Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μοτέρ - αυτοσχέδιο ζυμωτήριο με κοχλία - επιλογή μειωτηρα η ινβερτερ?


Basilios Tsaparas

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά, χρόνια πολλά με υγειά να έχουμε, Καταρχήν να πω οτι είμαι άσχετος, θέλω την βοήθεια σας να φτιάξω ενα ζυμωτήριο με κοχλία που έχω δει, το θέμα μου είναι τι να επιλέξω ινβερτερ για να ρίχνω τις στροφές του μοτέρ η μειωτηρα? Με το ινβερτερ θα μπορώ να αυξομειώνω τις στροφές, με τον μειωτηρα θα δουλεύει σε σταθερές στροφές, το μοτέρ θα είναι 5 ίππων, και θα θέλω να μπορώ να ζυμώσω 250 κιλά, έχετε κάτι να μου προτείνεται? Να κάνω και μια χαζή ερώτηση...... μπορώ να βάλω και μειωτηρα και ινβερτερ? και αν ρίχνω τις στροφές με ινβερτερ η μειωτηρα πέφτει και η δύναμη του μοτέρ?εδώ είναι αυτό που θέλω να φτιάξω.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Μια και δηλώνετε άσχετος με το αντικείμενο, τι εννοείτε ακριβώς ότι θα το φτιάξετε μόνος σας; Μήπως θα ήταν πιο φρόνιμο να το αναθέτατε σε κάποιον ειδικό για να το μελετησει-σχεδιάσει-κατασκευάσει; Εξάλλου όλα τα κινούμενα μηχανήματα θα πρέπει να φέρουν δήλωση συμμόρφωσης και σήμανση ce, για να μπορούν να κινούνται στην αγορά. Και η λογική "το φτιάχνω και το πιστοποιώ εκ των υστέρων" είναι τελείως λανθασμένη... Ως προς την ουσία της ερώτησης, επειδή το ζυμωτήριο θα πρέπει να έχει χαμηλές στροφές και ταυτόχρονα μεγάλη ροπή στρέψης, η χρήση μειωτήρα είναι μονόδρομος. Το inverter είναι καλό μεν, προαιρετικό δε. Θα σας προσφέρει ομαλή εκκίνηση και ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής ανά πάσα στιγμή. 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που περιγράφεις δεν υπάρχει ήδη στην αγορά? Πολλές φορές το να φτιάξεις κάτι είναι πιο ακριβό από το να αγοράσεις κάτι παρόμοιο 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.