Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερινό Σχολείο ΕΑΠ: Φυσικές, Βιολογικές και Ανθρωπογενείς Καταστροφές - Τεχνικά έργα 2023


Engineer

Recommended Posts

Από την 8η έως την 23η Ιουλίου 2023 πρόκειται να διεξαχθεί το Θερινό Σχολείο που διοργανώνει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο - ΕΑΠ με τίτλο «Φυσικές, Βιολογικές και Ανθρωπογενείς Καταστροφές - Τεχνικά Έργα» για την πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση των φυσικών και ανθρωπογενών κινδύνων.

Οι συμμετέχοντες στο Θερινό Σχολείο θα εκπαιδευτούν στους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης των κινδύνων και των προκλήσεων και θα μάθουν να σχεδιάσουν/προτείνουν τρόπους πρόληψής τους.

Επίσης, θα εκπαιδευτούν στις πλέον πρόσφατες τάσεις που αφορούν επιστημονικά και κοινωνικά σημαντικά ζητήματα σχετικά με τους φυσικούς κινδύνους. Έμφαση σε όλα τα παραπάνω θα δοθεί στην επίδραση που έχουν πάνω στα τεχνικά έργα και σε όλες τις φάσεις που τα διέπουν, δηλ. μελέτη, κατασκευή, χρήση και κύκλος ζωής τους.

Εκτός από το εκπαιδευτικό υλικό, θα δημιουργηθεί πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προσωπικών προοπτικών στην οποία θα συζητηθούν πολύ σημαντικά ζητήματα όπως, π.χ., γιατί τείνουμε να μειώσουμε ορισμένους φυσικούς κινδύνους ενώ αυξάνεται η επικινδυνότητα σε άλλους; Τι μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον, βραχυχρόνια και μακροχρόνια, για να προστατευτούμε από φυσικούς κινδύνους;

Το εν λόγω Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες επιστημόνων οι οποίοι θέλουν στον τομέα της ειδικότητάς τους να εντάξουν τα προαναφερθέντα φαινόμενα. Παρακάτω παρουσιάζεται το πρόγραμμα που αφορά στο Θερινό Σχολείο διάρκειας 15 ημερών και το οποίο αφορά 12 Θεματικές Ενότητες.

Για να δείτε το πρόγραμμα, πιέστε εδώ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πιέστε εδώ.

Για να δείτε την αφίσα του φετινού Θερινού Σχολείου πιέστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες: https://eeyem.eap.gr/ndss2023/


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.