Jump to content

msxoin

Core Members
 • Content Count

  1,271
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

68 Καλή

About msxoin

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/κός Πολεοδομίας & Χωροταξίας

Recent Profile Visitors

1,336 profile views
 1. Μήπως έχει κάποιος τα άρθρα πρασίνου και οικοδομικών σε μορφή word? Βρίσκω τα αναθεωρημένα εδώ http://www.pesede.gr/sites/default/files/upload/2017_05_19_fek_v1746_19-05-2017_ya_kanonismos_timologia.pdf αλλά δεν μπορώ με τπτ να το κάνω word. EDIT: Άκυρο. Υπάρχουν εδώ: https://www.ggde.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=964:%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%AE-2017&Itemid=326
 2. Ναι, ωραία, το γνωρίζω ότι απαιτείται η έγκριση της αρχαιολογίας. Ρωτάω όμως το εξής: Η αρχαιολογία εγκρίνει την χρήση, έτσι δεν είναι; Διότι εδώ υπάρχει η λογική "δεν εγκρίνω ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΜΟΥ", που παρεμπιπτόντως όμως με τον 4178 δεν ισχύει, γιατί πολύ απλά δεν τους "παίζει μπάλα". Άρα έαν νομιμοποιούνταν ως αυθαίτερο κτίσμα με τον 4178 θα ήταν όλα καλα και τώρα που θέλουμε να βγάλουμε άδεια 4056 υπάρχει πρόβλημα?
 3. Στην ίδια περίπτωση πήγα να πάρω έγκριση αρχαιολογίας για ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ κτηνοτροφική εγκατάσταση που βρίσκεται εντός χώνης αρχαιολογικού ελέγχου. Η απάντηση που μου δόθηκε είναι ότι επειδή η εγκατάσταση δεν κτίστηκε υπό την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας, δεν μπορεί να δοθεί σύμφωνη γνώμη. Επειδή δεν έχω συναναστραφεί ξανά με αρχαιολογία, είναι λογικό αυτό? Η έγκριση της αρχαιολογιας δεν πρέπει να αφορά την χρήση?
 4. Ρε πατε καλα? Ο έλληνας οδηγός δεν θέλει πάνω από 80. Απο εκεί και πάνω τη βλέπει Vin Diesel στο Fast and the Furious. Κάλιο γαϊδουρόδενε......
 5. Έχεις δίκιο. Θα κάνω ένταξη στον 4056 ως πρόχειρη σταυλική εγκατάσταση (κατηγορία 1). Ποιός κάνει την αίτηση; Ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής του γηπέδου?
 6. Είσαι σίγουρος ΚΑΝΑ? Αυτό σκέφτηκα αρχικά αλλά μετά διερωτήθηκα ο ενοικιαστής θα νομιμοποιησει κάτι σε ξένη ιδιοκτησία;
 7. Καλησπέρα. Έχω περίπτωση έκδοσης άδειας σταύλου με τον 4056. Ο ιδιοκτήτης του βοσκότοπου και ο κτηνοτρόφος είναι διαφορετικά πρόσωπα. Ποιός κάνει την αίτηση; Στον νόμο αναφέρεται ότι την κάνει ο φόρέας της εγκατάστασης. Θεωρώ ότι πρέπει να την κάνει ο ιδιοκτήτης και να προσκομίσει και τα σχετικά μισθωτήρια. Τα φώτα σας?
 8. Δημιουργική ασάφεια χρειάζεται. Βάλε "μη καθορισμένο" ή "Πολλοί ιδιοκτήτες". Ο ΦΕΜ είναι φόρος. Η εφορία θέλει να της τα στάζουμε. Τα υπόλοιπα δεν την απασχολούν.
