Jump to content

nik kats

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About nik kats

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Καμία απάντηση κάποιος για το χαρτόσημο μελέτης 0,2% και ΟΓΑ επί αυτού 20%; Ρώτησα σε εφορία και τράπεζα αττικής, δεν γνωρίζουν κάτι τέτοιο
 2. Είναι ειδική περίπτωση. Η σύζυγος του εργολάβου είναι συμβολαιογράφος και συνέταξε μια συμβολαιογραφική πράξη που του παραχωρεί όπως λέει αυτή τη θέση στάθμευσης. (ο εργολάβος έχει κρατήσει και ένα διαμέρισμα για αυτόν). Βρήκα τον αρχιτέκτονα που έκανε τη μελέτη και επίβλεψη της κατασκευής του συγκροτήματος και μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο που να φαίνεται εκεί θέση στάθμευσης. Το συγκρότημα έχει 6 κτίρια, το καθένα από αυτά έχει δική του κάτοψη ισογείου. Είναι δυνατό ο συμβολαιογράφος να κάνει ότι του καπνίσει, χωρίς να φαίνεται στην οικοδομική άδεια; Και τι μπορείς να κάνεις σε αυ
 3. Καλημέρα, ξέρει κάποιος αν μπορεί να γίνει συμβολαιογραφική πράξη για μία θέση Parking, χωρίς αυτή η θέση Parking να υπάρχει στην Οικοδομική Άδεια? Δηλαδή η κάτοψη που υπάρχει στο Συμβόλαιο να μην συμφωνεί με αυτή της Ο.Α.? Υπόψην ότι η εν λόγω θέση δεν βρίσκεται στην πιλοτή ή στο υπόγειο αλλά στον κοινόχρηστο χώρο συγκροτήματος κατοικιών.
 4. Περίπτωση αυθαιρέτου χωρίς οικοδομική άδεια, προ του 83 η κατασκευή. Έστω δικαίωμα δόμησης 200 τμ, έχουν χτιστεί 90 τμ (χωρίς άδεια). Ο ιδιοκτήτης θέλει να μπει στο 4014 (το πρόστιμο βγαίνει πολύ χαμηλό) Μπορεί να κάνει στη συνέχεια προσθήκη για τα υπόλοιπα 110 τμ (με άδεια εννοείται) ?
 5. Το παράβολο για την περίπτωση που υπάγεσαι στην νομιμοποίηση με άρθρο 22 του ΓΟΚ θα υπολογίζεται σύμφωνα με το Ν.4014 (δηλ. 500 € για αυθαίρετες επιφάνειες< 50 τ.μ., 1000 € για 50-100 τ.μ. κ.ο.κ.) ή ισχύει μια στάνταρ τιμή?
 6. Για περίπτωση υπέρβασης αδείας με προσθήκη (δόμηση ταράτσας πέραν του δώματος, μέσα όμως στον επιτρεπόμενο Σ.Δ.) του 1988 τι από τα 2 είναι προτιμότερο να γίνει? Νομιμοποίηση με άρθρο 22 του ΓΟΚ. Δηλ. πληρωμή παραβόλου 1000 ευρώ με το Ν.4014 (γλιτώνεις έτσι τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης) κ έκδοση άδειας (σαν προσθήκη) μέσα σε 3 χρόνια. Σε αυτήν την περίπτωση απαιτούνται όλες οι μελέτες της προσθήκης (+ ΚΕΝΑΚ) και (το βασικότερο) ΙΚΑ? (Υπόψην ότι αμοιβές πολ. μηχανικού δεν θα πληρωθούν, είναι ιδιόκτητο το κτίσμα) Υπαγωγή στο Ν.4014, σαν αυθαίρετο. Εφόσον είμαι μέσα στην επιτρεπόμεν
 7. Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω master, οπότε έχω κάποιες ώρες με πλήρη προσόντα (σαν εργαστηριακός) και κάποιες με ελλιπή (δεν έχει συνάφεια το master). Από το ΤΣΜΕΔΕ μου είπαν ότι εφόσον είμαι πάνω από το όριο στο σύνολο των αποδοχών, δεν πληρώνω τπτ εγώ. Από το ΤΕΙ μου είπαν το εξής κουφό, ότι δεν μπορούν να προσθέσουν τις αποδοχές με πλήρη με τις αποδοχές με ελλιπή, γιατί είναι ξεχωριστές μισθοδοσίες, και έτσι αφού δεν είμαι πάνω από το όριο δεν μου κρατάνε ΤΣΜΕΔΕ. Εγώ αν πάω τις καταστάσεις μισθοδοσίας στο ΤΣΜΕΔΕ και αποδείξω ότι έχω αποδοχές πάνω από το όριο, τότε αυτοί θα ζητήσουν τ
 8. Καλημέρα, είμαι πολιτικός μηχνικός και εργάζομαι με σύμβαση ορισμένου χρόνου σαν ωρομίσθιος εκπαιδευτικός σε ΤΕΙ. Από το ΤΣΜΕΔΕ ενημερώθηκα ότι για τους μήνες που το σύνολο των μικτών αποδοχών μου είναι πάνω από 693,35 ευρώ θεωρούμαι μισθωτός και ως εκ τούτου δεν πληρώνω εγώ το ΤΣΜΕΔΕ που αντιστοιχεί σε αυτούς τους μήνες αλλά το πληρώνει το ΤΕΙ. Γνωρίζει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει, το ΤΕΙ πληρώνει μόνο τις εργοδοτικές εισφορές και εγώ πληρώνω τις κρατήσεις ασφαλισμένου ή τα πληρώνει όλα το ΤΕΙ?
 9. Καλό μηνα σε ολους! Εχω μια τροποποιηση αδειας όσον αφορα 1.την κατασκευή πισινας και 2. την προσθηκη ενος βοηθητικου χωρου στην υπαρχουσα μονοκατοικια Για την μεν πισινα εκανα αναλυτικο προυπολογισμο, για τη δε προσθηκη συμβατικο. Στον υπολογισμο του ΕΚΚΟ μου βγαζει το προγραμμα (civiltech) μονο για τον συμβατικό. Ξερει κανεις αν απαιτειται ΕΚΚΟ και για τον αναλυτικο? Και αν ναι, πως γινεται αυτο? Ευχαριστώ Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
 10. Οντως, κατέβασα την έκδοση των 64bit ενω το σύστημά μου είναι 32bit. Κατεβάζω την έκδοση των 32 και δοκιμάζω Ευχαριστώ!
 11. το μήνυμα που βγάζει είναι το εξής: "you cannot install this product on the current operating system"
 12. Καλησπερα! Εχω την αυθεντική έκδοση του Autocad 2009, αλλα δεν μπορω να την εγκαταστήσω στο pc μου, που εχει vista. Εχει καποιος υποψη του?
 13. Καλησπερα σε ολους! Στο αρθρο του Κτιριοδομικού για τις κλίμακες αναφερει οτι πρεπει το ελαχιστο πλατος ειναι 1.20, πλην της εξαιρεσης κτιριου κατω των 3 οροφων. Στη συνεχεια παρατιθεται ο πινακας με τους 3 τυπους κλιμακων. Αναφερεται κατοπιν οτι π.χ. για κτιρια γραφειων οι κλιμακες επιτρεπεται να ειναι τυπου Ι,ΙΙ. Ο τυπος ΙΙ εχει πλατος 0.90 π. Οποτε σε κτιριο γραφειων, τι πλατος σκαλας επιτρεπεται να χρησιμοποιηθει; 0.90 η 1.20;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.