Jump to content

Bill22

Core Members
 • Posts

  662
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Bill22

 1. Όλα αυτά θα ήταν εύκολο αν απευθύνασταν σε ένα τεχνικό γραφείο που ασχολείται με ανακαινίσεις. Θα βγάλει τις κατάλληλες άδειες, θα σας κάνει 3D και κατόψεις και γενικά θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το σπίτι όπως το θέλετε.
 2. Επειδή έχεις κάνει ποστ για άλλο πρόβλημα, θα καλέσεις ένα έμπειρο ηλεκτρολόγο με πιστοποιημενο όργανο μέτρησης και θα σου πει αν το καλώδιο έχει πρόβλημα και εν γένει η εγκατάσταση της οικίας σας.
 3. Τι εννοείται τρέμει όταν φυσάει;;;; Από καλάμια είναι;;
 4. Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω αλλά έχεις ποσταρει σε λάθος thread. Βρες την κατηγορία τοπογραφικά. Εκεί θα σε βοηθήσουν.
 5. Εφόσον ο καταναλωτής ειναι συνδεδεμένος στην μέση τάση, τότε αυτομάτως το φβ συνδέεται στη μέση τάση. Γενικά ο δεδδηε εγκρίνει δύο τρόπους σύνδεσης του φβ στο σύστημα ( είτε με τον υπάρχοντα μετασχηματιστή είτε μέσω νέου). Δες το αντίστοιχο παράρτημα του δεδδηε που δείχνει σε σκαρίφημα τους τρόπους σύνδεσης. Επίσης στην αίτηση αναφέρεις αν θα χρησιμοποιήσεις τον υπάρχοντα μετασχηματιστή ή θα τοποθετήσεις νέο.
 6. Μου φαίνεται έχεις μπερδέψει αρκετά το ζήτημα. Στα ερωτήματα που θέτεις θα στα λύσει μηχανικός της εμπιστοσύνης σου που θα διαβάσει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και συμβόλαιο. Να σε αφήσουν να τα βάλεις στο έδαφος σε πολυκατοικία το θεωρώ αδύνατο ( αν βέβαια επιτρέπεται και αν έχεις τόσο κατάλληλο χώρο ως προς την τοποθέτηση) Για να μην μπλέξεις με αυτά τα ζητήματα που θέτεις, σου προτείνω να συμμετάσχεις σε μια ενεργειακή κοινότητα.
 7. Ο μηχανικός που έχει αναλάβει τη διαδικασία να εκδώσει την όποια άδεια απαιτείται θα σε ενημερώσει για την διαδικασία καθώς κάθε αρχαιολογία έχει τα δικά της θέλω .
 8. Σου είπε κατά λέξη έχει " διαρροή η γείωση "?? Σου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα και έφυγε χωρίς να δώσει λύση;;; Επίσης τι σου πρότεινε ; Τέλος, έκανε τεστ rcd σε κάθε τερματικη θέση;
 9. Σωστά. Λογικά είσαι νέος μηχανικός και εκδόθηκε η άδεια με ΑΔΑ.
 10. Απλώς οι νέες άδειες του ηλεκτρολόγου λαμβάνουν ΑΔΑ.
 11. H προστασία των συσκευών στηρίζεται σε αντίστοιχο σωστό διαστασιολογημένο ραγουλικο και οχι στην παροχή (είτε είναι Δεδδηε είτε είναι αυτόνομο σύστημα) Είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να λάβεις υπ' όψιν. Μέρες αυτονομίας, ταυτοχρονισμο κατανάλωσης - παραγωγής, σταθερά φορτία χειμώνα καλοκαίρι (το χειμωνα ο φωτισμός παραμείνει περισσότερες ώρες σε λειτουργια)
 12. πρώτον και σημαντικό: Η εταιρεία που κάνεις πρακτική δεν έχει κάποιον να σε καθοδηγήσει? Μου φαίνεται περίεργο να αναθέτουν σε πρακτικάριο να βγάλει μόνος του μελέτη χωρίς να δίνουν κατευθυντήριες γραμμές. Υβριδικός inverter 1 kW να μπορεί να δεχθεί συνολική ισχύς σχεδόν 3 kW δεν υπάρχει (κοιτάς τον τελικό σκοπό , οχι οτι θα συνδεθούν μόνο τα μισά τώρα). Ενδοδαπεδια την ξεχνάς. Θα πρέπει να το διαστασιολογήσεις με δυο μέρες αυτονομία, που σημαίνει μεγαλύτερες μπαταρίες. Υπάρχουν και πολλές άλλες παρατηρήσεις, που δυστυχώς δεν μπορούν να λυθούν από πληκτρολόγιο.
