Μετάβαση στο περιεχόμενο

Giwrgia

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

611 profile views
  1. Είναι θέμα αλλαγής χρήσης δηλαδή? Μα δεν θέλω να αλλάξω χρήση - θα νοικιαστεί σαν αποθήκη αλλά σε εταιρεία. Ευχαριστώ πολύ!
  2. Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω. Τι άλλο θα μπορούσα να προσθέσω? Για αυτό ήρθα στο φόρουμ εδώ για να κατατοπιστώ. Έχω δει που χρησιμοποιούν τέτοιες αποθήκες εταιρείες για αποθήκευση προιόντων, που μάλιστα τις νοικιάζουν. Μου την έχουν ζητήσει ήδη, απλά χρειάζονται δικό τους μετρητή. Και σύμφωνα με τον προηγούμενο πολιτικό μηχανικό μπορεί και να πουληθεί ανεξάρτητα της μεζονέτας, αφού λέει ξεκάθαρα στην οριζόντια σύσταση ότι έχει ποσοστά στο οικόπεδο. Οπότε αν μπορεί να πουλήθει ξέχωρα γιατί δεν μπορεί και να ηλεκτροδοτηθεί? Επίσης γνωρίζω άλλους που έχουν μικρές κατασκευαστικές εταιρείες στην αποθήκη τους (υπόγειο) στην Αθήνα, και έχουν βάλει και ηλεκτρικό ρολόι τριφασικό (για να αντέξει τα μηχανήματα) και ακόμα και φυσικό αέριο. Και αυτό έγινε πέρυσι. Υπάρχει κάποιος εδώ στο φόρουμ που μπορεί να βοηθήσει παρακαλώ? Παρατήρηση V2.00 σου έγινε παρατήρηση να βάζεις τονισμό. Κάνε διόρθωση το κείμενο σου και μη γράφεις χωρίς τόνους για να μη κλειδώσει το θέμα. Δεν θα υπάρξει άλλη παρατήρηση επ αυτού. Didonis
  3. Έχω μια αποθήκη στη μεζονέτα μου που δεν επικοινωνεί με την μεζονέτα με εσωτερική σκάλα. Στην Οριζόντια Ιδιοκτησία η μεζονέτα έχει ποσοστά στο οικόπεδο, στον πίνακα χιλιοστών, αν και ανήκει σε αυτή την μεζονέτα (υπάρχουν άλλες 4 μεζονάτες με δικές τους αντίστοιχες αποθήκες στο ίδιο οικόπεδο). Έχει δηλωθεί στο κτηματολόγιο ανεξάρτητα απο τη μεζονέτα, όπως επίσης και στα τετραγωνικά δήμων. Έιμαι τωρα στη διαδικασία να βάλω μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος. Θέλω να βάλω ενα μονοφασικο στην μεζονέτα και ένα τριφασικό στην μεζονέτα για να χρησιμοποιήσω ως επαγγελματικό χώρο. Προσπαθώ εδω και ένα χρόνο, με τον ηλεκτρολόγο και τον πολιτικό μηχανικό να μου δημιουργούν προβλήματα. Κωλυσσιεργούν, δεν θέλουν να βγάλουν τα πιστοποιητικά κλπ κλπ. Η ΔΕΔΔΗΕ τώρα μου ζητά βεβαίωση από τον Δήμο και τον Πολιτικό Μηχανικό για την αποθήκη. Υπάρχει λόγος να αρνηθούν να μου δώσουν ρολόι? Όλα τα χαρτια είναι μια χαρά. Έχω και θεωρημένες άδειες για εγκατάσταση ρολογιού, συμβόλαια κλπ. Γιατί μου δημιουργούν πρόβλημα οι επαγγελματίες παρακαλώ? Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73
