Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προδιαγραφές χώρου για UPS


nikpap5

Recommended Posts

Δεν γνωρίζω καμία πρόβλεψη νόμου (πέρα από την βασική οδηγία 73/23 EEC με όλες τις προσθήκες και αλλαγές του) σχετικά με προδιαγραφές χώρου για UPS, ακόμη και αν είναι αρκετά μεγάλο π.χ. 60 kVA . Για τι ισχύ ενδιαφέρεσαι;

 

 

Το πρόβλημα είναι οι μπαταρίες. Παρότι οι κανούργιες μπαταρίες (τύπου Gel) δεν απελευθερώνουν (πολύ) υδρογόνο, ο καλός αερισμός και η διατήρηση θερμοκρασίας εντός ορίων π.χ. 10 - 30 deg C, είναι απαραίτητος. Επίσης να προβλεφθεί το πώς θα κουβαλιούνται οι νέες μπαταρίες και πώς θα απομακρύνονται οι παλιές (όχι σκαλιά)

 

Στην περίπτωση που έχεις ανοιχτού τύπου μπαταρίες (δηλαδή από αυτές που συμπληρώνουμε υγρά) τότε είναι δυνατόν να σχηματισθεί εκρηκτική ατμόσφαιρα. Οπότε θα πρέπει να τηρήσεις τις προβλέψεις της οδηγίας 94/9/ΕC ATEX Guidelines. Αλλά θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις κλειστού τύπου μπαταρίες, οπωσδήποτε, και καλό αερισμό.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δίκιο. Η οδηγία 73/23 EEC έχει τροποποιηθεί πολλές φορές και τελικά έχει αντικατασταθεί από την 2006/95

 

Βλέπε και http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2008:221:0001:0090:EL:PDF

 

Βλέπε σελίδα C 221/81 . Αναφέρονται δύο πρότυπα, τα οποία δυστυχώς δεν έχω.

 

EN 62040-1-1:2003

Συστήματα αδιάλειπτηςπαροχήςισχύος (UPS) Μέρος1-1: Γενικέςαπαιτήσειςκαι απαιτήσειςασφαλείαςγια UPS που χρησιμοποιούνται σε περιοχέςπρόσβασηςχειριστών

 

(IEC 62040-1-1:2002)

 

 

 

EN 62040-1-2:2003

Συστήματα αδιάλειπτηςπαροχήςισχύος(UPS) Μέρος1-2: Γενικές απαιτήσεις και απαιτήσειςασφαλείαςγια UPS που χρησιμοποιούνται σε περιοχέςαπαγορευμένηςπρόσβασης(IEC 62040-1-2:2002)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

καλημέρα σας. ως συναδελφος ηλεκτρολογος εχω καποιες απορίες. αυτο τον καιρο γραφω την πτχιακή μου εργασία με θεμα ηλεκτρολογικες εφαρμογες σε νοσοκομειακο περιβαλλον μετα απο πολυ καιρο ψαξίματος βρήκα στο φορουμ το λινκ που περιελάμβανε ολες τις προδιαγραφες των κρισιμων χωρων ενος νοσοκομείου. αυτο ομολογώ μου ελυσε τα χερια:smile:

 

τωρα σε ενα επομενο κεφαλαιο θελω να βρω κατι που αφορά την εγκατάσταση ups. δηλ. τις προδιαγραφές καλωδίων, μπαταριων κτλ. ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.