σύστημα που τους οδήγησε σε αυτή την κατάσταση. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ούτε ο ένα, ούτε ο άλλος κάνει σωστά τη δουλειά του. Ο μεν πρώτος, την κάνει σωστά αλλά κολλάει κάπου στο κομμάτι της δεοντολογίας, που το θεωρώ εξίσου σημαντικό, ο δεύτερος, δεν κάνει σωστά τη δουλειά του εξ αρχής. Οπότε, δεν μπορώ θεωρήσω την άποψή σου σαν δίλημμα. Δεν θεωρώ ότι από τα χειρότερα θα πρέπει να διαλέγουμε το λιγότερο χειρότερο.
  7. Με όλο το σεβασμό, αλλά και πάλι διαβάζω τη λογική της καβάτζας.. Θα πάρει αυτός, θα κανω τη δουλειά μου κι εγω και όλα καλά! Ο κάθε δημόσιος υπάλληλος όταν διορίζεται, γνωρίζει τα υπέρ και τα κατά. Σαν νέος άνθρωπος δεν μπορώ να μπω στη λογική του διορίζομαι στο δημόσιο και με "διακριτικό τρόπο" κερδίζω και κάτι από έξω ή.. από μέσα όταν έρχεται ο εργολάβος με τη ferrari του. Αν οι μισθοί είναι χαμηλοί μπορεί να διαμαρτυρηθεί για αυτό, χωρίς να χρηματίζεται. Δεν νομιμοποιεί την παρανομία η δικαιολογία του χαμηλόμισθου! Δεν ηθικολογώ αλλά προσπαθώ να καταλάβω κι εγώ ποιο είναι το σωστό και παράλληλα ποιο είναι το νόμιμο και το δεοντολογικό. Το ζήτημα, κατά τη γνώμη μου, είναι να μπορείς να ισορροπήσεις τις επιλογές σου, ώστε και εσύ να είσαι ικανοποιημένος από αυτές και να μην λειτουργείς εις βάρος των άλλων. Προσωπικά εγώ, δεν θα μπορούσα να ζήσω με τη ρετσινιά του "τα παίρνω" για να κάνω τη δουλειά μου. Άλλοι μπορούν... Αν δεν σε φτάνουν, διάλεξε άλλο επάγγελμα ή αναζήτησε αλλού δουλειά με περισσότερα, όχι επειδή υπάρχει ατιμωρησία φάε από όπου μπορείς!
  8. Διαβάζοντας την προτελευταία δήλωση, καταλαβαίνω ότι κάποιες φορές αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η καβάτζα και τίποτα άλλο!Η "κονόμα" που λέμε... Γιατί ρε παιδιά??? Το ζήτημα είναι να καταλάβεις από ποιο πόστο θέλεις να προσφέρεις σε αυτή την κοινωνία!Αφού επιλέξεις το πόστο, το ζήτημα είναι να το υπηρετήσεις με όλες σου τις δυνάμεις. Για να γίνεις και εσύ και το κομμάτι της κοινωνίας που υπηρετείς καλύτερο. Στο κάτω κάτω είναι επιλογή σου!! Αν τα λεφτά δε σου φτάνουν, παράτησε τη δουλειά που κάνεις και βρες αλλού! Με την άποψή σου φίλε decadence, κάνεις διπλό κακό. 1ο:έχεις καλύψει τη θέση ενός συναδέλφου που πραγματικά θέλει να εργαστεί στο δημόσιο, γιατί δεν του αρέσει το ελεύθερο επάγγελμα και αυτό είναι δικαίωμά του. 2ο:κλέβεις και το μεροκάματο ενός άλλου συναδέλφου που από το σχεδιάκι που θα υπογράψεις εσύ, αυτός περιμένει να βγάλει κάποιο μέρος των εξόδων του, που για έναν ελεύθερο επαγγελματία είναι αρκετά. Καταλήγοντας, λοιπόν, ας βγούμε από τη λογική της καβάτζας για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά σαν κοινωνία και σαν άνθρωποι!!! Κι εγώ νέος μηχανικός είμαι και παλεύω κάθε μέρα μπας και μπορέσω να βρω κάτι που να με καλύπτει. Έχω την ευκαιρία να μπω στο δημόσιο, αλλά δεν είναι αυτή η προτεραιότήτά μου, οπότε δεν το σκέφτομαι καν! Ας αλλάξουμε μυαλά για να αλλάξουμε και αυτά που μας ενοχλούν!
