Μετάβαση στο περιεχόμενο

Surat Diamond Bourse: Eγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο κτίριο γραφείων στον κόσμο


Engineer

Recommended Posts

Το τίτλο του μεγαλύτερου γραφείου στο κόσμο κατέκτησε το Surat Diamond Bourse που ξεπέρασε κατά 40.000 τμ το Αμερικανικό Πεντάγωνο που κατήχε το ρεκόρ από το 1943.

Το κτίριο επιφανείας 660.000 τμ που έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό στούντιο Morphogenesis βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Surat στην Ινδία φιλοξενεί περι τα 4.717 γραφεία και 67.000 επαγγελματίες διαμαντιών, συμπεριλαμβανομένων κοπτικών, στιλβωτών και εμπόρων. Τα γραφεία κυμαίνονται σε μέγεθος από 28 τμ έως πάνω από 10.500 τμ.

Αποτελείται από μια κεντρική σπονδυλική στήλη με μια σειρά από αίθρια πλήρους ύψους, ειδικά διαμορφωμένα στα άκρα για να επιτρέψει την καλό αερισμό στο κτίριο.

Οι 15ώροφες πτέρυγες έχουν προσανατολισμό βορρά-νότου για να μειώσουν την ηλιακή ακτινοβολία κυρίως στην δύση. Κάθε ένα από τα μπλοκ έχει τζάμια στις προσόψεις για να επιτρέπει το φυσικό φωτισμό τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Ανάμεσα σε αυτές τις πτέρυγες βρίσκονται αυλές που σκιάζονται σε μεγάλο βαθμό από το κτίριο και προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως άτυποι χώροι συναλλαγών και συναντήσεων.

Screen Shot 2023-08-01 at 12.41.06.png

Εκτός από τα πολυάριθμα γραφεία, το κτήριο περιλαμβάνει μια εστιατόρια, καταστήματα και κέντρο ευεξίας, καθώς και εγκαταστάσεις συνεδρίων και δεξιώσεων.

Το ινδικό στούντιο Morphogenesis ιδρύθηκε από τους Sonali και Manit Rastogi το 1996 και έχει γραφεία στη Βομβάη, το Bengaluru και το Νέο Δελχί.
 

OFF-1.jpg

Πηγή: https://www.ered.gr/real-estate-news/egkainiasthke-to-megalytero-ktirio-grafeiwn-ston-kosmo

Surat_Diamond_Bourse_Courts.thumb.jpg.bd444cd2541b63194e68318a0ab55f05.jpg

 

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.