Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στοιχεία για γρίλιες εξαερισμού


gkr

Recommended Posts

3,5 εναλλαγές την ώρα ???

...

 

από ΤΟΤΕΕ2425/86 και πίνακα 2.4 επιλέγω 3 - 6 εναλλαγές την ώρα (το πιο κοντινό στη χρήση κτίριο που έχει είναι συνεργεία).

και στις πολοεδομίες από όσο γνωρίζω 3 - 4 εναλλαγές ζητάνε για τέτοια χρήση.

Ποια η διαφωνία συνάδελφε? για τεκμηρίωσε

Link to comment
Share on other sites

αν πρόσεξες στον πίνακα που έδωσες, όλες οι εγκαταστάσεις που αναφέρει είναι για χαμηλής όχλησης, που σημαίνει ότι θέλουμε μικρές ταχύτητες και μικρές παροχές (έχεις επιλέξει σχεδόν το ελάχιστο). Επιπροσθέτως όλες αυτές θα χρειαστούν κλιματισμό για να αντιμετωπίσουν το φορτίο του φρέσκου αέρα.

Στην περίπτωσή σου, μιλάμε για αποθήκη, οπότε βρίσκεσε σε μια πιο έυκολη κατάσταση ως προς τον κλιματισμό και την όχληση από την κίνηση του αέρα ανανέωσης γι αυτό και στην αρχή σου έδωσα κάποια στοιχεία (dBA, m/s κλπ) ώστε να μειώσεις το μέγεθος του στομίου (να μην έχεις μεγάλο άνοιγμα).

Ως προς τις εναλλαγές από την πείρα μου για αποθήκες επιλέγουμε τουλάχιστον 8-10 /h που και αυτό δεν είναι δεσμευτικό διότι δεν γνωρίζω την χρήση της αποθήκης σου.

 

Εν κατακλείδι, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι δεσμευτικό και η καλύτερη απόφαση είναι η δική σου, άλλωστε εσύ θα είσαι υπεύθυνος για το έργο και εσύ θα πάρεις και τις απολαβές (καλές-κακές):)

Link to comment
Share on other sites

fraafr, από την μια αναρωτιέσαι αν με 3,5 εναλλαγές θα αερίσουμε αποθήκη ή υπνοδωμάτιο, και από την άλλη λες ότι από την πείρα σου επιλέγεις τουλάχιστον 8 έως 10 εναλλαγές (χωρίς φυσικά να είναι δεσμευτικό αυτό). Κάτι δεν καταλαβαίνω καλά΄.

 

Δεν έχω πρόσβαση στην ΤΟΤΕΕ, τώρα, αλλά νομίζω ότι ήδη οι 3 εναλλαγές την ώρα για συνήθη αποθήκη είναι πολλές. Δεν αποκλείεται ο gkr να χρειάζεται όντως τις 3.5 εναλλαγές την ώρα, αλλά ποιά είναι η συνήθης τιμή για τις εναλλαγές αέρα για συνήθη αποθήκη ; (όχι τρόφιμα, όχι χρώματα, όχι έυφλεκτα).

Link to comment
Share on other sites

ίσως η διατύπωση δεν ήταν σωστή

για μένα οι 3,5 εναλλαγές είναι λίγες για αποθήκη (γι αυτό και η αναφορά μου γι το υπνοδωμάτιο)

στον συγκεκριμένο πίνακα αναφέρετε το συνεργείο με ελάχιστους ρύπους.

Δεν ξέρω τι αποθήκη έχει ο συνάδελφος, (χρήση, προϊόντα κλπ.) αλλά φαντάζομαι ότι υπάρχει συχνή μετακίνηση ατόμων (καπνιζόντων) ίσως οχήματα, αναθυμιάσεις και μυρωδιές από τα προϊόντα κλπ. με αποτέλεσμα να υπολογίσω άλλα.

Επίσης ανέφερα ότι ο πίνακας περιγράφει χώρους που στην ουσία δεν πρέπει να νιώθουμε την κίνηση του αέρα, ενοχλητικός και με διαφορετική θερμοκρασία, επομένως γιατί να τον χρησιμοποιήσω για μια αποθήκη που θα έχει μεγαλύτερο ύψος και δεν θα έχω προβλήματα ακουστικά και κίνησης ??

Κάνουμε κάποιες προτάσεις σύμφωνα με την εμπειρία μας, αλλά εάν δεν γνωρίζω τα στοιχεία της αποθήκης δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι έχω και δίκιο.

Πιστεύω ότι τουλάχιστον έγινα κατανοητός ως προς τον τρόπο σκέψης μου...

Link to comment
Share on other sites

Προτιμάτε ξένα προϊόντα γιατί σίγουρα έχουν κάνει μετρήσεις σε πιστοποιημένα εργαστήρια και όχι όπως την ελλάδα που αντιγράφουν ακόμα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. trox.de schako.de emco.de και πολλές άλλες εταιρείες οι οποίες είναι 100% αξιόπιστες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.