Μετάβαση στο περιεχόμενο

κουρακλέ (cour-anglaise) για αερισμός λεβητοστασίου αερίου > 50kw επιτρέπεται?


tzitzikas

Recommended Posts

καλησπέρα!. Κουρακλέ (cour-anglaise) για αερισμός λεβητοστασίου αερίου > 50kw σε κεντρική θέρμανση επιτρέπεται?

Ο κανονισμός αερίου Υ.Α. Δ3/Α/οικ. 6598/2012 (ΦΕΚ 976/Β` 28.3.2012) επιτρέπει ανοίγματα αερισμού και αεραγωγούς, δεν βλέπω αναφορά σε κουρακλέ.

Στον Kτιριοδομικό δεν είδα κάτι επίσης ξεκάθαρο. Γράφει:

<< Για τον αερισμό λεβητοστασίου πρέπει να υπάρχουν δύο ανοίγματα επικοινωνίας με το ύπαιθρο, κατ'ευθείαν ή μέσω σηράγγων: το ένα για την προσαγωγή του αέρα (αερισμός) και το άλλο για την απαγωγή του αέρα (εξαερισμός). Το άνοιγμα προσαγωγής του αέρα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο δάπεδο του λεβητοστασίου>>

Σήραγγα δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί και το κουρακλέ ή εννοεί μόνο αεραγωγούς που επιτρέπει (με προϋποθέσεις σε μήκος-καμπύλες) ο Κανονισμός Αερίου.

Πιθανόν να θεωρείται και έμμεσος αερισμός όπως το βλέπω εγώ οπότε έτσι δεν είναι αποδεκτός για λεβητοστάσια όπου η ισχύς είναι μεγαλύτερη απο 50kw.

Επίσης στην περίπτωση αυτή ο καπναγωγός διέρχεται εκτός απο το λεβητοστάσιο και απο άλλο χώρο του υπογείου. απο όσο ξέρω αν δεν είναι εντός στεγανής και πυράντοχης κατασκευής και με θυρίδα πυράντοχη-στεγανή προσβασιμότητας στις συνδέσεις των εξαρτημάτων του δεν επιτρέπεται αυτο, σωστά?

Τι πιστεύετε?

Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.