 9. Κατά την άποψή μου μπορουν να ενταχθουν ως κατηγοριας 1, ετσι όπως μας τις περιγράφεις (λιθόκτιστες, με λαμαρίνα κλπ). Βέβαια παίζουν ρόλο ύψη κλπ. Ωστόσο θα σου έλεγα να συμβουλευθεις και την δνση κτηνιατρικης της περιοχής σου. Κατα την γνώμη μου, λόγω του ότι οι κατηγορίας 1 δεν απαιτούν οικοδομική άδεια, δεν απαιτούν και τακτοποίηση. Από την άλλη βεβαια, στον αναθεωρημένο νόμο (http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/kthn_egkatastaseis/fek2741_040817.pdf) αναφέρει πως "Η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται σε υφιστάμενες, κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4056/2012, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, με δυναμικότητα μεγαλύτερη από αυτή που καθορίζεται με τις αποφάσεις των οικείων Περιφερειαρχών για τη διατήρηση οικοσίτων ζώων, και είναι εγκατεστημένες, είτε εντός ορίων κατοικημένων περιοχών, είτε πλησίον αυτών και σε αποστάσεις μικρότερες από εκείνες που ορίζονται στους πίνακες 1 και 2 του Παραρτήματος του άρθρου 20 του ν. 4056/2012, όπως αυτές μπορούν να προσαρμοσθούν βάσει των διατάξεων των παραγράφων 3 και 7 του άρθρου 5 του ν. 4056/2012 για τη μείωση των ελαχίστων αποστάσεων" Οπότε τίθεται και ζήτημα χρονολογίας, αν και πουθενά δεν δηλώνεται κάτι τέτοιο από κάποιον......................................................................
 10. Σε ευχαριστώ πολύ Largy. Εξουσιοδότηση θα έβαζα κι εγώ ούτως ή άλλως αλλά αφού μου λες και υπεύθυνη δήλωση θα την βάλω κι αυτή.
 11. Για ποιό ερωτηματολόγιο μιλάμε? Άλλο θέμα: Για την νομιμοποίηση σταυλικών εγκαταστάσεων με το παράβολο των 300 €, στο σχετικό φύλλο καταγραφής επιλέγω τις σταυλικές εγκαταστάσεις. Τα άλλα πεδία του φύλλου καταγραφής (π.χ. υπερβαση δόμησης κλπ) τα αφήνω κενά? Επίσης στα βασικά στοιχεία, στην επικρατούσα χρήση τί βάζουμε? Επισης, η λήξη ισχύος του 4178 στις 23/10 αφορά και τις σταυλικές? Τέλος, τα δικαιολογητικά είναι αυτά του αρθρου 23 παρ. 13 ή βάζουμε και κάποια του άρθρου 11 ? (π.χ. εξουσιοδότηση, υπεύθυνη δήλωση κλπ.)?
 12. Αυτός γιατί την θέλει την άδεια? Για κάποιο προγραμμα επιδοτήσεων υποθετω. Εάν είναι γιαυτό, δεν υπάρχει λόγος να μπλέξει με το πολεοδομικό σκέλος του θέματος. Με τον 4056 είναι εντάξει.
 13. Καλησπέρα ΚΑΝΑ. Εάν είναι πρόχειρη κατασκευή σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλιους μπορεί. Για το εάν καλύπτεται ο περιορισμός της απόστασης παίζει ρόλο η δυναμικότητα της εγκατάστασης σε "ισοδύναμα ζώα". Δες εδώ: http://agrosimvoulos.gr/apostaseis-kthnotrofikon-egkatastaseon/ Επειδή είναι 170 μέτρα έξω από το χωριό, μπορει να έχει μέχρι και 10 ισοδύναμα ζώα (σε αιγοπρόβατα νομίζω είναι 500). Ισχύουν περιορισμοί για natura, ζώνες προστασίας αρχαιολογικών χώρων και λοιπά δαιμόνια.
 14. Ευχαριστώ πολύ. Απ'ότι φαίνεται έχουν βγει και διάφορες εγκύκλιοι στο μεταξύ. Θα μελετηθούν όλα ενδελεχώς!
 15. Παιδιά δύο ερωτήσεις: 1. Αναφέρεται στον 4056 ότι η αίτηση είναι προεκτυπωμένη και αναφέρει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Ισχύει ή είναι ακόμη μία εξαγγελία και απλά αρκεί μία απλή αίτηση? 2. Στον 4056 για εγκαταστάσεις κατηγορίας 1 αναφέρονται κάποια δικαιολογητικά. Όμως, π.χ. εδώ: http://www.hfsf.gr/files/legal/07.L4056_am6.pdf αναφέρονται πολλά περισσότερα. Γνωρίζει κάποιος τί ισχύει τελικά?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.