Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τιμές των αεραγωγών εξαερισμού - κλιματισμού - θέρμανσης


ageshore

Recommended Posts

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πόσο περίπου κοστίζουν οι μεταλλικοί αεραγωγοί κλιματισμού - θέρμανσης - εξαερισμού που έχουν σαν βάση τον χάλυβα και πως πάει η τιμή τους? Παεί με το τ.μ.? Με το κιλό?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ageshore,

συνήθως, με το κιλό(δεν έχω ακούσει μέχρι στιγμής άλλο τρόπο υπολογισμού) πληρώνεις. Αεραγωγός από γαλβανισμένη λαμαρίνα, υλικό και εργασία τοποθέτησης, περίπου 2 ευρώ.

Μόνωση δε θα έχουν ;

Link to comment
Share on other sites

el_goofy απο όσο ξέρω οι αεραγωγοί εξαερισμού δεν χρειάζονται μόνωση, μόνο οι θέρμανσης - ψύξης. όσον αφορά αυτούς τους τελευταίους θα έχουν σαν μόνωση πάπλωμα βαμβακιού ή φελλοπολτό ή freenen ή άλλο αφρώδες ελαστικό υλικό. Ξέρουμε περιπού πόσο πάει η τιμή με την μόνωση? Μήπως υπάρχει κάποιος τιμοκατάλογος που μπορείς να μου παραθέσεις?

 

βασικα κανω μια εργασια για αεραγωγους ορθογωνικους και κυκλικης διατομης απο γαλβανισμενο ανοξείδωτο χαλυβδόφυλλο ή φύλλο αλουμινίου ή φύλλο χαλκού ή γαλβανισμένο χαλυβδόφυλλο, ορθογωνικής διατομής οποιονδήποτε διαστάσεων, φλαντζωτά και πρεπει να παραθεσω και καποια οικονομικα στοιχεια και ψαχνω

- τροπο κατασκευης

- τιμες πώλησης και μοναδα μετρησης

- υλικα κατασκευης

 

Αν εχεις κατι που θα βοηθησει ..καλοδεχουμενο

 

THANKS !!

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο για τους αεραγωγούς εξαερισμού, δε χρειάζεται. Στους εκείνους που προορίζονται για ψύξη και θέρμανση, ξέρω μόνο να σου πω για πάπλωμα ορυκτοβάμβακα ή υαλοβάμβακα οι τιμές περίπου 7 και 6 Ε αντίστοιχα το τετραγωνικό (πάντα υλικό και εργασία).Για τα υπόλοιπα δυστυχώς δεν ξέρω. :(

Α! και προφανώς μιλάμε για αγωγούς ορθογωνικής διατομής..

Link to comment
Share on other sites

Δες κι αυτό (υπάρχει στα Downloads) ΤΟΤΕΕ Κλιματισμός κτηριακών χώρων - 2423/86 σχετικά με τον τρόπο κατασκευής και τα υλικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.