Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοκρατία και τεχνολογία


erling

Recommended Posts

Γιατί βρε φίλε δεν δέχεσαι κριτική από Έλληνες για το θέμα του κόστους; Επειδή εδώ γίνεται το "έλα να δεις" δεν μπορούμε να κριτικάρουμε το Εγγλέζικο σύστημα όπου πληρώνουν το βασιλιά τους; Δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

γιατί όπως πληρώνουν φόρους οι άγγλοι για πολλά, πληρώνουν και για έναν θεσμό που πχ εδώ και 55 χρόνια τους βοηθάει σε χίλια πράγματα.

 

ξέρουν οι άνθρωποι γιατί την πληρώνουν.

 

Εμείς εδώ δεν μιλάμε που κάθε χρόνο χάνονται μερικά δισεκατομμύρια ευρώ που δεν ξέρει κανείς που πάνε και μας πειράζει αν είχε γυρίσει ο Κοκός και τον πληρώναμε ένα εκατομμυριο τον χρόνο? Δηλαδή ένσταση για το θεσμό, ναι. Για την βλακεία του ανθρώπου ναι. Για το ότι είχαμε πριν και μας κατέστρεψαν δυο φορές αποδεδειγμένα, ναι. Αλλά το κόστος?

 

Δεν λέω οτι πρέπει να τον πληρώσουμε, αλλά είναι αστείο να το συζητάμε. Τα 5 καινούργια κλειστά νοσοκομεία που υπάρχουν και σαπίζουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα θα μας κοστίσουν όσο 10 βασιλιάδες να πηγαινοέρχονται στο Μονακό κάθε μήνα.

 

Συγκριτικά το λέω.

Link to comment
Share on other sites

πειρατία από τους Ισπανούς και τοκογλυφία παρέα με Ολλανδούς. Καλά κάναν. Είδαμε και εμάς από το 1830 τι καλά που πάμε.

 

Ζω για να δω τη στιγμή που Βουλγαρία και Ρουμανία θα μας έχουν περάσει σε όλα. Πιστεύω θα το προλάβω.

Link to comment
Share on other sites

Θα ξαναπώ για άλλη μια φορά ότι δεν κάνω σύγκριση. Το κόστος όμως είναι για μένα άλλη μια αρνητική παράμετρος της βασιλείας. Ειδικά όταν βλέπω απ' τις στατιστικές ότι η Αγγλία είναι η ανεπτυγμένη οικονομικά χώρα της ΕΕ με τους περισσότερους φτωχούς. Έχουν όμως βασιλιά!

Link to comment
Share on other sites

H φτώχεια στην Αγγλία δεν έχει να κάνει με την μοναρχία. Εχει να κάνει με την κοινωνία, το τραπεζικό σύστημα, την βιιομηχανική πορεία της χώρας κτλ. Αν και είμαι κατά των βασιλέων, καθότι Έλλην, ελεύθερος και δημοκρατικός, μου φαίνεται πως φθηνότερα την βγάζουν οι Άγγλοι με την μοναρχία. Λέτε πως αν συγκεντρώσουμε όλες τις συντάξεις που παίρνουν οι βουλευτές μας, να μην κάνουμε έναν μονάρχη;;;

 

Πάντως, στην Αγγλία υπάρχουν πολύ πιό πλούσιοι από την Ελισάβετ (βλ.τους σέριδες Paul McCartney, Elton John κα).

Link to comment
Share on other sites

το αν οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλουσιοι πλουσιοτεροι, αν η μίζα δεν παραπέμπει σε αυτοκίνητο αλλά αλλού, δεν έχει να κάνει με το πολιτευμα...έχει να κάνει με το κοινωνικό σύστημα και τους υπηρέτες που στρατεύει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.