Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας [W/mK] τσιμέντου και αμιάντου


Recommended Posts

θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τον συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας σε [W/mK] του τσιμέντου που χρησιμοποιείται στις καμινάδες και του αμιάντου. ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες τσιμέντο φαντάζομαι εννοείς σκυρόδεμα έτσι? Το τσιμέντο είναι η σκόνη ενώ το σκυρόδεμα είναι το τσιμεντο αναμεμιγμένο με νερό και αδρανή.

 

Η τιμή του συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας του σκυροδέματος εξαρτάται μεταξύ άλλων και από τη σύσταση/αντοχή του τσιμέντου (φαντάζομαι λόγω αλλαγής του πορώδους). Γενικά όσο αυξάνει η αντοχή αυξάνει και ο συντελεστής.

 

Για τυπικές τιμές μπορείς να δεις στον κανονισμό θερμομονωσης του 79 όπου έχει για σκυρόδεμα 1.51-2.03W/mK και για πλάκες από αμιαντοτσιμέντο 0.35 W/mK.

 

Αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τύπός τσιμέντου που χρησιμοποιείται σε καμινάδες δεν το γνωρίζω, πάντως για το πως μεταβάλλεται η τιμή του συντελεστή σε υψηλές θερμοκρασίες δες στον Ευρωκώδικα 2 μέρος 1.2 σελ 33-34 στην Ελληνική έκδοση. Σύμφωνα με τον πίνακα όσο αυξάνεται η θερμοκρασία τόσο μειώνεται το έυρος των πιθανων τιμών του λ. Το κείμενο του ευρωκώδικα θα το βρεις στα downloads του φόρουμ.

 

Έχε υπόψη σου ότι αν ψάξεις στο ίντερνετ για thermal conductivity, ενδέχεται να βρεις διαφορετικές τιμές από τις παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.