 13. Δεν έχει γίνει μελέτη ψύξης θέρμανσης καθώς και μελέτη κενακ για να δείτε τι απώλειες έχετε και τι μέγεθος συστήματος θέλετε; Εφόσον όπως είπατε είναι Α και είναι νέα οικοδομη, δεν γίνεται να το συγκρίνετε με το σπίτι που μένετε τώρα
 14. Και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονέκτημα τους. Ο μηχανικός ( οχι ο έμπορος) που θα αναλάβει την μελέτη και θα μελετήσει τις ιδιαιτεροτητες του χώρου και τις ανάγκες της οικογένειάς σου, θα σου προτείνει το κατάλληλο πακέτο.
 15. Από ότι βλέπω στο προφίλ είσαι ιδιώτης και όχι επαγγελματίας. Αυτό που ζητάς είναι μη συννομο. Ότιδηποτε τοποθετείται στο σπίτι/ κτήριο και λειτουργεί ως γεννήτρια/παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες του Δεδδηε.
 16. Μήπως εννοείς net metering με μη έγχυση ενέργειας στο δίκτυο;
 17. Μην εθελοτυφλουμε.... έγιναν όργια.... Άτομα που το δικαιούνται δεν το πήραν.... Πάλι κάποιοι έξυπνοι συνάδελφοι δήλωσαν έλλειψη θέρμανση σε πολυκατοικία που έχει κεντρική, βαθμό απόδοσης λέβητα αερίου 1.23 κτλ κτλ.... Αυτοί είναι οι καλοί στα μάτια των πελατών γιατί τους έκαναν τα χατίρια και εμείς που πηγαίναμε με ότι βλέπαμε είμαστε οι άσχετοι.... Για άλλη μια φορά... βρέθηκε η τρύπα ...
 18. Θα πρέπει να βρειτε μηχανικό της εμπιστοσύνης σας που θα σας πει ακριβώς ποσά τμ χτίζετε (ποσοστό κάλυψης δόμησης κτλ κτλ). Όπως επίσης αν επιτρέπεται η χρήση την οποία θέλετε στη συγκεκριμένη περιοχή.
 19. Επειδή πολλές φόρες ο υπάλληλος του δήμου ερμηνεύει κατά το δοκούν το νόμο, η μονή λύση είναι να καταθέσεις αίτηση βεβαίωσης χρηση γης για την δραστηριότητα την οποία θες.
 20. Ο μηχανικός που σας τρέχει το πρόγραμμα θα διαβάσει το καταστατικό της πολυκατοικίας και θα σας ενημερώσει σχετικά με τους περιορισμούς.
 21. Αυτό που ζητάς δεν μπορεί να στο απαντήσει κανείς πέρα από το δεδδηε. Θα κάνεις την αίτηση και ο δεδδηε θα σου δώσει προσφορά σύνδεσης ( αν βέβαια χωράει το σύστημα). Σε αυτή τη προσφορά θα περιγράφονται όλες οι εργασίες που θα γίνουν. Υπάρχουν ανάλογα πάρκα που έχουν πάρει όρους σύνδεσης 50000 € και άλλα 150000€.
 22. Πρώτα από όλα δεν είναι παραλληλισμός αλλά τοποθέτηση εν σειρά του βασικού ρελε με τα ρελε των υποπινάκων. Κατά την γνώμη μου θα βάλεις στον βασικό πινάκα τριφασικό ρελε διαρροής 63 Α, 30mA (είπα 63 Α γιατί υποθέτω θα είναι ανάλογης τάξης και η ασφάλεια και η διατομή του καλωδίου)
 23. Όλα αυτά τα σοβαρά θέματα θα στα λύσει μηχανικος της εμπιστοσύνης σου.
 24. Εφόσον θέλεις να βάλεις μεγαλύτερη ασφάλεια, τότε και τα καλώδια πρέπει να είναι μεγαλύτερης διατομής. Επίσης μπορεί να δοκιμάσεις ασφάλεια τύπου Κ. Οποιαδήποτε εργασία και αν γίνει, πρέπει να πραγματοποιηθεί απο ηλεκτρολόγο.
 25. Περίεργο μου ακούγεται. Linkedin και kariera.gr ανεβάσατε αγγελία; Υστ: μπορεί να είναι έμμεση διαφήμιση αλλά είναι τα πιο γνωστά στην Ελλάδα ( κατά τη γνώμη μου βέβαια)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.