Jump to content

andreas-p

Members
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Ουδέτερη

About andreas-p

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

Recent Profile Visitors

297 profile views
 1. Σήμερα εντόπισα στη σελίδα του ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr/el) την επιλογή Λήξη Ασφάλισης Μη Μισθωτών. Αυτό είναι καινούριο; Μπορεί να γίνει αναδρομική διαγραφή; Εγώ έχω κάνει εδώ και 2 χρόνια 2 λήξεις και μία επανέναρξη, έκανα τα χαρτιά μου στο τοπικό ΤΣΜΕΔΕ χωρίς να έχει περαστεί τίποτα στο μητρώο μου, με αποτέλεσμα έχει χαθεί η μπάλα εντελώς στο σύστημα.
 2. Το φαινόμενο της πολυνομίας και των διαδοχικών ανατροπών του νομικού πλαισίου μετατρέπουν την επέκταση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε τροχοπέδη. Είναι δύσκολο να σχεδιαστεί ένα υπολογιστικό σύστημα που θα παραμετροποιείται κατά βούληση ανάλογα με τις αλλαγές της νομοθεσίας. Ειδικά όταν μιλάμε για ελληνικά δημόσια έργα, αυτό είναι αδύνατο. Επομένως ένα μεγάλο ποσοστό νομοθετικών μεταβολών απαιτεί προγραμματιστικές αλλαγές στο αντίστοιχο πληροφοριακό σύστημα, δηλ. ένα νέο έργο μικρής ή μεγάλης κλίμακας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς το χρόνο που αυτή η μεταβολή θα υλοποιηθεί και
 3. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δε σου έδωσαν τη δυνατότητα επιλογής. Τυπικά είναι σωστή η κατάταξη στην 1η αφού δεν υπάρχει κάτι εκ μέρους σου για την ειδική ασφ. κατηγορία. Για το τι θα σε συμβούλευα να κάνεις.... Φαντάζομαι από το φόρουμ και πιθανές συζητήσεις σε συναδελφικούς κύκλους, θα έχεις διαπιστώσει ότι το ταμείο μας παρουσιάζει μία αναλγησία σε θέματα αντιμετώπισης ζητημάτων εργαζομένων καθώς και στον χειρισμό υποθέσεων και αιτημάτων. ΟΜΩΣ, δε θέλω να σε αποτρέψω από το να διεκδικήσεις μία αναδρομική κατάταξη στην ειδική ασφαλιστική κατηγορία. Ίσα-ίσα. Σίγουρα οι περι
 4. Καλή αρχή συνάδελφε. Είχες αιτηθεί την ένταξη στην ειδική κατηγορία; Γιατί από όσο ξέρω αν δεν αιτηθείς κάτι άλλο, μπαίνεις αυτόματα στην 1η.
 5. Δεν έχει γίνει. Λογικά περιμένουν την προθεσμία των δηλώσεων φόρου εισοδήματος για να δουν τις αποδοχές.
 6. Εγώ προ διετίας που ήμουν σε αυτό το καθεστώς είχα οφειλές που διαγράφονταν μετά την εκκαθάριση του έτους. Δηλ. την επόμενη χρονιά μετά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος που είχαν εικόνα των αποδοχών ελ. επ. Είναι περιεργο όμως το ότι δεν έχεις για το 2019. Ίσως κάτι έχει αλλάξει στη διαδικασία.
