Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nasdaq: Τα 10 κορυφαία έργα real estate στο κόσμο. Ανάμεσα τους δύο ελληνικά


Engineer

Recommended Posts

Τα 10 κορυφαία έργα real estate στον κόσμο που θα πρέπει να έχουν υπόψην τους όσοι σχεδιάζουν να επενδύσουν σε ακίνητα παρουσιάζει σε άρθρο που φιλοξενεί ο Nasdaq.

Η αξίας $3,88 τρισ. το 2022 παγκόσμια αγορά ακινήτων, αναμένεται να αυξηθεί στα $6,13 τρισ. έως το 2030, αντιπροσωπεύοντας μία απόδοση κεφαλαίων ύψους 5,2% για την περίοδο 2023-2030.

Τα περισσότερα από τα έργα βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης σε ΗΠΑ Καναδά Ευρώπη Ασία και Β Αφρική Ανάμεσα τους και δύο Ελληνικά Το Ελληνικό της Lamda Development στην Αθηναίκη Ριβιέρα και τα Hamptons Greece που αναπτύσει ο Ιρανοκαναδός επιχειρηματίας Alex Haditaghi σε ακίνητο στην Καβάλα που απέκτησε μέσω διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ

Ελληνικό (Ελλάδα)

RIVIERA TOWER_LAMDA.jpg

Αναφέρεται ως  μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης της Ευρώπης. Το έργο στοχεύει να γίνει ένας σημαντικός προορισμός για τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις και την οικιστική διαβίωση, προσφέροντας αυτό που είναι στην ουσία μια έξυπνη πόλη ενσωματωμένη σε μια άλλη πόλη.

Τα 6 εκατ. τμ του Ελληνικού θα προσφέρουν επώνυμες, παραθαλάσσιες κατοικίες και πάρκα, καθώς και ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και εμπορικά γραφεία. Οι παροχές περιλαμβάνουν ιδιωτικό πάρκο, μαρίνα, σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αθλητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις υγείας και πολιτιστικούς χώρους. Η γη στην οποία βρισκόταν ο πρώην Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών του Ελληνικού αναμένεται τώρα να προσελκύσει πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Το γενικό σχέδιο του έργου $8 δισ. σχεδιάστηκε από τη Foster + Partners, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία στον κόσμο. Με επικεφαλής την LAMDA Development, το έργο δίνει μεγάλη έμφαση στη βιωσιμότητα, τον τουρισμό και την προσβασιμότητα, εξασφαλίζοντας στη διαδικασία πιστοποιήσεις όπως το LEED και το SITES. 

Hamptons Greece (Ελλάδα)

HamptonsGreece.jpg

Στο άρθρο επισημαίνεται η ευκολία πρόσβασης μιας και απέχει μόλις 25 και 70 λεπτά μακριά αντίστοιχα από δύο διεθνή αεροδρόμια «φωλιασμένο» στο Αιγαίο Πελάγους και με σχεδόν ένα χιλιόμετρο χρυσής αμμουδιάς. Επιπλέον, απέχει μόλις τέσσερις ώρες οδικώς από την Κωνσταντινούπολη και μόλις εβδομήντα λεπτά από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και τη χώρα της Βουλγαρίας. Τα Hamptons Greece του Καναδού επιχειρηματία και χρηματοδότη Alex Haditaghi αντιπροσωπεύουν ένα έργο $650 εκατ. στην αναπτυσσόμενη αγορά ακινήτων της χώρας.

Με έκταση 149.000 στρέμ, η ανάπτυξη περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και 288 πολυτελείς βίλες, έως και έξι υπνοδωματίων πολλές από τις οποίες διαθέτουν ιδιωτική ιδιωτική πισίνα.

