Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΕΑ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ


κωστας072

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και συγνώμη αν ανοίγω καινούριο θέμα ενώ ίσως υπάρχει, αλλά στον γρήγορο έλεγχο που έκανα στο forum  δεν βρήκα κάτι ανάλογο. Εχω περίπτωση πελάτη που θέλει να κάνει ΗΤΚ για να πουλήσει το διαμέρισμά του. Ο συγκεκριμένος είναι απο αυτούς που παίρνουν διαμερίσματα και μετά απο μερικούς μήνες τα πουλάνε (δεν είναι Έλληνας). Όπως καταλαβαίνεται έχει πολλά διαμερίσματα και γενικά δεν ασχολείται καθόλου με τα χαρτιά, τα δικαιολογητικά και με λίγα λόγια δεν ξέρει τι έχει και που τα έχει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνει διάφορα. Σε αυτήν την περίπτωση έχει χάσει το ενεργειακό πιστοποιητικό το οποίο έχει εκδοθεί το 2016 επομένως είναι ακόμα σε ισχύ, βρίσκω αριθμό πρωτοκόλλου και ηλεκτρονικό κωδικό από το συμβόλαιο. Πώς θα βρω το ίδιο το πιστοποιητικό; Ο πελάτης είναι απο το Ισραηλ, τα κάνει όλα μεσω πληρεξούσιου δικηγόρου, μεσιτικου κτλ και δεν υπάρχει περίπτωση να μπεί στη διαδικασία εμπλοκής με το Ελληνικό δημόσιο του τύπου κάνε αίτηση για απώλεια εκεί και μετά από κανενα μηνά στην καλύτερη περίπτωση θα σας στείλουμε ενα αντίγραφο κτλ. Ξέρει κανείς αν γίνει αίτηση στο ΥΠΕΝ λόγω απώλειας του ενεργειακού αν υπάρχει περίπτωση να το πάρουμε σχετικά γρήγορα; Υποθέτω ότι εφόσον υπάρχει ήδη παρόλο που δεν μπορούμε να το βρούμε δεν μπορούμε να εκδώσουμε καινούριο, σωστά; Ο πελάτης θέλει να τελειώσει γρήγορα η διαδικασία οπότε δεν τον ενδιαφέρει αν θα πληρώσει ξανά πιστοποιητικό ενώ υπάρχει άλλο ήδη. Απλά δεν γνωρίζω αν είναι νόμιμο να γίνει κάτι τέτοιο, φαντάζομαι πως οχι.

Link to comment
Share on other sites

Θα πας στον συμβολαιογράφο που έχει κάνει το συμβόλαιο που έχεις και θα πάρεις αντίγραφο....

Αν ο νέος συμβολαιογράφος θέλει για κάποιο (μη απαραίτητο) λόγο πρωτότυπο ΠΕΑ τότε  επικοινωνείς με τον μηχανικό που το εξέδωσε και σου βγάζει...

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.