Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί»- Επιδότηση 20.000 ευρώ για ηλεκτρικά ταξί


GTnews

Recommended Posts

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης των μεταφορών η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα. Η ανανέωση του γερασμένου στόλου των αυτοκινήτων στην Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε όλα τα επίπεδα: Ι.Χ., ταξί, αστικές συγκοινωνίες. 

Συγκεκριμένα για τα ταξί ξεκινάει ένα νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα, τα «Πράσινα Ταξί», που θα είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και χρηματοδοτεί την αντικατάσταση παλαιών ρυπογόνων ταξί με αμιγώς ηλεκτρικά. Το ποσό της επιδότησης μπορεί να ξεπερνά και τις 20.000 ευρώ. 

Συγκεκριμένα, το 2021 ταξινομήθηκαν 6.967 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όταν το 2019 είχαν ταξινομηθεί μόλις 480. Το ποσοστό της αγοράς, από το 0,4% του 2019 εκτινάχθηκε σχεδόν στο 7%.

Παράλληλα, εκπονείται σχέδιο εγκατάστασης υποδομών φόρτισης στις πιάτσες ταξί, με προτεραιότητα σε αυτές που το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ το επιτρέπει χωρίς να γίνει σημαντική επαύξηση ισχύος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε. η Ελλάδα είναι η χώρα της Ε.Ε. με το μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολής στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην ηλεκτροκίνηση και στον τομέα των δημόσιων μεταφορών ο διαγωνισμός για τα πρώτα 770 από τα 1.300 νέα λεωφορεία έχει προκηρυχθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα νέα λεωφορεία θα είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, είτε αμιγώς ηλεκτρικά, είτε υβριδικά και CNG και όταν βγουν στους δρόμους για κυκλοφορία, η Αθήνα θα είναι η ευρωπαϊκή πόλη με τη μεγαλύτερη αναλογία ηλεκτρικών λεωφορείων.
 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.