Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή από αποθήκη σε κατοικία


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Πολύ πιθανό να υπάρχει κάποιο αντίστοιχο topic αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι, οπότε συγχωρήστε με αν έχει ερωτηθεί ξανά στο παρελθόν.

Για να μπω στο ψητό λοιπόν, έχω 2 αποθήκες στο ημιυπόγειο της πολυκατοικίας που μένω, ακριβώς κάτω από το διαμέρισμά μου, και θα ήθελα να τις μετατρέψω σε κατοικήσιμες. Η κάθε αποθήκη είναι περίπου από 15τμ. και θα ήθελα επιπλέον να τις ενώσω μεταξύ τους γκρεμίζοντας κομμάτι του ενδιάμεσου τοίχου για να τοποθετηθεί πόρτα. Επιπλέον εργασίες που θα ήθελα να γίνουν είναι εγκατάσταση κουζίνας, μπάνιου, και ηλεκτρολογικών μιας και δεν υπάρχει τίποτα.

Οι απορίες που έχω είναι:

1. Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για ένα τέτοιο εγχείρημα;

2. Μπορείτε μήπως να με παραπέμψετε σε κανονισμούς που σχετίζονται με τα παραπάνω ώστε να τα διαβάσω από μόνος μου πριν επικοινωνήσω με κάποιον μηχανικό;

3. Μπορεί κάποιος να μου κάνει ένα rough estimation του κόστους της αδειοδότησης που χρειάζεται;

Όπως καταλαβαίνετε από τις ερωτήσεις μου, ακόμα βρίσκομαι σε πολύ αρχικό στάδιο του σκεπτικού γύρω από το εγχείρημα οπότε οποιαδήποτε απάντηση που μπορεί να με κατατοπίσει είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολύ :)

Link to comment
Share on other sites

12 λεπτά πριν, Alexandros Gisis said:

... ακόμα βρίσκομαι σε πολύ αρχικό στάδιο του σκεπτικού γύρω από το εγχείρημα ...

μείνε στο αρχικό στάδιο εάν οι υπόγειες αποθήκες δεν έχουν μετρήσει στον Συντελεστή Δόμησης στην Άδεια που έχεις. (90% δεν έχουν μετρήσει). Αν δεν έχει μετρήσει κι αν (λογικά) δεν έχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης το όλο κτήριο κι αν ακόμα έχει υπόλοιπο συντελεστή συμφωνήσει το 100% των συνιδιοκτητών να κάνει σε εσένα δώρο τον συντελεστη αυτό.

Αν ισχύει το άνω ότι κάνεις θα είναι και πολεοδομική αυθαιρεσία και θα το πληρώσεις ακριβά

Ενδεχόμενα και ιδιοκτησιακό δικαίωμα υπέρβασης και θα έχεις σημαντικά προβλήματα με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες της πολ/κιας.... διότι πέραν των άλλων θα έχεις λίγοτερα χιλιοστά ως αποθήκη σήμερα ενώ αν ήταν σπίτι περισσότερα ,... άρα και περισσότερη συμμετοχή στις κοινόχρηστες δαπάνες.

 

Αν το "σκεπτικό σου" το είχες υλοποιήσει πριν τον Ιούνιο του 2011 θα μπορούσες να το "τακτοποιήσεις".

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.