Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδειο δοχείο αδρανείας με αντλία θερμότητας


antonis122

Recommended Posts

Γεια σας,

έχουμε μια νέα εγκατάσταση με αντλία θερμότητας συνδεδεμένη σε δοχείο αδρανείας, το οποίο συνδέεται με δοχείο διαστολής και κύκλωμα σωμάτων καλοριφέρ και φαν κοιλ. Για περίπου 2 μήνες λειτουργεί ικανοποιητικά.

Η πίεση στο δοχείο είναι ρυθμισμένη στο 1.6 bar (κρύο νερό) και η βρύση από όπου παίρνει ο αυτόματος πληρωτής κλειστή. Ο εγκαταστάτης με συμβούλεψε ανά μερικές εβδομάδες να ελέγχω την πίεση και αν έχει πέσει κάτω από το 1.6 να ανοίγω τη βρύση να γεμίσει και μετά να την κλείνω. 

Προχτές το μανόμετρο έδειχνε κοντά στο 0 και γύρω από τη βαλβίδα ασφαλείας του δοχείου αδρανείας σημάδια από πιτσιλισμένο νερό (συνημμένη φωτογραφία). Το είδα κατά τύχη, επειδή έτυχε να είμαι εκεί, οπότε δεν ξέρω αν θα δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα αν δούλευα το σύστημα.

Δύο ερωτήσεις:

1. Τι μπορεί να προκαλέσει το άδειασμα του δοχείου αδρανείας; Συμβαίνει ή πρέπει να το ερευνήσω περεταίρω;

2. Η βρύση του αυτόματου πληρωτή πρέπει όντως να παραμένει κλειστή εκτός και αν δω κάποιο πρόβλημα και πάω να την ανοίξω μόνο μέχρι να γεμίσει πάλι το δοχείο;

Ευχαριστώ πολύ!

PXL_20221230_134444871.MP.jpg

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς υπήρξε διαρροή από το εξαεριστικό πάνω από το ΔΑ.

Αφού βεβαιωθούμε με υδραυλική δοκιμή, σε πίεση μεγαλύτερη της κανονικής, ότι το δίκτυο δεν έχει ούτε την παραμικρή διαρροή, ρυθμίζουμε με τον αυτόματο την κανονική πίεση λειτουργίας και αφήνουμε ανοικτή τη βάνα.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει πάντα σε τακτά διαστήματα να ελέγχουμε το δίκτυο καθώς όλα κάποτε είναι πιθανό να πάθουν βλάβη.

Πρέπει να υπάρχουν και σωστοί αυτοματισμοί που ειδοποιούν - σταματούν τη λειτουργία όταν υπάρχει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.