Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ηλεκτρονική τιμολόγηση κατά την εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων και κάθε κατηγορίας δαπανών


Engineer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε, η Υπ. Α.Π.: οικ. 172388 ΕΞ 2022/ 24.11.2022 Εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία παρέχονται οδηγίες αναφορικά με τη διαχείριση των Ηλεκτρονικών Τιμολογίων, που λαμβάνουν ήδη οι φορείς του Δημοσίου Τομέα από τους οικονομικούς φορείς, κατά την εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων ανεξαρτήτου αξίας, καθώς και σε αυτά που εκδίδονται για κάθε κατηγορία δαπάνης των αναθετουσών αρχών και αναθετόντων φορέων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 145-154 του Ν. 4601/2019 για την ηλεκτρονική τιμολόγηση, μετά την τροποποίησή τους με τα άρθρα 158-160 του Ν.4972/2022, και υπενθυμίζονται οι ιστότοποι στους οποίους μπορούν να δουν οι φορείς αναλυτικές Οδηγίες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο χρόνος έναρξης της υποχρέωσης των οικονομικών φορέων, για έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων προς τους Φορείς του Δημοσίου Τομέα, το πεδίο εφαρμογής, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, θα καθοριστεί με την έκδοση κοινής υπουργικής Απόφασης, όπως προβλέπεται με την προσθήκη 3ης παραγράφου στο άρθρο 154 του Νόμου 4601/2019. (Πηγή: https://www.anavathmisi.gr/ηλεκτρονική-τιμολόγηση-κατά-την-εκτέ/)

Επιπλέον, τονίζεται ότι προκειμένου να γίνεται άμεση και έγκυρη δρομολόγηση των τιμολογίων που αφορούν στην κάθε Αναθέτουσα Αρχή, είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση του «Μητρώου Αναθετουσών Αρχών για το Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο» της ΓΓΠΣΔΔ. Η κάθε αλλαγή των στοιχείων μιας Αναθέτουσας Αρχής θα πρέπει να γνωστοποιείται άμεσα με αποστολή e-mail στο [email protected], ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣΔΔ για το ηλεκτρονικό τιμολόγιο.

Υπενθυμίζεται ότι αναλυτικές οδηγίες με αναφορά στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, για την διαχείριση των ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων έχουν δοθεί με την αριθ. οικ.42465ΕΞ2022/30-3-2022 εγκύκλιό μας (ΑΔΑ:6ΠΠΨΗ-4Ω1) και παρακαλούμε για την τήρησή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα σας και των εποπτευόμενων από εσάς Φορέων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, σε περίπτωση που διαπιστωθούν αποκλίσεις στην τήρηση της ορθής διαδικασίας, θα ενημερώνουν την αρμόδια ΓΔΟΥ και θα υποστηρίζουν τους φορείς για την ορθή εφαρμογή της διαδικασίας.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και στην διαδρομή «https://www.gsis.gr/e-invoice», έχει αναρτηθεί το σύνολο του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην ηλεκτρονική τιμολόγηση στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων καθώς και εγχειρίδια οδηγιών και κατάλογος συχνών ερωτήσεων.

Υπουργείο Οικ. ΑΠ οικ.172388-ΕΞ-2022-24.11.2022 Παροχή οδηγιών για ηλεκτρονική τιμολόγηση.pdf


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.