Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα χρηματοδοτήσει με 311 εκατ. δολλάρια τέσσερα κράτη της Αφρικής για έργα ΑΠΕ


Engineer

Recommended Posts

Η Παγκόσμια Τράπεζα υπέγραψε συμφωνία με τέσσερα κράτη της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής αξίας 311 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τα κεφάλαια θα χρηματοδοτήσουν περίπου 106 μεγαβάτ (MW) δυναμικότητας παραγωγής ηλιακής ενέργειας με μπαταρίες ενέργειας και συστήματα αποθήκευσης και 41 MW επέκταση της υδροηλεκτρικής ισχύος.

Οι χώρες είναι η Σιέρα Λεόνε, η Λιβερία, το Τόγκο και το Τσαντ. Τα κονδύλια θα στηρίξουν παρεμβάσεις διανομής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε Julius Maada Bio, ο οποίος προήδρευσε στην τελετή υπογραφής την Τετάρτη, είπε ότι η συμφωνία ήταν η αρχή μιας επανάστασης στον ενεργειακό εφοδιασμό και την πρόσβαση στις αντίστοιχες χώρες.

Η Δυτική Αφρική και η Κεντρική Αφρική έχουν ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ηλεκτροδότησης σε συνδυασμό με μερικά από τα υψηλότερα κόστη ηλεκτρικής ενέργειας στην Υποσαχάρια Αφρική. Το κόστος ενέργειας έχει αυξηθεί περαιτέρω λόγω των επιπτώσεων της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται.

Το Power Pool της Δυτικής Αφρικής, μια περιφερειακή προσέγγιση για τη βελτίωση της ηλεκτρικής ενέργειας στην υποπεριοχή, θα λάβει επίσης κάποια κεφάλαια που εγκρίθηκαν τον Δεκέμβριο στο πλαίσιο ενός νέου Περιφερειακού Έργου Επείγουσας Παρέμβασης Ηλιακής Ενέργειας της Παγκόσμιας Τράπεζας.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.