Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαίτηση ή μη παθητικής πυροπροστασίας


Armarix

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω μιλιά περίπτωση ενός ξενοδοχείου που ανακαινίζεται. Αυτό αρχικά χτίστηκε γύρω στο 1900 ως ελαιοτριβείο. Το 1988 αλλάζει η χρήση του σε ξενοδοχείο (ημ/νια αίτησης της άδειας Φλεβάρης του 88 - πριν την έναρξη ισχύος του ΠΔ88). Τώρα βγαίνει καινουρια οικοδομική άδεια για εσωτερικές διαρρυθμίσεις για να ανεβει αστέρια. Γνώμη μου είναι ότι αρχικά πάει με τα υφιστάμενα προ του ΠΔ-88. Αρα με την πυροσβεστική διάταξη για κατοικίες. Αυτό τώρα εκτός από τα δωμάτια,έχει κουζίνα (με υγραέριο) μια -δυο αποθήκες, ένα εστιατοριο και 2 γραφεία.

Γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται παθητική, και ότι κάνω μόνο ενεργητική για την κουζίνα, και κάνω και μια τεχνική έκθεση για το υπόλοιπο που να λέω τι μέσα θα τοποθετηθούν (ίσως βάλω και πυρανιχνευτες σε κάθε δωμάτιο, χειροκίνητο σύστημα αναγγελίας πυρκαγιάς και απλό υδροδοτικο που θέλει το καινούριο το ΠΔ). Συμφωνείτε;

Επίσης το εστιατόριο θα το αντιμετωπίζατε ξεχωριστά; Ως συνάθροιση κοινού με την πυροσβεστική διάταξη; Ή θα υπολογίσατε πλυθησμό (με βάση το ΠΔ -18 πλέον φαντάζομαι) και θα τον προσθετατε στον πλυθησμό του ξενοδοχείου;

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Armarix said:

Γνώμη μου είναι ότι αρχικά πάει με τα υφιστάμενα προ του ΠΔ-88. Αρα με την πυροσβεστική διάταξη για κατοικίες.

Δεν το γνωρίζω. Εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι τα υφιστάμενα ξενοδοχεία προ της 17/3/88 (ψάξε καλά τις άδειες) εξετάζονται από τα άρθρα 16 - 22 του Π.Δ. 71/88 ΚΕΦ Β΄ ΦΕΚ Α32. Εκεί λύνεται, ανάλογα με τον θεωρητικό πληθυσμό, και το θέμα των εστιατορίων* τους.

*Νομίζω ότι αν ο Θ.Π. του εστιατορίου υφιστάμενου ξενοδοχείου προ της 17/3/88 είναι>50 πας με Πυροσβεστική Διάταξη 3/2015 (ΦΕΚ Β΄ 20)

Edited by Konstantinos IB
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Βοήθησες πολύ!

Κωνσταντίνε, αν έχεις λίγο χρόνο ακόμα, για τον υπολογισμό του θεωρητικού πληθυσμού μετράει το καθαρό εμβαδό ή και οι τοίχοι μαζί;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Κανένας κόπος, χαίρομαι που βοηθάω. 

Στα Προεδρικά Διατάγματα ξεκαθαρίζεται ανά περίπτωση. Αλλού σου λέει "μικτό εμβαδό", αλλού "καθαρό εμβαδό", αλλού "εμβαδό δαπέδου", κλπ. Είναι έννοιες που χρειάζονται...αρχιτεκτονική συνεκτίμηση.:rolleyes: Καλύτερα θα σου έλυνε την απορία ένας Α.Μ. ή ένας Π.Μ.

Στα υφιστάμενα που με το ζόρι βρίσκεις στέλεχος αδείας, τυχερός θα είσαι αν βρεις κατόψεις, και μελετώνται με Πυροσβεστικές Διατάξεις μόνο ως προς την ενεργητική, αν δεν είναι σαφώς ορισμένος σε αυτές ο τύπος του εμβαδού, η Πυροσβεστική κάνει αποδεκτό ότι έχεις στα χέρια σου. Αν π.χ υπάρχει μισθωτήριο που αναφέρει το μικτό υπολογίζεις με το μικτό. Αν υπάρχουν κατόψεις που αναγράφονται οι διαστάσεις του καθαρού υπολογίζεις με το καθαρό. 

Edited by Konstantinos IB
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Χρειάζομαι την βοήθειά σας για να κάνω γνωστοποίηση σε ένα Κέντρο Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών (ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο.) για ακίνητο που η αρχική του άδεια είναι το 1978 . Στα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση της διαδικασία θα πρέπει να κών μελέτη παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας.

Μιλώντας με την πυροσβεστική μου είπανε ότι θα πρέπει να μπω στο e-adeies και να επιλέξω την διαδικασία για την Αρχειοθέτηση Μελέτης (ενεργητικής) πυροπροστασίας. Στα δικαιολογητικά που θα ανεβάσω θα είναι μόνο μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας; Αν έχω καταλάβει σωστά στα ακίνητα που η Ο.Α. είναι προ του 87 δεν κάνουμε μελέτη παθητικής πυροπροστασία.

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.