Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόνωση ταβανιού ραμποτέ


andreas-p

Recommended Posts

Χαίρετε,
Έχω ένα εξοχικό ισογειο στο βουνό 1000μ. υψόμετρο το οποίο έχει κεραμοσκεπή σχετικά πρόσφατα κατασκευασμένη με μονωση ανάμεσα από τα ξύλα και τα κεραμίδια (ένα υλικό σαν συμπιεσμένο φελιζολ). Το ταβάνι είναι ραμποτέ.

Ένα τμήμα με ραμποτέ είναι βεράντα ενώ η σκεπή εσωτερικά είναι ενιαία για εσωτερικό σπίτι και βεράντα. Εννοώ ότι ο εξωτερικός τοίχος προς τη βεράντα φτάνει μέχρι το ταβάνι και όχι μέχρι τη σκεπή.

Για το χειμώνα αρχικά σκέφτηκα ότι θα ήταν μία καλή λύση να βάλω κάποιο μονωτικό υλικό (ορυκτοβάμβακα) πάνω από το ταβάνι της βεράντας. Δεν το έχω κάνει ακόμα και σκέφτομαι ότι μπορει και να αξιζει να κάνω θερμομονωση πάνω από όλο το ταβάνι.

Ποια είναι η γνώμη σας; Θα έχει κάποια ενεργειακή συνεισφορά που να αξίζει το κόστος/κόπο; Δεν υπάρχουν θερμοπροσοψεις στο σπίτι.

Επίσης αυτά τα υλικά έχουν κάποια επικινδυνότητα από πλευράς τοξικότητας; Ρωτάω επειδή έχω μικρά παιδιά και ο σκεπατζής δεν μου έχει κάνει καλή δουλειά στο ταβάνι και το ραμποτέ έχει κενά περιμετρικά στα σημεία επαφής με τον τοίχο.

Σκέφτομαι αν αξίζει, να το κάνω μόνος μου. Τα κομμάτια αυτά μπαίνουν σφηνωτά ανάμεσα από τα καδρόνια και εφαρμοστά στο ραμποτέ ή μπαίνουν από πάνω και από τα καδρονια του ταβανιού;

Edited by andreas-p
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.