Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιστορικό Κέντρο Αθηνών, ΕΕΔΜΚ αλλαγή χρήσης, Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Έχω έναν πελάτη που θέλει να αγοράσει ένα κτήριο με 4 ορόφους ειδική χρήση/3 γραφεία+1 κατάστημα και 1 όροφο/κατοικία. Θέλει να το μετατρέψει σε κατοικία όλο. Το τοπογραφικό της υδομ μου έδωσε χαρτί που αναφέρει γενική κατοικία

''εμπίπτει εντός του ιστορικού κέντρου ( ΦΔΚ 567 Γ’ / 79 και 411 Γ’ / 89 )''

Η αλλαγή χρήσης θα γίνει με ΕΕΔΜΚ για αλλαγη χρήσης & εσωτερικές διαρυθμίσεις (ιζ), δεν πρόκειται να πειραχθεί απολύτως τίποτα εξωτερικά, εκτός από βάψιμο αν επιτρέπεται.

Η ερώτηση είναι: Για να αλλάξω εσωτερικά μια οριζόντια ιδιοκτησία, διαμέρισμα/όροφο/ακίνητο, με αλλαγή χρήσης ή μη, απαιτείται έγκριση από το Αρχιτεκτονικό συμβούλιο; Αν ναι, ξέρει κανείς διεύθυνση και τηλέφωνα επικοινωνίας. Το βάψιμο εξωτερικά στο ίδιο χρώμα απαιτεί έγκριση επίσης; Το κτήριο είναι του 1962 και προφανώς δεν είναι ιστορικό.

Ευχαριστώ οποιονδήποτε μπορεί να με διαφωτίσει!

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω να σου πω πολλά, ειδικά για τις άδειες και τις διαδικασίες δεν είμαι πολύ φίλος με τις διαδικασίες, όσον αφορά όμως την άδεια για έξω αν θέλει, πιστεύω ότι ναι! Θα χρειαστείς σκαλωσιές, άρα θα χρειαστείς άδεια, άδεια μικρής κλίμακας, συνήθως για τις συνηθισμένες περιπτώσεις μια τέτοια θέλεις, τώρα εδώ έχεις ιστορικό κέντρο οπότε τι εγκρίσεις θα χρειαστείς από αλλού δεν μπορώ να το ξέρω. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Βρήκα στο άρθρο 7 1α του 4495/17 ότι εάν δεν επιφέρουν τροποποιήσεις στις όψεις, δεν χρειάζεται. Όμως για νομιμοποιησεις 4495/17, για την ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΞΩΣΤΩΝ χρειάζεται; Καταλαβαίνω να υπάρχει εξωτερική κατασκευή και να θέλει έγκριση, αλλά αν δεν έχει πραγματοποιηθεί κατά την Ο.Α.;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.