Μετάβαση στο περιεχόμενο

Eπιλογή αντλίας θερμότητας


Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλημερα σας. μεχρι τωρα ειχα ψυκτικο μηχάνημα DAIKIN με fun coils για ψύξη και καυστήρα πετρελαίου για την θέρμανση . Επειδή το  ψυκτικο μηχάνημα θελει αλλαγή συμπιεστή , νομιζω πως συμφερει να βάλω αντλία θερμότητας. Το διαμέρισμα  βρίσκεται στο Κερατσίνι και είναι 169 m2 σε τρία επίπεδα.  Θα ήθελα την γνώμη σας ως ειδικοί τι να επιλέψω ? Μονοφασική ή τριφασική ? πια θα με συνέφερε απο άποψη κατανάλωσης.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα, για μιά τέτοια εγκατάσταση, που μπορούν να απαντηθούν μόνο από μηχανολόγο, που ασχολείται με το θέμα και που πρέπει να έρθει επί τόπου για έλεγχο και διάφορους υπολογισμούς (μελέτη απωλειών και έλεγχο - μελέτη δικτύου θέρμανσης - ψύξης).

Σε κάθε περίπτωση μία τριφασική Α.Θ. είναι προτιμητέα (και ίσως μονόδρομος για το απαιτούμενο μέγεθος), χωρίς όμως καμμία διαφορά σε κατανάλωση μεταξύ μονοφασικής και τριφασικής.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Η τριφασική είναι καλύτερη και δε βγάζει προβλήματα. Θα βάλεις κ έναν επιτηρητή τάσης. 

Θα το δουλεύεις με φαν κοιλ , δοχείο διαστολής κ δοχείο buffer για να ζεσταίνει το νερό στο μπαφερ κ μετά να το στέλνει στο δίκτυο έτσι θα έχει πολύ μικρή κατανάλωση κ ίσως χρειαστείς κ έξτρα κυκλοφορητή. Lg έμαθα κάνει πολύ εύκολα πλακέτες. Θα πρότεινα Mitsubishi η Daikin ότι πληρώνεις παίρνεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.