Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας, είμαι καινούργιος εδώ και ζητώ συγνώμη εάν αναφέρω ένα θέμα που ήδη έχει ξανασυζητηθεί. Διαμέρισμα 120 τμ , κατασκευή 2016, με αντλία θερμότητας, πληρώνουμε ως ετήσιο συνολο σε πάροχο ενέργειας 2.800€. Δεν έχω ιδέα εάν αυτό είναι φυσιολογικό ή εάν υπάρχει κάποια υπέρογκη χρέωση. Θα μπορούσε κάποιος να με συμβουλέψει? 

Δημοσιεύτηκε

Προφανώς εξαρτάται από πάρα πολλά.

Σε ποια περιοχή είσαι;

Πως λειτουργείς την αντλία; Συνεχόμενα ή διακοπτόμενα; Τι θερμοκρασίες έχεις; Έχεις αντιστάθμιση; Σώματα, ενδοδαπέδια ή fancoil;

Πολύ χοντρά για το ρεύμα θεωρώ ότι ο μέσος όρος για ένα σπίτι είναι βαριά 1000€ το χρόνο.

Δηλαδή καις 1800€ μόνο για την αντλία. Σαν πολλά είναι. 

Δεν έχεις κανένα μετρητή να δεις καταναλώσεις;

Δημοσιεύτηκε (edited)
7 ώρες πριν, ATHANASIOS SOULIS said:

Καλησπέρα σας, είμαι καινούργιος εδώ και ζητώ συγνώμη εάν αναφέρω ένα θέμα που ήδη έχει ξανασυζητηθεί. Διαμέρισμα 120 τμ , κατασκευή 2016, με αντλία θερμότητας, πληρώνουμε ως ετήσιο συνολο σε πάροχο ενέργειας 2.800€. Δεν έχω ιδέα εάν αυτό είναι φυσιολογικό ή εάν υπάρχει κάποια υπέρογκη χρέωση. Θα μπορούσε κάποιος να με συμβουλέψει? 

Ούτε κι εγώ και δεν θα μπορούσα να έχω. :)

Γι' αυτό το λόγο πρέπει να δεις πόση ενέργεια καταναλώνει όλο το χρόνο μόνο η αντλία σου. Αυτό γίνεται με σύνδεση ενός Wh-μετρου στη γραμμή της αντλίας. Θα το αναθέσεις σε ηλεκτρολόγο. Τα υπόλοιπα θα στα πει αυτός. 

Edited by Konstantinos IB
  • Upvote 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.