Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαστάσεις πόρτας Γκαράζ


Asxetos87

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχει προκύψει διχογνωμία ανάμεσα σε δύο μηχανικούς που έχω ρωτήσει για μια κατασκευή και θα ήθελα την γνώμη σας.

Σε πρόσοψη παλιάς διπλοκατοικίας θα ήθελα επι της ουσίας να μετατρέψω την πρασιά σε ανοιχτό γκαράζ. Το πρόβλημα είναι οτι έχει πλάτος αλλα όχι βάθος. Για την ακρίβεια το βάθος ειναι 3 μέτρα και το πλάτος του διαθέσιμου χώρου 7 μέτρα.

Ο πρώτος μηχανικός που ρώτησα μου είπε οτι αποκλείεται να είναι λειτουργικό , οτι το γκρέμισμα που απαιτείται για 2 παλιά τσιμεντένια μπαλκόνια μπορεί να έχει επίπτωση στην στατικότητα του κτιριου και οτι ο χώρος που χρειάζομαι για τις μανούβρες θα είναι πολύ μεγαλύτερος απο την πόρτα και θα έχω προβλήματα με την γειτονιά.

Ο δεύτερος μου απάντησε "ολα γίνονται", στην κυριολεξια.

Αν και αυτό με την στατικότητα με εχει προβληματίσει πιο πολύ απο όλα , κατανοώ οτι δεν μπορεί να το αξιολογήσει κάποιος. Το ερώτημα είναι, με τις διαστάσεις που έχω αναφέρει, σας φαίνεται λειτουργικό;

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση

Θεωρητικά, η καθαίρεση φέροντος στοιχείου μπορεί να έχει επιπτώσεις στη στατικότητα. Η σπουδαιότητα της επίπτωσης εξαρτάται από την επιρροή του προς  κατεδάφιση στοιχείου. Αυτό μπορεί να ελεγχθεί μόνο με στατική μελέτη. Πριν όμως φτάσουμε εκεί, ελέγχουμε πρώτα τη λειτουργικότητα της λύσης μέσω κατάλληλου λογισμικού.

Το "όλα γίνονται", χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, είναι ύποπτο. 

Βρες κάποιον έμπειρο και σοβαρό συνάδελφο, ώστε να σε κατατοπίσει σωστά. Πώς θα τον βρείς? Μα είναι αυτός που πριν οτιδήποτε, κι αφού γνωρίζει την κατάσταση, θα σου εξηγήσει λεπτομερώς τα πως και τα γιατί. Και θα αξίζει κάθε € που θα του δώσεις. 

Άλλες απαντήσεις, μέσω φόρουμ, δεν μπορούν να δοθούν

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.