Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαιρετο κτισμα


ΧΑΡΗΣ1966

Recommended Posts

(Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis)

Θα ήθελα να σας ρωτήσω άν ξερετε υπάρχει δυνατότητα κάποιος αυθάρετα να κατασκευάσει αυθάρετι κτίσμα με σιδηροκατασκευή ? και εάν ναι σε τι ενέργειες πρέπει να προβεί κάποιος για τη μη υλοπιήση του θεληματός του. Ο λόγος είναι ότι ο ορισμός του κακού γείτονα θέλει να κατασκευάσει κτηριο στην ταράτσα του με σιδηροκατασκευή. Πρίν λίγες ημέρες προσπάθησε με πάνελ τον οποίον μετά από καταγγελία το γκρέμισε μόνος του. Τώρα έχει ξεκινήσει νέον αγώνα με σιδηροκατασκευή Ο τρόπος αντίδρασης ποιος πρέπει να είναι ? δεδομένου ότι δεν του έχει εγκριθεί άδεια ακόμη ίσως ....

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

41 λεπτά πριν, ΧΑΡΗΣ1966 said:

... άν ξερετε υπάρχει δυνατότητα κάποιος αυθάρετα να κατασκευάσει αυθάρετι κτίσμα με σιδηροκατασκευή ?...

όπως εσύ το περιγράφεις οφείλει να βγάλει Άδεια Δόμησης με όλες τις αναγκαίες μελέτες (Αρχιτεκτονικά, Στατικά, Μηχανολογικά κλπ)

Αν δεν το κάνει και το κατασκευάσει άνευ Άδειας, όταν τον πιάσουν το πρόστιμο θα είναι μεγάλο.

Αν θες να κάνεις καταγγελία μπορείς και μόνος σου αλλά αν το κάνεις με Μηχανικό της δικής σου εμπιστοσύνης θα είναι πιο καλό για εσένα. Ειδικά αν θα πρέπει να τσεκάρει και αν έχεις και εσυ αυθαιρεσίες διότι κατά μεγάλη πιθανότητα θα ελεγχθείς.

 

Γενικά όμως για δικαστικές διαμάχες γειτόνων ή άλλα σχετικά δεν έχουμε επιθυμία να εμπλακούμε ούτε να κάνουμε συμβουλευτική πως ο ένας θα κάνει καταγγελίες σε άλλον.   Επίσης μπορείς να μιλήσεις και με τον Δικηγόρο σου.

Αν δεν υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που θέλεις να προσθέσεις να θεωρήσουμε το θέμα ότι έχει ολοκληρωθεί

Link to comment
Share on other sites

Στην πολεοδομία σε ερωτησή μου δεν έχει εγκριθεί άδεια βεβαίως έχει ζητήσει για επισκευή στεγης και σοφίτας που δεν υπάρχουν Εγώ δεν εμπλέκομαι στο υπάρχον κτίσμα αλλά έναν ανθρωπο που επι 4 χρόνια σε βρίζει κλείνει δρόμους εκβιάζει γείτονες αξίζει ηθικά να καταλάβει ότι δεν είναι μόνος του Φυσίκά με πειράζει το όλο θέμα δεν έχω ιδέα με αυτά ακόμη και αν με ρωτήσετε δώστε την άδεια του σπιτιού σας δεν θα ξερω να ψαξω, απογοητεύομαι και απο τον ευατό μου με το όλο θέμα όμως ...... Σας ευχαριστώ για την απαντησή σας. Μια τελευταία ερώτηση η έκδοση αδείας ποσο διαρκεί για να βγεί?

Link to comment
Share on other sites

28 λεπτά πριν, ΧΑΡΗΣ1966 said:

.... Μια τελευταία ερώτηση η έκδοση αδείας ποσο διαρκεί για να βγεί?

Δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση ούτε στατιστικά...

Από μερικές βδομάδες αν τα έχει όλα έτοιμα μέχρι αρκετούς μήνες....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.