Jump to content

andreas-p

Members
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Ουδέτερη

About andreas-p

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

Recent Profile Visitors

177 profile views
 1. Χαίρομαι που δουλεύει κανονικά για εσάς συνάδελφοι. Και σε εμένα δουλεύει τρόπον τινά αλλά μου βγάζει το μήνυμα: Με βάση τα τελευταία επεξεργασμένα στοιχεία δεν είναι δυνατή η έκδοση από το σύστημα Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας: Μη ρυθμισμένη οφειλή Στο ΑΤΛΑΣ βέβαια μπαίνω και βλέπω ότι είμαι Ασφαλιστικά Ικανός μέχρι 28/02/2021. Πιστεύω ότι είναι από οφειλές που μου έχουν βγάλει για το 2019 ενώ είχα διακόψει επιχ. δραστηριότητα και ακόμα (2 χρόνια μετά) δεν έχει περαστεί από τον κεντρικό ΕΦΚΑ στο σύστημα ...πονεμένη ιστορία.
 2. Τι να πεις... μπορεί στο δικό μας λογιστήριο να είναι νίντζα. Πάντως αν είναι για κάθε αλλαγή στις κρατήσεις να βγαίνουν προκηρύξεις, εργολαβίες, παραδόσεις κλπ. δε βλέπω προκοπή ποτέ σε αυτόν τον ΕΦΚΑ.
 3. Ναι για αυτό λέω. Δεν ξέρω λεπτομέρειες πώς το έκαναν στο λογιστήριο, αλλά επειδή στο παρελθόν έχω ασχοληθεί με ανάπτυξη συστήματος μισθοδοσίας ουσιαστικά αλλάζεις μία κατηγορία κράτησης από Σταθερό Ποσοστό σε Σταθερό Ποσό και βάζεις 26 αντί για 4. Αυτό τώρα με κάθε επιφύλαξη γιατί έχει να κάνει με το σύστημα μισθοδοσίας, με τα δικαιώματα του υπάλληλου μισθοδοσίας και με τις δεξιότητες να το διαχειριστεί φυσικά.
 4. Εμένα μου κρατάνε τα προβλεπόμενα εδώ και αρκετούς μήνες (ξεκίνησαν αφού τους ενόχλησα κάπου στο δευτερο 6μηνο 2019).
 5. Μιλάς για τη μείωση εισφορών στο ΕΤΕΑΕΠ πρόνοιας στο 4% επί του ελάχιστου μισθού (650 σήμερα); Αν ναι, ο νόμος ισχύει και η εφαρμογή του είναι θέμα λογιστηρίου.
 6. Είναι ντροπή που ο Στασινός δεν έχει υπογράψει ή δεν έχει ανακοινώσει κάτι αντίστοιχο. Δηλαδή ακόμα και ένα τέτοιο χαρτί το θεωρεί αντικυβερνητική δράση;
 7. Συνάδελφοι να ενημερώσω ότι εγώ έχω ενεργή συμβαση εξαρτημένης εργασίας και ατομική επιχείρηση παράλληλα. Έκανα την αίτηση με Διαδ. Α και πληρώθηκα 400 τη Μ. Πεμπτη και τα υπόλοιπα 200 κανονικά προ ημερών.
 8. Για το (1) που ρωτάς όχι. Παρόλο που τα διάφορα sites το διαφημίζουν λες και είναι κάτι που γίνεται και σήμερα. Πρόσφατα υπογράφηκε μία ΚΥΑ και κάποια στιγμή, ελπίζω σύντομα, θα μπορεί να βγαίνει online. Για το (2) εγώ πρόσφατα την έβγαλα, σε περιφερειακό γραφείο ΤΣΜΕΔΕ. Είχα πάει αυτοπροσώπως και την πήρα την επόμενη. Έχω ακούσει ότι τώρα τη στέλνουν ηλεκτρονικά (email/fax) αλλά δεν το έχω κάνει.
 9. Αυτό ακριβώς: https://www.sofokleousin.gr/telos-kai-i-meiosi-ton-enoikion-apo-ton-maio
