Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναθεώρηση οικοδομικής άδειας που δεν υλοποιήθηκε


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

έχω περίπτωση οικοδομικής άδειας προθήκης ορόφου καθ' ύψος με εσωτερικό εξώστη η οποία εκδόθηκε το 2017. Η άδεια αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Επειδή εκδόθηκε το 2017 μπορούμε να κάνουμε αναθεώρηση καθώς λήγει το 2024. Σήμερα ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να κάνει την προσθήκη χωρίς τους εσωτερικούς εξώστες. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιες από τις παλιές μελέτες (π.χ ημ, στατικά) ώστε να μειώσω το κόστος (και τον κόπο) της άδειας; Αν πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή, υπάρχει λόγος να γίνει αναθεώρηση ή γίνεται απλά να βγάλουμε μια νέα άδεια;

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως συμφέρει αναθεώρηση. Ο τρόπος αντιμετώπισης είναι απλός:

Αν τροποποιούνται οι μελέτες γίνεται ενημέρωση φακέλου, αν τροποποιείται το ΔΚ γίνεται αναθεώρηση.

Θεωρώ ότι η μη υλοποίηση των εσωτερικών εξώστών σίγουρα κάποια τροποποίηση θα επιφέρει στη στατική μελέτη (για τα ΗΜ παίζεται)

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι να ενημερωθούν οι μηχανικοί που εκπόνησαν τις μελέτες (στατικά/ΗΜ) και να απαντήσουν εγγράφως για το αν απαιτείται νέα μελέτη αφού παραλάβουν τα νέα αρχιτεκτονικά και να αναλάβουν την ευθύνη για τη μη απαίτηση ή να εκπονήσουν τη νέα μελέτη. Σε κάθε περίπτωση πρώτα θα δώσουν προσφορά για την αμοιβή εργασίας (όποια κι αν είναι αυτή η εργασία), ώστε να ενημερωθεί και για το κόστος ο ιδιοκτήτης εφόσον επιθυμεί να τροποποιηθούν οι μελέτες.

Edited by ppanag
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.