Hudson Yards (Νέα Υόρκη)

Hudson Yards.jpg


Το Hudson Yards, που αναπτύσσουν οι Related Companies και η Oxford Properties Group βρίσκεται στο New West Side του Μανχάταν, και περιλαμβάνει δύο πύργους γραφείων (10 και 30 Hudson Yards), ένα εμπορικό κέντρο, τέσσερα κτίρια κατοικιών με πολυκατοικίες και γραφεία υψηλής ποιότητας, ένα κέντρο τέχνης και η περίπλοκη σπειροειδής σκάλα του Thomas Heatherwick γνωστή ως " Vessel». Το έργο περιλαμβάνει επίσης 14 στρέμματα δημόσιους χώρους, περισσότερα από 100 καταστήματα και εστιατόρια, καθώς και το Equinox Hotel. Εταιρείες όπως η L'Oreal, η Boston Consulting Group, η VaynerMedia, η SAP, η Warner Media, η Wells Fargo, η Equinox, η BlackRock, η Accenture, η Amazon, η Ernst & Young και η Pfizer έχουν ήδη νοικιάσει χώρους γραφείων στο Hudson Yards. 

Union Park (Τορόντο)

Union Park.png


Το Union Park, της Oxford Properties βρίσκεται στο κέντρο του Τορόντο, και φιλοδοξεί να είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη μικτής χρήσης της πόλης. Με κόστος περίπου $3,5 δισ., το Union Park θα προσφέρει πάνω από 800 ενοικιαζόμενες οικιστικές μονάδες, δύο πύργους αφιερωμένους σε χώρους γραφείων, έναν ενσωματωμένο παιδικό σταθμό, 20.000 τμ λιανεμπορίου και μια σκεπαστή αυλή γνωστή ως «χειμερινός κήπος».

Με μεγάλη εστίαση στη βιωσιμότητα, το έργο έχει επίσης σχεδιαστεί για να πληροί όλα τα πρότυπα που απαιτούνται για την επίτευξη πλατινένιας πιστοποίησης Leed.

Πύργος Al Habtoor (Ντουμπάι)

Al Habtoor Tower.jpg

Στην καρδιά της πόλης Al Habtoor, το Al Habtoor Tower είναι ένα ψηλό κτήριο 82 ορόφων που διαθέτει πάνω από 1.600 πολυτελή διαμερίσματα και 22 βίλες στους τελευταίους ορόφους έως και 3 τριών υπνοδωματίων με εκπληκτική θέα στην πόλη και απαράμιλλες ανέσεις. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα έργα στο Ντουμπάι, ο πύργος δίνει μεγάλη έμφαση στη σύγχρονη αρχιτεκτονική και σχεδιασμό, καθώς και στον αυτοματισμό υψηλής τεχνολογίας.

Ο πύργος προορίζεται να είναι μια κάθετη πόλη στην οποία οι κάτοικοί της έχουν πρόσβαση σε όλα όσα χρειάζονται σε καθημερινή βάση. Το έργο αναπτύσσει ο όμιλος Al Habtoor.

AMAALA (Σαουδική Αραβία)

amaala_redsea.jpg

Βρίσκεται κατά μήκος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία, το AMAALA αποτελεί μέρος των σχεδίων Vision 2030 της χώρας. Το megaproject είναι εμπνευσμένο από την Ερυθρά Θάλασσα και στοχεύει να γίνει ο μεγαλύτερος προορισμός οικογενειακής ευεξίας στην περιοχή, χρησιμοποιώντας τα 4.155 τετραγωνικά χιλιόμετρα για να προσφέρει «μοναδικές και αναζωογονητικές εμπειρίες επισκεπτών».

Η AMAALA θα προσφέρει πάνω από 3.000 δωμάτια ξενοδοχείων και 800 κατοικίες, καθώς και εγκαταστάσεις αναψυχής, όλες σχεδιασμένες γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα. Το έργο αναπτύσσει η  Red Sea Global.

Diriyah Gate Project (Σαουδική Αραβία)

Diriyah-Gate-in-Riyadh.jpg

Αυτό είναι ένα άλλο giga-project ακριβώς στην καρδιά της Σαουδικής Αραβίας και επικεντρώνεται στην προσέλκυση τουριστών και κατοίκων από όλες τις γωνιές του κόσμου. Δίπλα στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς At-Turaif, αυτό το έργο διαθέτει ιστορικά απομεινάρια παλαιών ανακτόρων, τζαμιών και άλλων κτιρίων, ενώ προσφέρει επίσης όλες τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής και της πολυτέλειας.