 10. Δε μας εξηγείς γιατί θέλεις να κάνεις έναρξη ατομικής επιχείρησης. Ο στόχος σου είναι να απασχολείσαι στην ίδια εταιρία αλλά ως μηχανικός; Με μπλοκάκι; Ή να έχεις παράλληλη απασχόληση σαν αυταπασχολούμενη; Για το 2ο, αν διαλέξεις ΚΑΔ μηχανικού πρέπει να γραφτείς και στο ΤΣΜΕΔΕ μη-μισθωτών και να διαλέξεις ασφαλιστική κατηγορία. Σίγουρα την εισφορά επικουρικής ασφ. και πρόνοιας δε θα τη γλιτώσεις. Αν δε διαλέξεις ΚΑΔ μηχανικού και γραφτείς στον ΟΑΕΕ, τότε δεν υπάρχει επικουρική και πρόνοια. Για τις βασικές εισφορές (είτε ΤΣΜΕΔΕ είτε ΟΑΕΕ) το αν θα πληρώνεις εξαρτάται από τι κατηγορία θα διαλέξεις ως μη μισθωτή και αν θα καλύπτεται από το άθροισμα των εισφορών ως μισθωτή (το άθροισμα εργαζομένου και εργοδότη μετρά).
 11. Τα λεφτά δεν ήταν του ΕΣΠΑ. Ήταν από εθνικούς πόρους όπως αναφέρει η πρόσκληση και ΘΑ ήταν του ΕΣΠΑ εφόσον εντασσόταν. Μετά το σάλο, έχω σημαντικές αμφιβολίες με τι επιχειρήματα θα στήριζαν τις αμοιβές των ΚΕΚ/πλατφορμών στους εκπρόσωπους της επιτροπής. Προφανώς όπως αυτή η δράση θα μπορούσε να ενταχθεί, θα μπορεί να ενταχθεί κάλλιστα και μια άλλη δράση (ή περισσότερες) για την απορρόφηση των αντίστοιχων πόρων στο άμεσο μέλλον για να "μη χαθούν τα λεφτά". Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς της κυβέρνησης αυτό. Ας ελπίσουμε ότι θα σοβαρευτούν και θα κάνουν καμιά επιμόρφωση της προκοπής μετά από αυτό το σάλο και ας μην απευθύνεται στη δική μας επαγγελματική ομάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε ένα φόρουμ μηχανικών πρέπει να εξηγούμε μεταξύ μας τόσο προφανή πράγματα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να εξηγούμε γιατί το γεγονός ότι προέρχονται μέσω ΕΕ, δεν είναι τσάμπα χρήμα που μπορούμε να το χαρίζουμε στις πλατφόρμες και στο κάθε λαμόγιο ασύστολα. Καλά, δε θα μπω στον κόπο να μιλήσω για το υλικό των προγραμμάτων όπως έκαναν οι προηγούμενοι. Γέλασα αρκετά με το "σκόιλ", το "νεούκτη" κλπ. φτάνει.
 12. Ξεκινήσαμε με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού όπου υποσχέθηκαν 800 σε όλους, στη συνέχεια μας το έκαναν 600 αλλά με τηλεκατάρτιση/πιστοποίηση αξίας 470 αλλά το 800-άρι κανονικά για το Μάιο, μετά αποδείχθηκε μούφα η τηλεκατάρτιση οπότε το έκαναν 600 σκέτο. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να το χωνέψω ότι δε θα δοθεί τίποτα το Μάιο. Υπάρχει το σενάριο των εκλογών προσεχώς και θα είναι πολλές ψευτιές στη σειρά και αφορούν μεγάλο πληθυσμό.
 13. Άμα βάλουν πάλι την επιτροπή αξιολόγησης που αναφέρεται στο σημείο 26 εδώ ...σωθήκαμε.
 14. Στα ερωτήματά σου είναι ρητορικά, αλλά αν άλλαξε κάτι μάλλον οφείλεται στο internet και στη δυνατότητα για πρόσβαση σε πληροφορίες που τα ΜΜΕ αποκρύπτουν ή πασάρουν παραποιημένες.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.