Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισχύς οικοδομικής άδειας του 1993 με φ.ο. μόνο


Stonewar

Recommended Posts

Καλησπέρα στο φόρουμ,

θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την ισχύ οικοδομικής άδειας που εκδόθηκε τον 1ο του 1993 και της οποίας οι μελέτες μηχανικού και ο έλεγχος της πολεοδομίας έγιναν σύμφωνα με το ΠΔ 3/8-9-83 ΦΕΚ 394Δ.

Η άδεια δεν έχει αναθεωρηθεί ποτέ μέχρι σήμερα ενώ έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός είχε ολοκληρωθεί πριν το 2011 χωρίς να έχουν γίνει αυθαιρεσίες.

Είναι σε ισχύ η άδεια ή όχι; αν όχι, τι πρέπει να γίνει ώστε να ολοκληρωθεί νόμιμα η οικοδομή;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Edited by Stonewar
Διόρθωση χρόνου κατασκευή φο
Link to comment
Share on other sites

Η άδεια δεν είναι σε ισχύ. Θα πρέπει να εκδοθεί νέα άδεια αποπεράτωσης, με τους ισχύοντες σήμερα κανονισμούς (ΚΕΝΑΚ, κλπ).

Θα πρέπει πρώτα να ελεγχθεί η κατάσταση του φ.ο. για φθορές. Επίσης, εάν έχει ενσωματωθεί μόνωση στο φ.ο. θα πρέπει, πριν τα επιχρίσματα, να καθαριστεί προσεκτικά για να φύγει η επιφανειακή παιπάλη

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η συγκεκριμένη άδεια αποπεράτωσης που προτείνεις θα πρέπει να είναι άδεια του άρθρου 36 του ν.4495/2017 ή θα υπάγεται σε κάποιο είδος αναθεώρησης του άρθρου 42 του ίδιου νόμου;

Το ρωτάω αυτό γιατί πρόκειται για κτίσμα σε αγροτεμάχιο εντός ζώνης οικισμού που χτίζει κατά παρέκκλιση και ο χρόνος πιέζει.

Επίσης, αν θελήσω να προσθέσω επιπλέον τετραγωνικά μέτρα στο υπάρχον κτίσμα προκειμένου να φτιάξω μια μεγαλύτερη ενιαία κατοικία τι οικοδομική άδεια πρέπει να βγει σε αυτή τη περίπτωση;

Link to comment
Share on other sites

Υπαγεται στο άρθρο 36

Η άδεια θα αφορά σε προσθήκη και αποπεράτωση υπάρχοντος 

Για περισσότερες (και ουσιαστικότερες) λεπτομέρειες, στο μηχανικό σου

Link to comment
Share on other sites

Συνεπώς εάν θέλω να κάνω προσθήκη πρέπει να τρέξω για την άδεια άμεσα.

Μια διευκρίνιση όμως χρειάζομαι tetris και αν θες απαντάς - κατανοώ πως απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα δίνονται υπό άλλες προϋποθέσεις και σε ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες σε κάθε περίπτωση.

Εάν χάσω τη προθεσμία της 9ης Δεκεμβρίου για έκδοση άδεια προσθήκης ή/και αποπεράτωσης, μπορεί μετά να αποπερατωθεί μόνο το υφιστάμενο κτίσμα με κάποιο νόμιμο τρόπο;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.