Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΡΟΚΗΠΙΟ


Recommended Posts

Γεια σας,

Παρακαλώ θα ήθελα την άποψη σας για το παρακάτω πρόβλημα.

1.Έχω ισόγεια οικία  (προ του 1983) , η οποία ευρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό , συντελεστής δόμησης 0,80.

2.Στον παραδοσιακό οικισμό όπου ευρίσκεται η οικία μου , υφίσταται από είκοσι τετραετίας , ακύρωτη πράξη εφαρμογής.

3. Το ρυμοτομικό βάρος της οικίας μου είναι το 50% της αυλής και κάπου 10 τμ οικήματος ( και εδώ εστιάζω το πρόβλημα ) που είναι η πρόσοψη της οικίας. Πρόσοψη οικίας και αυλή είναι παραχωρημένα με συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης για κοινόχρηστη χρήση ( δημιουργία δρόμου).

4.Θέλησα να χτίσω επάνω από το σπίτι και μετέβην στην εδώ πολεοδομία , απ όπου έλαβα την εξής απάντηση. 1.Πρέπει να γκρεμίσεις τον μαντρότοιχο. 2.Πρέπει να γκρεμίσεις την πρόσοψη του σπιτιού σου.(δηλαδή να κατεδαφίσω το σπίτι μου για να χτίσω από επάνω ) 3. Δικαίωμα για χτίσιμο έχεις τέσσερα  μέτρα ΠΙΣΩ από την ρυμοτομική γραμμή που έχει τεθεί στη πρόσοψη της οικίας μου.Δηλαδή  μου αφήνει το μεγαλύτερο μέρος  της ταράτσας ως προκήπιο  και περιορίζεται κατά πολύ ο χώρος οικοδομής ορόφου.

5.Είμαι στα δικαστήρια προκειμένω να φύγει η ρυμοτομική γραμμή επάνω από την πρόσοψη του σπιτιού.

6. Το ερώτημα μου είναι: Στη περίπτωση που δικαιωθώ και φύγει η ρυμοτομική γραμμή από επάνω από την πρόσοψη του σπιτιού, θα έχω το δικαίωμα να χτίσω ακριβώς από πάνω από την υφιστάμενη οικία και το προκήπιο να μεταφερθεί εμπρός (δηλαδή  εκτός του σπιτιού και μέσα στην αυλή).

7.Σας στέλνω και ένα σχεδιάγραμμα για καλύτερη κατανόηση του θέματος. (α. Το έντονο κόκκινο που σαν τρίγωνο είναι η ρυμοτομούμενη πρόσοψη της οικίας. 2. Η λεπτή κόκκινη γραμμή περιβάλει το ρυμοτομούμενο  τμήμα της αυλής.)

Παρακαλώ για την άποψη σας.

 

 

ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.