Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ups και 3φ Μετασχηματιστής


el_goofy

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Θέλω να αγοράσω ups τριφασικής εισόδου-μονοφασικής εξόδου στα 80kva .

Επειδή το κόστος με βάση τις προσφορές που πήρα είναι μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο (πρόκειται για δημόσιο έργο) αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω 3φ->3φ ups και να συνδέσω ένα μετασχηματιστή τριφασικής εισόδου μονοφασικής εξόδου. Μπορεί να "περπατήσει" κάτι τέτοιο; Ποια είναι η γνώμη σας;

Link to comment
Share on other sites

Μετασχηματιστές με τριφασική είσοδο και μονοφασική έξοδο δεν έχω ακούσει ποτέ (ας με διορθώσει κάποιος εμπειρότερος), υπάρχει μετασχηματιστής με τριφασική είσοδο και διφασική έξοδο (μετασχηματιστής scott).

Γιατί ένα τόσο μεγάλο φορτίο θες να το συνδέσεις μονοφασικά και τι φορτίο είναι, είναι μόνο μια κατανάλωση και συνδέεται μόνο μονοφασικά;

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για ένα ups τεχνικών παροχών για οπτικοακουστικά(δεν πρόκειται για δική μου επιλογή, έτσι απαιτείται από το τεύχος των τεχν. προδιαγραφών- μιλάμε για δημόσιο έργο). Έχεις πολύ δίκιο σε αυτό που λες κι εμένα με προβληματίζει αλλά... Τώρα αναφορικά με το Μ/Σ, απ'ό,τι γνωρίζω υπάρχει, δεν ξέρω όμως πώς λειτουργεί το σύστημα! Μάλλον πρέπει να ξεσκονίσω τις "Μηχανές" από τη σχολή...!

Link to comment
Share on other sites

Έστω αφού οι προδιαγραφές ζητούν UPS με μονοφασική έξοδο στα 80kVA και εσύ βάλεις τριφασικό και μετασχηματιστή στην έξοδο, πάλι δεν θα είσαι εκτός προδιαγραφών; Δηλαδή το UPS με τριφασική έξοδο συν το μετασχηματιστή 80kVA είναι φθηνότερο από ένα UPS με μονοφασική έξοδο;

Αφού το πρόβλημα σου είναι πραγματικά οικονομικό γιατί δεν ζητάς προσφορές από φθηνότερες μάρκες UPS, να μην αρχίσω να κάνω διαφήμιση ή δυσφήμιση όπως το βλέπει κανείς.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει UPS με τριφασική είσοδο, μονοφασική έξοδο στα 80 kVA ?!?! Εγώ ήξερα ότι τα UPS 3Φ/1Φ φτάνουν το πολύ μέχρι 15-20 kVA. Αποκλείεται η πιθανότατα να υπάρχει εκ παραδρομής λάθος στις προδιαγραφές ???

 

80 kVA μονοφασικό φορτίο πολύ παράξενο μου ακούγεται.

Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι και απαντάω μόνη μου -μετά από από κουβέντα με το μελετητή βέβαια!( και οπωσδήποτε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας)..

Οι τεχνικές παροχές για οπτικοακουστικά θέλουν μονοφασικό..και ναι.. στα 80kva είναι το ups 3φ->1φ, είναι σωστή η προδιαγραφή, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειτα για θέατρο με αυξημένες απαιτήσεις σε οπτ/κα. 'Οπως με ενημέρωσαν έχει εφαρμοστεί και σε άλλα έργα. Όσο για τη συνδεσμολογία 3φασικού ups και 3φ->1φ Μ/Σ , μπορεί και αυτή να εφαρμοστεί , αλλά όπως σωστά επισήμενε παραπάνω ένας συνάδελφος, με βγάζει εκτός προδιαγραφών!

Link to comment
Share on other sites

Σε πολλά έργα προδιαγράφονται!

 

Πρόσεχε μόνο στο καλώδιο της παροχής του UPS. Όταν περάσει σε μηχανικό bypass το μηχάνημα, θα πρέπει να μπορεί να παραλλάβει όλο το φορτίο που τροφοδοτείται από UPS σε μία φάση....

 

Μην έχει υπολογιστεί εκ παραδρομής ως 3φ κατανάλωση.... :(

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.