Jump to content

Bill22

Core Members
 • Posts

  663
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Bill22 last won the day on April 28

Bill22 had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Παντού και πουθενά
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

2,559 profile views

Bill22's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

134

Reputation

 1. ο οδηγός μπορεί να λέει αυτό, αλλά μέχρι στιγμής όλες οι Δεδδηε που έχω συνεργαστεί απαιτούν ο μετρητής του ΦΒ να τοποθετείται δίπλα στον μετρητή της παροχής.
 2. Όλα αυτά θα ήταν εύκολο αν απευθύνασταν σε ένα τεχνικό γραφείο που ασχολείται με ανακαινίσεις. Θα βγάλει τις κατάλληλες άδειες, θα σας κάνει 3D και κατόψεις και γενικά θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το σπίτι όπως το θέλετε.
 3. Επειδή έχεις κάνει ποστ για άλλο πρόβλημα, θα καλέσεις ένα έμπειρο ηλεκτρολόγο με πιστοποιημενο όργανο μέτρησης και θα σου πει αν το καλώδιο έχει πρόβλημα και εν γένει η εγκατάσταση της οικίας σας.
 4. Τι εννοείται τρέμει όταν φυσάει;;;; Από καλάμια είναι;;
 5. Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω αλλά έχεις ποσταρει σε λάθος thread. Βρες την κατηγορία τοπογραφικά. Εκεί θα σε βοηθήσουν.
 6. Εφόσον ο καταναλωτής ειναι συνδεδεμένος στην μέση τάση, τότε αυτομάτως το φβ συνδέεται στη μέση τάση. Γενικά ο δεδδηε εγκρίνει δύο τρόπους σύνδεσης του φβ στο σύστημα ( είτε με τον υπάρχοντα μετασχηματιστή είτε μέσω νέου). Δες το αντίστοιχο παράρτημα του δεδδηε που δείχνει σε σκαρίφημα τους τρόπους σύνδεσης. Επίσης στην αίτηση αναφέρεις αν θα χρησιμοποιήσεις τον υπάρχοντα μετασχηματιστή ή θα τοποθετήσεις νέο.
 7. Μου φαίνεται έχεις μπερδέψει αρκετά το ζήτημα. Στα ερωτήματα που θέτεις θα στα λύσει μηχανικός της εμπιστοσύνης σου που θα διαβάσει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και συμβόλαιο. Να σε αφήσουν να τα βάλεις στο έδαφος σε πολυκατοικία το θεωρώ αδύνατο ( αν βέβαια επιτρέπεται και αν έχεις τόσο κατάλληλο χώρο ως προς την τοποθέτηση) Για να μην μπλέξεις με αυτά τα ζητήματα που θέτεις, σου προτείνω να συμμετάσχεις σε μια ενεργειακή κοινότητα.
 8. Ο μηχανικός που έχει αναλάβει τη διαδικασία να εκδώσει την όποια άδεια απαιτείται θα σε ενημερώσει για την διαδικασία καθώς κάθε αρχαιολογία έχει τα δικά της θέλω .
 9. Σου είπε κατά λέξη έχει " διαρροή η γείωση "?? Σου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα και έφυγε χωρίς να δώσει λύση;;; Επίσης τι σου πρότεινε ; Τέλος, έκανε τεστ rcd σε κάθε τερματικη θέση;
 10. Σωστά. Λογικά είσαι νέος μηχανικός και εκδόθηκε η άδεια με ΑΔΑ.
 11. Απλώς οι νέες άδειες του ηλεκτρολόγου λαμβάνουν ΑΔΑ.
 12. H προστασία των συσκευών στηρίζεται σε αντίστοιχο σωστό διαστασιολογημένο ραγουλικο και οχι στην παροχή (είτε είναι Δεδδηε είτε είναι αυτόνομο σύστημα) Είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να λάβεις υπ' όψιν. Μέρες αυτονομίας, ταυτοχρονισμο κατανάλωσης - παραγωγής, σταθερά φορτία χειμώνα καλοκαίρι (το χειμωνα ο φωτισμός παραμείνει περισσότερες ώρες σε λειτουργια)
 13. πρώτον και σημαντικό: Η εταιρεία που κάνεις πρακτική δεν έχει κάποιον να σε καθοδηγήσει? Μου φαίνεται περίεργο να αναθέτουν σε πρακτικάριο να βγάλει μόνος του μελέτη χωρίς να δίνουν κατευθυντήριες γραμμές. Υβριδικός inverter 1 kW να μπορεί να δεχθεί συνολική ισχύς σχεδόν 3 kW δεν υπάρχει (κοιτάς τον τελικό σκοπό , οχι οτι θα συνδεθούν μόνο τα μισά τώρα). Ενδοδαπεδια την ξεχνάς. Θα πρέπει να το διαστασιολογήσεις με δυο μέρες αυτονομία, που σημαίνει μεγαλύτερες μπαταρίες. Υπάρχουν και πολλές άλλες παρατηρήσεις, που δυστυχώς δεν μπορούν να λυθούν από πληκτρολόγιο.
 14. Δεν έχει γίνει μελέτη ψύξης θέρμανσης καθώς και μελέτη κενακ για να δείτε τι απώλειες έχετε και τι μέγεθος συστήματος θέλετε; Εφόσον όπως είπατε είναι Α και είναι νέα οικοδομη, δεν γίνεται να το συγκρίνετε με το σπίτι που μένετε τώρα
 15. Και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονέκτημα τους. Ο μηχανικός ( οχι ο έμπορος) που θα αναλάβει την μελέτη και θα μελετήσει τις ιδιαιτεροτητες του χώρου και τις ανάγκες της οικογένειάς σου, θα σου προτείνει το κατάλληλο πακέτο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.