  9. Δεν έχω ιδέα. Από Δευτέρα θα πάω στον ΟΑΕΔ και πιστεύω να βγάλω κάποια άκρη. Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσω. Ωστόσο, αν κάποιος έχει νωρίτερα κάποιο νέο καλό θα ήταν να το αναρτήσει άμεσα γιατί το συγκερκιμένο θέμα ενδιαφέρει αρκετούς νέους μηχανικούς από όσο μπορώ να γνωρίζω.
  10. Για να γίνει πιο σαφές, ποιο είναι το συνολικό ποσοστό που παρακρατείται επί του μισθού για τις διάφορες εισφορές;Υπάρχει κάποιο link με αναλυτικά στοιχεία;
  11. Από ό,τι ξέρω δεν υπάρχει συσκευή στο σπίτι που να τραβά τριφασικό ρεύμα. Απλά όταν είναι στο σπίτι να έχουμε πολλά φορτία, προτιμούμε τριφασική παροχή από τη ΔΕΗ για να μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερο "φορτίο" προς κατανομή και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα όταν είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα πολλά φορτία. Για παράδειγμα, αν σε ένα σπίτι υπάρχουν κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων και ρούχων, θερμαντικές συσκευές που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα και κλιματιστικά προτιμούμε να ζητήσουμε από τη ΔΕΗ τριφασικό ρεύμα γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μας "καίγεται" συνεχώς η ασφάλεια και πάντα το ρεύμα που θα ζητούν οι συσκευές αυτές, ιδιαίτερα σε ταυτόχρονη λειτουργία τους, θα είναι περισσότερο από αυτό που μας παρέχεται μέσω μονοφασικής παροχής. Όσον αφορά στην τάση του οικιακού δικτύου της ΔΕΗ, αυτή είναι 220V, θεωρητικά, γιατί λόγω δικτύου και πιθανών ασταθειών κυμαίνεται μεταξύ 210-230V... Ελπίζω να σε κάλυψα!
  12. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου και πάνω από όλα ευχαριστώ για το χρόνο που σπατάλησες για να μου γράψεις τις συμβουλές σου... Έβαλαν μια τάξη στο μυαλό μου για να ξεκινήσω σιγά σιγά...Το καλό είναι ότι μου έχει δοθεί ένα περιθώριο περίπου 4 μηνών, γεγονός που με καθυσηχάζει γιατί πιστεύω ότι είναι αρκετό διάστημα ώστε να εκμηδενίσω διάφορα προβλήματα εξαιτίας της απειρίας μου! Όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ!
  13. Ίσως είναι το καλύτερο αυτό που μου λες, δηλαδή να μη χρησιμοποιήσω λογισμικό, για αυτό και θα το ακολουθήσω. Όσο για το σχεδιαστικό κομμάτι, μου προτείνεις να το κάνω και αυτό με το χέρι; Αυτό που θέλω να ρωτήσω-και μάλλον λόγω απειρίας μου, βγήκε πολύ γενικόλογο-είναι στην περίπτωση που αναλαμβάνεις ένα έργο ποια είναι τα πρώτα βήματα ώστε να οργανωθείς καλύτερα και να μην πελαγώνεις... Με άλλα λόγια, όταν βρέθηκες εσύ στη θέση μου ποια ήταν επακριβώς τα βήματα σου, ώστε να είσαι πιο αποτελεσματικός και ταχύς; Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  14. Καλησπέρα σας! Είμαι νέος μηχανικός και ευτυχώς ή δυστυχώς πέφτω από νωρίς στα βαθιά! Μου δόθηκε η ευκαιρία για μελέτη και επίβλεψη: 1. Εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης 2. Θερμομόνωσης 3. Πυροπροστασίας 4. Ψύξης-Θέρμανσης 5. Εξωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης Όλα αυτά σε ένα συγκρότημα αποτελούμενο από τρεις μεζονέτες που έχουν τρια πατώματα: 1. Υπόγειο γκαράζ αποθηκευτικός χώρος και λεβητοστάσιο 2. Υπερυψωμένο ισόγειο (σαλοκουζίνα, ξενώνας, wc, χωλ) 3. Πρώτος όροφος (δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια) Η συνολική επιφάνεια που καλύπτει η κάθε μεζονέτα είναι περίπου 200τ.μ. Ποιες οι κινήσεις που πρέπει να κάνω;Ποιο λογισμικό μου προτείνετε να χρησιμοποιήσω;Σε ποιες υπηρεσίες πρέπει να απευθυνθώ;Πόσα χρήματα πρέπει να ζητήσω;Ζητάω προκαταβολή; Ο,τιδήποτε μπορείτε να μου στείλετε ως συμβουλή...δεκτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.