Μετάβαση στο περιεχόμενο

πρόβλημα με ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ


ilektrNikos

Recommended Posts

Καλημέρα. Έχω ένα πρόβλημα γραφειοκρατικο με ΔΕΔΔΗΕ (κυρίως) αλλά και ΔΕΗ. Η ιστορία ξεκινάει 16 μήνες πίσω αρχές Ιουνίου του 2021. Εκανα αιτήσεις και συμπλήρωσα όλα τα πιστοποιητικά που μου ζητήθηκαν για να βάλω ένα εργοταξιακο σε μια διώροφη οικοδομή. Η ΔΕΔΔΗΕ ήρθε σε πολύ λίγο χρόνο και εγκατέστησε καλώδιο από την κολώνα της και καβούκι, αλλά όχι μετρητή. Μου είπαν ότι πρέπει να επιλέξω παροχο για να μπει και ο μετρητής και να ρευματοδοτηθει. Επιλέξα ΔΕΗ. Ο μετρητής δεν μπήκε ποτέ αλλά εγώ ολοκλήρωσα τις εργασίες στην οικοδομή και τελικά πήρα και όλες τις απαραίτητες σφραγίδες από πολεοδομία, ΕΦΚΑ , δήμο κλπ για να βάλω οικιακό ρεύμα. Με καλεί λοιπόν ο ΔΕΔΔΗΕ και μου λέει πως για το ένα ρολόι που ζητάω, είναι όλα εντάξει (έχω επιλέξει παροχο) αλλά για το άλλο ρολόι (το εργοταξιακο το οποίο ζήτησα να γίνει οικιακό για ρευματοδοτηθει και ο άλλος οροφος) δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί φαίνεται εργοταξιακο και πρέπει ή να ακυρωθεί η αίτηση εργοταξιακου ή να γίνει μετατροπή σε οικιακό. Όμως δε μπορεί να το κάνει η ΔΕΔΔΗΕ αυτό, μου είπαν, πρέπει να το κάνει ο παροχος. Μιλάω με τον παροχο (ΔΕΗ) και μου λένε πως δεν μπορούν να το κάνουν αυτοί, πρέπει να το κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ. Αυτό το μπαλάκι έχει πάει και έρθει 5 τουλάχιστον φορές (χωρίς να υπολογίσω τα άπειρα αιτήματα επικοινωνίας που έχω κάνει εδώ και 16 μηνες). Χτες μίλησα πάλι με ΔΕΗ και μου είπαν πως πρέπει να ολοκληρωθεί το πρώτο αίτημα (δηλ. το εργοταξιακο) έστω και για μια μέρα και μετά να το γυρίσουμε σε οικιακό. Πως θα το ολοκληρώσω ομως αφού η οικοδομή έκλεισε? Πως θα βάλει ένα μετρητή η ΔΕΔΔΗΕ αφού η αίτηση μου αναφέρει δύο μετρητές (και μου λένε ότι πρέπει να μπουν μαζι)? Παρακαλώ οποίος μπορεί να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων. Είμαστε οικογενειακά απελπισμένοι. Προσπαθώ 2.5 χρόνια τώρα να μετακόμισω και πάντα είχα κάτι να περιμένω από μηχανικούς πολεοδομία κλπ. Τώρα έχω πέσει σε λουπα η οποία από όσο μου λένε δε θα λυθεί ΠΟΤΕ και θα έχω ένα σπίτι παντελώς άχρηστο (το οποίο με καταστρέφει οικονομικά) 

Κάθε ιδέα και βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Γενικές πληροφορίες εδώ

https://deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/arxiki-sundesi/monimopoiisi-ergotaksiakis-paroxis/

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω κάπου γίνεται λάθος.  Ποιος το κάνει το λάθος δεν ξέρω.... θα βρεις κάποιον μηχανικός που θα σου εξηγήσει τα βήματα και θα αναλάβει να φέρει εις πέρας αυτή την υπόθεση.

Edited by Bill22
Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, Bill22 said:

Γενικές πληροφορίες εδώ

https://deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/arxiki-sundesi/monimopoiisi-ergotaksiakis-paroxis/

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω κάπου γίνεται λάθος.  Ποιος το κάνει το λάθος δεν ξέρω.... θα βρεις κάποιον μηχανικός σου θα σου εξηγήσει τα βήματα και θα αναλάβει να φέρει εις πέρας αυτή την υπόθεση.

Δε μπορώ να απογοητευτώ περισσότερο. Ο μηχανικός μου λέει πως δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει και πως δεν είναι κομμάτι του αφού είναι στο ΔΕΔΔΗΕ πλέον και πως πρεπει να βρουν λυση αυτοι (αλλα δυστυχώς δε με βοηθανε αφου και οι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ ακόμα, λενε πως δεν ξερουν τι μπορουν να κανουν). Όπως είπα και πριν, έχουν ένα ανολοκλήρωτο εργοταξιακο (σε ένα χαρτί) και δεν μπορούν να το κάνουν οικιακο αν δεν ολοκληρωθεί. Ενώ όταν πλήρωνα για την προσθήκη δεύτερου μετρητη και τη μετατροπή κλπ δε μου είπε κανένας τίποτα. Πήγαιναν όλα καλά. Ευχαριστώ πάντως 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ilektrNikos said:

). Όπως είπα και πριν, έχουν ένα ανολοκλήρωτο εργοταξιακο (σε ένα χαρτί) και δεν μπορούν να το κάνουν οικιακο αν δεν ολοκληρωθεί.

Βεβαιωση ταπ,  κλεισιμο οικοδομικής άδειας ....;;;

Κάτι δεν μου κολλάει προσωπικά...

Πάρτε το φάκελο σας και να πάτε σε ένα δεύτερο μηχανικο που να ασχολείται με αυτά 

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει να κάνει με τον μηχανικό. Ρώτησα και άλλους δύο μηχανικούς και μου είπαν τα ίδια. Από την πολεοδομία και τον δημο έχω κλείσει. Μίλησα ξανά με ΔΕΔΔΗΕ και μου είπαν πως πρέπει ο παροχος να αλλάξει το εργοταξιακο σε οικιακό. Τόσο απλά. 

Αν υποθέσουμε ότι ζητάω εργοταξιακο σε μια κατασκευή και μέχρι να έρθει το ρεύμα, εγώ έχω τελειώσει τις εργασίες χρησιμοποιώντας γεννήτρια, τι γίνεται? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.