Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια προσθήκης σοφίτας σε τακτοποιημένο κτίριο σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο με κάθετη και διανομή


Recommended Posts

Καλημέρα.

Έχω περίπτωση μονοκατοικίας σε εξ' αδιαιρέτου οικόπεδο εντός σχεδίου για το οποίο υπάρχει (αντιγράφω από τον τίτλο συμβολαίου του 1998) "σύσταση οριζοντίου και καθέτου ιδιοκτησίας και διανομή αυτοτελών χώρων συγκροτήματος κατοικιών μεταξύ των οικοπεδούχων διατηρούμενης της συνιδιοκτησίας του οικοπέδου".

Το συνολικό οικόπεδο άνηκε σε 3 αδέρφια εξ'μαδιαιρέτου, τα οποία με το παραπάνω συμβόλαιο ανέθεσαν σε εργολάβο να κατασκευάσει συγκρότημα 6 κατοικιών, με τον ίδιο να κρατά τις 3 και τις άλλες 3 να πηγαίνουν στους οικοπεδούχους. Συστήθηκαν μάλιστα 2 κάθετες ιδιοκτησίες, μια για το συγκρότημα των 3 μεζονετών των οικοπεδούχων και μια για τις 3 του εργολάβου και έγινε διανομή για κάθε μεζονέτα με το αντίστοιχο τμήμα οικοπέδου αποκλειστικής χρήσης της.

Η μεζονέτα που μας ενδιαφέρει χρήζει τακτοποίησης καθώς έχει κλειστούς ημιυπαίθριους. Το ερώτημα είναι αν μετά την τακτοποίηση μπορώ να βγάλω άδεια για κατασκευή σοφίτας που δε θα μετράει στο Σ.Δ. (επιφάνεια μικρότερη του 1/2 του υποκείμενου ορόφου και μέγιστο ύψος κάτω από 2,20 μ) χωρίς να με ενδιαφέρει τι γίνεται με τις υπόλοιπες μεζονέτες (οι οποίες έχουν και αυτές κλειστούς Η.Χ. μη τακτοποιημένους). Αυτή τη στιγμή υπάρχει η απόληξη κλιμακοστασίου με μια μικρή ταράτσα και 2 πλαϊνές κεκλιμένες επιφάνειες στέγης εκατέρωθεν της ταράτσας, οπότε θα κατασκευαστεί μια προσθήκη στέγης πάνω από την ταράτσα. 

Ουσιαστικά η δικιά μας βρίσκεται στην ίδια κάθετη με τις άλλες 2 των οικοπεδούχων και υπάρχει και η  διανομή αυτοτελών χώρων. Μας ενδιαφέρει για την έκδοση νέας άδειας δόμησης αν είναι τακτοποιημένες οι άλλες 2 μεζονέτες, με δεδομένο μάλιστα ότι δε θα αυξηθεί η δόμηση από την νέα άδεια;

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.