 7. Επιβεβαιώνω και εγώ ότι το ΕΤΕΑΕΠ πάει από το κακό στο χειρότερο. Σήμερα έκανα αίτηση διακοπής στην υπαγωγή της ασφάλισης μη-μισθωτών στον ΕΦΚΑ (ΤΣΜΕΔΕ). Ρώτησα αν πλέον με τη συγχώνευση με το ΕΤΕΑΕΠ χρειάζεται να κάνω 2η αίτηση και για το ΕΤΕΑΕΠ. Μου είπαν ότι πρέπει να πάω στο ΕΤΕΑΕΠ για να κάνω και 2η αίτηση. 🤨 Σε παλαιότερη τηλεφωνική επικοινωνία μου με το ΕΤΕΑΕΠ μου είχαν πει ότι μπορώ να κάνω αιτήματα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: [email protected] Τότε (πριν 7 μήνες) είχα στείλει μήνυμα με συνημμένα τα δικαιολογητικά και μου είχαν απαντήσει ότι θα διευθετήσουν το θέμα μου (ακό
 8. Εισόδημα από μέχρι 2 εργοδότες είναι το όριο. Δες και το νόμο εδώ: https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/198288/nomos-4387-2016#Άρθρο_39|601645 Αυτό που γράφεις ισχύει αλλά είναι για να έχεις το αφορολόγητο που απολαμβάνουν οι μισθωτοί. Eίναι η περίπτωση (στ) της παρ. 2 εδώ https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/250460/nomos-4172-2013#Άρθρο_12|250510. Δες, είναι και άλλες προϋποθέσεις.
 9. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη καλό είναι να βάλεις IBAN στο Ηλ. Υπηρεσίες -> Ατομικά Στοιχεία για την περίπτωση που τα γυρίσουν χωρίς συμψηφισμό.
 10. Καταλαβαίνω ότι η προαιρετική ασφάλιση είναι ως τυπικά μη-μισθωτός. Άρα έχει μία κάποια λογική η ανεξαρτησία από την ασφάλιση ως μισθωτός. Με τη λογική που γράφω παραπάνω όταν θα γινόταν η εκκαθάριση για το 2018 και θα βρίσκονταν εισφορές μισθωτού θα μηδενίζονταν οι εισφορές προαιρετικής ασφάλισης. Αυτό ισχύει με τους συμβατικούς μη-μισθωτούς με παράλληλο μισθό κάποιου ύψους. Το βασικό πρόβλημα είναι το ότι αγνοείται η αίτηση για ένταξη στην προαιρετική ασφάλιση πάντως.
 11. Αν κρίνω από το 4. όλα πάνε στο βρόντο. Εν τω μεταξύ οι ανεξάρτητες αρχές τύπου Συνήγορος του Πολίτη και Επιθεώρηση Δημ. Διοίκησης είναι μόνο για να λέμε ότι έχουμε και από αυτά.
 12. Αναρωτιέμαι αν κανείς έχει κυνηγήσει το θέμα της κωλυσιεργίας του ΤΣΜΕΔΕ; Εννοώ πέρα από το να πηγαίνει παρακαλετός στο κεντρικό της Αθήνας. Έχω κλείσει - ξανανοίξει βιβλία και τώρα θα τα ξανακλείσω, με τον πρώτο κλείσιμο να είναι > 2 χρόνια πριν και ακόμα στο μητρώο μου δεν έχει ενημερωθεί τίποτα. Σκέφτομαι μαζί με την αίτηση διαγραφής να τους κάνω και μία αναφορά. Έχει κάνει κανείς τίποτα σχετικό και αν ναι ποιο το αποτέλεσμα;
 13. Πλάκα θα έχει να ετοιμάζουν καμία γενική εκκαθάριση για το διάστημα ισχύος του ν. Κατρούγκαλου. Είναι και η περίοδος τώρα, ήδη έχουν αργήσει σε σχέση με πέρσι.
 14. Λογικά η σύμβαση που έχεις θα αναφέρει τις υποχρεώσεις σου για άσκηση άλλου έργου. Γνώμη μου είναι ότι ένα λογικό εργοδότη δεν τον νοιάζει αν θα πληρώσεις εσύ εισφορές ή όχι αλλά αν μπορείς να αφοσιωθείς 100% στην εργασία σου σε αυτόν ή αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Πάντως αν ασχοληθεί κάποιος εύκολα δίνει το ΑΦΜ σε διεπαφή του taxis και βρίσκει τα στοιχεία της επιχείρησης αν υπάρχει.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.