  4. Ο νεος ιδιοκτητης ηταν γνωστης απο την αρχη, πριν καν αγορασει το διαμερισμα του, για τις υπερβασεις. Ισως θα πρεπει να προσθεσω οτι ο παλιος ιδιοκτητης ειναι δυο προσωπα συγγενικα που μοιραζονται το κτισμα καθετα. Εκαναν συμβολαιογραφικη πραξη τα δυο συγγενικα προσωπα, συμφωνοντας οτι η χρηση του γκαραζ, της αποθηκης στο ισογειο (ημιυπαιθριος) και η αυλη θα ανηκουν κατ'αποκλειστικη χρηση στο διαμερισμα του τελευταιου οροφου. Αυτο πριν πουλησουν το διαμερισμα του πρωτου. Οταν ηρθε η αγοραπωλησια, ο νεος ιδιοκτητης συνηδειτοποιησε την πραξη αυτη και ζητησε την τροποποιηση ετσι ωστε να εχει προσβαση στην ταρατσα για τον ηλιακο του, και στην αυλη. Η τροποποιηση εξηγει πως θα γινεται η προσβαση. Με την αγωγη ουσιαστικα ζηταει χρηματα και αλλαγη της τροποποιησης που υπεγραψε αρχικα, γιατι επειδη δεν ειχε προσβαση στην αυλη ζημιωθηκε χρηματικα - δεν βλεπω πως αφου του ειχαν γνωστοποιηθει οι παραβασεις απο την αρχη και εχει υπογραψει την τροποποιηση που του εξηγει πως θα εχει προσβαση. Προσωπικα πιστευω οτι ολο αυτο ειναι προμελετημενος εκβιασμος αφου ο νεος ιδιοκτητης εχασε σημαντικο εισοδημα απο τοτε που επαψε να ειναι διαχειριστης του κτισματος (δηλ. πετρελαιο και ηλεκτρικο ρευμα - λογαριασμοι για τους οποιους δεν μπορει να δειξει αποδειξεις κλπ.). Η νομικη διοδος ειναι η καλυτερη οδος για να ξεδιαλυνει αυτη η υποθεση νομιζω. Ευχαριστω και παλι. Γ.
  5. Διαβασα με ενδιαφερον τις απαντησεις σχετικα με τις πολεοδομικες παραβασεις. εχω μια ερωτηση που ισως εχει πιο πολυ νομικη μορφη παρα πολεοδομικη - αν μπορειτε να μου υποδειξετε κατι θα ημουν ευγνωμον: Αν η πολεοδομικη παραβαση εγινε πριν το 2003, το οικοδομημα τοτε ηταν στην αποκλειστικη κατοχη ενος ιδιοκτητη. Μετα το 2003 εγινε πωληση ενος διαμερισματος απο τα τρια. Ο νεος ιδιοκτητης ελαβε γνωση των παραβασεων και μαλιστα υπογραψε σχετικη τροποποιηση οπου επιβεβαιωνοταν η αποκλειστικη χρηση των κοινοχρηστων χωρον στον παλιο ιδιοκτητη, και ξεκαθαριζοταν ο τροπος επισκεψης του νεου ιδιοκτητη σε αυτους, το οποιο και υπογραφηκε παρουσια συμβολαιογραφου. Ο νεος ιδιοκτητης μετα διαχειριζοταν το κτιριο, ως διαχειριστης πολυκατοικιας, αλλα λογω ατυπιων στην διαχειριση του ζητηθηκε η παραιτηση του. Αμεσως εκεινος υποβαλει αγωγη στον παλιο ιδιοκτητη για τις παραβασεις, αλλα οχι καταγγελια στην πολεοδομια (λαικιστη: τεκμηριωμενος εκβιασμος του παλιου ιδιοκτητη με θεμα της μεταφορας τουλαχιστον της χρησης θεσης σταθμευσης στον νεο ιδιοκτητη δωρεαν, δηλ. αλλαγη της τροποποιησης που εχει ηδη υπογραφει και απο τους δυο). Το ερωτημα μου ειναι: τιθεται θεμα συνεργιας στην διατηρηση των πολεοδομικων παραβασεων και συγκαλυψης αυτων, παρα την αγωγη? Ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.