Με σκοπό να γίνει πολιτιστικός κόμβος, αυτό το έργο θα προσφέρει τα πάντα, από εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης μέχρι μοναδικά μουσεία. Περιλαμβάνει περίπου 38 ξενοδοχεία και θέρετρα από επώνυμες αλυσίδες όπως το Ritz-Carlton και το Park Hyatt, και 400 καταστήματα πολυτελείας.

Το έργο υλοποιείται από την Diriyah Gate Development Authority ως μέρος του Vision 2030, πράγμα που σημαίνει ότι το έργο έχει την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης της χώρας. 

Απαιτώντας πάνω από $63 δισ. για την κατασκευή του, το Diriyah Gate Project έχει ήδη γίνει μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύνθετες αναπτύξεις στον κόσμο αλλά και μια από τις πιο ελπιδοφόρες.

MilanoSesto

MilanoSesto.png

Το MilanoSesto υλοποιεί η Hines μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες παγκοσμίως και η  Prelios βρίσκεται στον δήμο Sesto San Giovanni του Μιλάνου και είναι ένα έργο αστικής ανάπλασης που καλύπτει μια έκταση άνω των 370 στρεμμάτων. Το MilanoSesto δεν εστιάζει στην πολυτελή ζωή, αλλά στη δημιουργία μιας ισορροπίας στην οποία διαφορετικές ομάδες ανθρώπων μπορούν να συνυπάρχουν. Το σχεδιασμό έχει αναλάβει και εδώ το αρχιτεκτονικό γραφείο των Foster + Partners

Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025, η κατασκευή του πρώτου σταδίου του έργου ξεκίνησε το 2021. Αυτό το μέρος του έργου δεν θα προσφέρει προσιτά ενοίκια που απευθύνονται σε μαθητές, οικογένειες και ηλικιωμένους, αλλά συνεργατικούς χώρους, παιδικούς σταθμούς, υγειονομική περίθαλψη και χώρους για ερευνητικά κέντρα, ένα νέο σιδηροδρομικό σταθμό, εμπορικούς χώρους, χώρους άθλησης και πάνω από 45 εκτάρια πρασίνου.

Louvre Abu Dhabi Residences (Άμπου Ντάμπι)

louvre_residences.jpg

Tο υπερπολυτελές οικιστικό συγκρότημα της Aldar Properties βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μουσείο τέχνης του Λούβρου του Άμπου Ντάμπι, με στόχο να φέρει τον πολυτελή τρόπο ζωής και τις τέχνες πιο κοντά από ποτέ. Το έργο είναι το αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης για premium κατοικίες στην περιοχή, ειδικά μεταξύ εκείνων που αναζητούν τις καλύτερες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αρχιτεκτονικές εμπειρίες.

Εκτός από τα 400 διαμερίσματα έως και τριών υπνοδωματίων, το Louvre Abu Dhabi Residences θα διαθέτει επίσης πέντε ρετιρέ, το πολυτελές σαλόνι "La Salon Detente", ένα ιδιωτικό θέατρο χωρητικότητας 12 ατόμων, ένα καλά εξοπλισμένο γυμναστήριο με σάουνες, αίθουσα γιόγκα και διαλογισμού, εσωτερική αίθουσα παιχνιδιών για παιδιά, πισίνες, και πολλά άλλα. 

Νέα πρωτεύουσα του Καΐρου (Αίγυπτος)

New Cairo Capital.jpg

Το New Cairo Capital αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα έργα real estate της τελευταίας δεκαετίας. Γνωστή και ως Η Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα, mε περισσότερα από 725 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τα οποία τα 490 είναι επί του παρόντος διαθέσιμα προς ανάπτυξη, το New Cairo Capital αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 1,75 εκατομμύρια μόνιμες θέσεις εργασίας και να προσελκύσει πάνω από 6,5 εκατομμύρια κατοίκους. Η έξυπνη πόλη αναμένεται να κοστίσει περίπου $59 δισ. Εταιρείες όπως η Siemens, η China State Construction Engineering Corporation, η Huawei, η Mastercard, η Nokia, η FourSeasons και η Orange έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον ή έχουν δεσμευτεί να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη της νέας πόλης.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.