akis2691990 Δημοσιεύτηκε November 15, 2022 at 11:25 μμ Δημοσιεύτηκε November 15, 2022 at 11:25 μμ Καλησπέρα, Έχω την εξής απορία. Εχω εγκαταστήσει μια αντλια θερμοτητας για δροσισμο και θέρμανση με ενδοδαπεδια και ΖΝΧ Ο υδραυλικός έβαλε στο buffer μόνο την επιστροφή από το σύστημα της ενδιδαπεδιας και από το δοχείο του ΖΝΧ. Η προσαγωγή γίνεται στην ενδοπεδια αμέσως μετά την τριοδη χώρις κυκλοφορητή και χώρις να περνάει από το buffer . Θα ήθελα την άποψη σας αν αυτό είναι σωστό . Να αναφέρω ότι το διαμέρισμα είναι πολύ μικρό, γύρω στα 50 τμ . Αυτό που έχω παρατηρήσει επειδή φέτος το λειτουργώ πρώτη φορά είναι ότι αν βάλω το νερό στους 30 στο κολλεκτερ τα θερμομετρα δείχνουν 25 και φυσικά καθώς κλείνει ο συμπιεστης και πέφτει η θερμοκρασία πέφτει αντίστοιχα και του κολλεκτερ
Marios Leventopoulos Δημοσιεύτηκε November 16, 2022 at 09:26 μμ Δημοσιεύτηκε November 16, 2022 at 09:26 μμ Γεια χαρά, Δεν έχω απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα σου, αλλά ίσως σε βοηθήσει να δεις πως σχεδίασε ο υδραυλικός μου παρόμοια εγκατάσταση με αντλία για ενδοδαπέδια/θέρμανση και fancoils/ψύξη. Μπορείς να δεις ότι υπάρχει 100lt buffer.
vgeorg1 Δημοσιεύτηκε November 20, 2022 at 09:47 πμ Δημοσιεύτηκε November 20, 2022 at 09:47 πμ (edited) On 16/11/2022 at 1:25 ΠΜ, akis2691990 said: Καλησπέρα, Έχω την εξής απορία Ο υδραυλικός έβαλε στο buffer μόνο την επιστροφή από το σύστημα της ενδιδαπεδιας και από το δοχείο του ΖΝΧ. Η προσαγωγή γίνεται στην ενδοπεδια αμέσως μετά την τριοδη χώρις κυκλοφορητή και χώρις να περνάει από το buffer . Αυτό που έχω παρατηρήσει επειδή φέτος το λειτουργώ πρώτη φορά είναι ότι αν βάλω το νερό στους 30 στο κολλεκτερ τα θερμομετρα δείχνουν 25 και φυσικά καθώς κλείνει ο συμπιεστης και πέφτει η θερμοκρασία πέφτει αντίστοιχα και του κολλεκτερ Η απάντηση είναι απλή. Επειδή στο buffer πέφτει και η επιστροφή του ζνχ δεν θέλει να μπλέξει το καλοκαίρι την ανάμιξη κρύου νερού (δροσισμός) και ζεστού (ζνχ). Η πσρατήρησή σου σχετικά με τα κολλεκτερ δεν μου λέει κάτι. Η ερώτηση είναι ζεσταίνεσαι ή όχι; Edited November 20, 2022 at 09:48 πμ by vgeorg1 2
mechpanos Δημοσιεύτηκε January 28, 2023 at 10:30 πμ Δημοσιεύτηκε January 28, 2023 at 10:30 πμ Καλά έκανε. Το buffer στην ουσία δεν σου το έβαλε για buffer αλλά για να γεμίσει νερό το δίκτυο και να πιάσει την ελάχιστη ποσότητα ώστε να μην βγάζει η αντλία. Έτσι η αντλία δίνει κατευθείαν στις καταναλώσεις και δουλεύει καλύτερα σαν inverter.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα