Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όριο Οικισμού Κάτω των 2000 Κατοίκων


Recommended Posts

Στην Εύβοια υπάρχει σχετική απόφαση Νομάρχη που αναγράφει ότι σε περίπτωση ασυμφωνίας περιγραφή και σχεδίου ισχύει το σχέδιο Αν και νομίζω η απόφαση νομάρχη αν δεν υπάρχει σχετική εγκύκλιος δεν είναι κατά την γνώμη μου απόλυτη δέσμευση αλλά ενας κανόνας ώστε να μην γίνονται τα όρια λάστιχο (να βάλει ένα φρένο σε τετοιες πρακτικές!!!!!)

Link to comment
Share on other sites

αυτήν την παντέρμη την εγκύκλιο ρε παιδιά που θα την βρούμε!!

Γεώργιε Μιχαήλ και η αποφαση του νομάρχη καλή είναι αν την έχεις.

Μπορεί να βγάλουμε κανένα λαυράκι αν την διαβάσουμε

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Υπάρχει εγκύκλιος (αν την βρώ θα την ανεβάσω ) που λέει οτι σε πρίπτωση ασυμφωνίας περιγραφής και χάρτη (ΓΥΣ 1/5000) ισχύουν τα σημεία οπως φαίνονται στο χάρτη .

 

Η εγκύκλιος βρέθηκε?? Αν την έχει βρει κάποιος να την ανεβάσει plz ..

Link to comment
Share on other sites

ρε συνάδελφοι μετά απο άπειρο ψάξιμο βρήκα κάτι μάλλον αντίθετο από αυτό που μας λέει ο maik..

 

Στο φεκ-444/δ/1992 , 4η σελίδα λέει (δειτε το κίτρινο αν ποτέ καταφέρω να κάνω attach) ότι οι της Ζακύνθου πήραν την " ΔΤΕ Δ 82251/2837/28.11.90 " απάντηση που αναφέρει ότι υπερισχύουν τα λεγόμενα της απόφασης νομάρχη από το διάγραμμα που την ακολουθεί, και με αυτό διορθώνουν οικισμό..

 

Το θέμα είναι ότι δε μπορώ να τη βρω πουθενά την απάντηση αυτή..

 

Κάποιος βοήθεια??

 

edit: εκανα attach..

post-43072-0-23622200-1332140754_thumb.jpg

Edited by babis.lou
Link to comment
Share on other sites

Μήπως θα μπορούσα να μάθω απο οποιονδήποτε σχετίζεται με παρόμοια θέματα, πότε μπορεί να ενταχθεί μια περιοχή εντός σχεδίου πόλεως μετά την πλήρη καταγραφή της απο το Κτηματολόγιο και αφού έγινε η πρώτη ανάρτηση Πολεοδομικής μελέτης στο Δήμο Ληλαντίων,Ευβοίας..?

Edited by Tony Soto
Link to comment
Share on other sites

εγώ δε νομίζω να υπήρχαν ποτέ προδιαγραφές για τις αποφάσεις οριοθέτησης, ο καθένας έκανε ότι ήθελε τόσο στη διατύπωση της περιγραφής ορίων όσο και στην ποιότητα του διαγράμματος, άρα δύσκολο να υπάρχει και εγκύκλιος..

το πιό σίγουρο είναι να υποστηρίζεις το τεχνικά ακριβέστερο των δύο (ή στην πράξη αυτό που σε βολεύει) αλλά πάλι μπορεί να μπλοκάρει και να μπεις σε διαδικασία διόρθωτικής.

ίσως από νομολογία ΣΤΕ κάτι πρέπει να υπάρχει

Link to comment
Share on other sites

Γενικά στις διοικητικές πράξει έχει κριθεί κατ'επανάληψη από το ΣτΕ, ότι το λεκτικό τους είναι ισχυρότερο από τυχόν συνημμένα σε αυτές στοιχεία, όπως είναι τα διαγράμματα και έτσι όταν παρατηρείται διάσταση μεταξύ λεκτικού της απόφασης και απεικονιζόνενης στο διάγραμμα ρύθμισης, ισχύει μόνο ό,τι αναφέρει το λεκτικό.

(πχ αν το λεκτικό αναφέρει "εγκρίνεται η τροποποίηση των οικοδομικών γραμμών του ΟΤ852" παρόλο που το διαγραμμα μπορεί να παρουσιάζει τροποποιούμενες οικ. γραμμές και σε άλλα ΟΤ, αυτές δεν ισχύουν).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.